icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Beste vrijstaande koelkast zonder vriezer

Bekijk de testresultaten van 7 vrijstaande koelkasten zonder vriesvak van onder andere Miele, Zanussi en Exquisit. Tijdens het testen letten we onder andere op koelvermogen, temperatuurstabiliteit en energieverbruik. De hoogste score is een 7,8, de laagste 3,1. 

Jonne Hage
Jonne Hage

Expert Woning & Huishouden


De beste koelkast voor jou

Op zoek naar een vrijstaande koelkast zonder vriezer? Ga naar de testresultaten en ontdek welke voldoende én welke onvoldoende uit de test komen.

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport Koelkasten
 • BesteCategory-Koelkast-34deur

  Vanaf € 449,-

  Testoordeel 7,8

  0 reviews

 • BesteCategory-Koelkast-34deur

  Vanaf € 129,-

  Testoordeel 6,8

  0 reviews

Wat is de beste koelkast voor jou?

Top 3 aandachtspunten uit de koelkasttest

 • Prijs: de prijzen lopen behoorlijk uiteen. Duurder blijkt niet altijd beter. Maar pas op: de goedkoopste koelkasten kunnen zoveel stroom verbruiken, dat dat ze uiteindelijk een stuk duurder uitkomen. Het is dan beter om er een te kiezen die zuiniger is met energie.

 • Afkoelen en vriezen: een aantal koelkasten scoort laag op dit onderdeel.

 • Extra's: moderne modellen hebben handige functies, zoals een no-frost in de vriezer waardoor je niet meer hoeft te ontdooien en een speciale 0-gradenzone waarin eten langer vers blijft!

De best geteste koelkasten

We hebben verschillende modellen koelvrieskasten getest:

 • Vrijstaande of inbouwkoelkasten
 • Met of zonder vriezer

Wat blijkt? Deze kenmerken zijn van grote invloed op het energieverbruik en prestaties! Vandaar dat onze testresultaten in 4 verschillende groepen zijn ingedeeld. Voor elke groep bepalen we een aparte Beste Koop en Beste uit de Test, zolang we voldoende modellen getest hebben. Bespaar direct! Bekijk de testresultaten en schaf de beste koelkast aan.

Hoe wij testen

De koelkasten zijn naast de koel- en vriescapaciteit onder andere getest op energiegebruik, temperatuurstabiliteit, geluid, en gebruiksgemak. Ze verschillen behoorlijk in prijsklasse en in kwaliteit. Zo kunnen lang niet alle koelkasten goed koelen en is een aantal koelkasten behoorlijk onzuinig in energiegebruik. Wij testten de koelkasten uitgebreid en onafhankelijk, zodat je eenvoudig de beste keuze maakt!

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten