icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Professioneel getest!

De beste vrijstaande koelkast met vriezer

Welke vrijstaande koelkast koelt en vriest je eten het snelst in, houdt het goed op temperatuur en is energiezuinig? Wij hebben het voor je uitgezocht, door meer dan 130 van dit soort koelvriescombinaties te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben vrijstaande koelkasten met vriezer voor je getest

Laat onze test je helpen om een goede koelkast te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke koelkast uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke vrijstaande koelkasten goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

We testen vrijstaande koelvriescombinaties. Hierbij letten we op de koelprestaties, het gebruiksgemak en we meten natuurlijk het energieverbruik. Lees meer over hoe wij koelkasten testen.

 • Koelkast vrijstaand met vriezer highlight 1 - juiste temperatuur

  1. Welke temperatuur in de koelkast?

  De beste temperatuur in een koelvriescombinatie is zo rond de de 4°C. Op deze temperatuur houd je producten het langst vers. Wij meten de temperatuur op de door de handleiding aanbevolen instelling. Bij een aantal koelkasten is het op deze instelling veel te warm in het koeldeel.

 • Koelkast highlight 1 - koelen

  2. Koelen en vriezen

  Een combikoelkast moet onder alle omstandigheden het eten goed koel kunnen houden en bederfelijke waren snel kunnen invriezen. Als het heel warm wordt in de keuken mogen de producten in de vriezer niet ontdooien. Wij testen bij verschillende temperaturen, waaronder zeer warme, hoe goed de koelkast het blijft doen. Het blijkt dat niet alle modellen alles even koud kunnen houden.

 • Koelkast highlight 3 - energielabel

  3. Energievreter of een zuinig model?

  Een koelkast moet altijd aan staan, dus de aanschafprijs op zich zegt niet zoveel. Het verbruik speelt ook een grote rol. Wij meten het energieverbruik van alle koelvriescombinaties en geven een score. Een energielabel zegt namelijk ook niet alles.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen koelkasten? Wil je ze zelf vergelijken en weten welke het best getest is?


Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van koelkasten en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste koelkast is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde

  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.