icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017
vergelijker-zorg-def_1920_891px

Zorgverzekering vergelijken

Vergelijk, kies en sluit direct de voor jou beste zorgverzekering af. Kies hieronder jouw situatie.

Ben je 18 jaar geworden, of woon je (op)nieuw in Nederland? Check je zorgverzekering.

Waarom je zorgverzekering vergelijken?

Ieder jaar verandert je zorgverzekering. Het is daarom belangrijk te controleren of jouw zorgverzekering nog wel de beste is. Kun je nog wel bij je vertrouwde zorgverleners terecht en is de premie niet te hoog? Vergelijk daarom je zorgpolis met andere zorgverzekeringen.   

Ieder jaar maken rond half november zorgverzekeraars hun nieuwe premies en voorwaarden bekend. Overstappen van zorgverzekering kan tot 1 februari, mits je voor 1 januari hebt opgezegd. In specifieke situaties, zoals wanneer je 18 wordt of uit het buitenland komt, kun je tussentijds overstappen. Met onze Zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig zorgverzekeraars en je zorgverzekering. Wij helpen je in de zoektocht naar de beste zorgverzekering.

Waarom bij de Consumentenbond?

Het vergelijken van zorgverzekeringen is niet uniek. Hoe de Consumentenbond omgaat met de inkomsten uit het overstappen wel. De opbrengsten zetten we direct in voor acties en campagnes om de zorgmarkt transparant te maken. Lees hoe de Consumentenbond te werk gaat.

Welke zorgverzekering kiezen?

Zomaar de goedkoopste zorgverzekering kiezen, kan uiteindelijk duur uitpakken. Let daarom bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering goed op of je nog wel naar je vertrouwde zorgverleners kan en of de hoogte van het eigen risico bij je past. Controleer ook of een aanvullende verzekering of tandartsverzekering wel noodzakelijk is. Als je er niet of nauwelijks gebruik van maakt, dan weegt de premie niet op tegen de vergoeding.

Meer zorgnieuws? Meld je aan voor de ZorgAlert

Benieuwd naar de veranderingen in de zorg en de gevolgen voor je zorgverzekering? Meld je aan en wij houden je op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert

Nieuw & interessant

 • diverse-zorgverzekeraars-web
  Nieuws  |  24 okt.

  Consumenten meest tevreden over kleine zorgverzekeraars

  Uit de Zorgmonitor van de Consumentenbond blijkt dat consumenten over 2012-2016 het meest tevreden waren over de zorgverzekeraars DSW, ONVZ en PNOzorg.
 • Minigids Zorgverzekeringen
  11 sep.

  Zit je nog goed bij je huidige zorgverzekeraar?

  In het laatste kwartaal komen zorgverzekeraars met nieuwe voorwaarden. Goed om ernaar te kijken. Maar waar begin je? Vraag alvast de Minigids Zorgverzekeringen aan en vind er alles over.

 • diverse-zorgverzekeraars-web
  20 okt.

  Tevredenheid over zorgverzekeraars

  Ieder jaar vullen ruim 10.000 panelleden een vragenlijst in over de ervaringen met hun zorgverzekeraar. Na 5 jaar (2012-2016) is het tijd om de balans op te maken. Over welke zorgverzekeraar zijn we het meest tevreden?
 • Video zorgcampagne eigen risico 2016

  Over onze test & dienstverlening

  Lees meer over hoe wij zorgverzekeringen vergelijken en tot onze testresultaten komen.
illust-dossier-probleem-community
Community

Hulp nodig?

Waar ben je eigenlijk allemaal voor verzekerd in je basisverzekering en heb je een aanvullende verzekering echt nodig? En wat is beter, een naturapolis of een restitutiepolis? Stel je vraag aan onze Community of deel je kennis.

We zijn de topics aan het ophalen...


Er zijn helaas geen artikelen gevonden..