icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zorgverzekering

De beste zorgverzekering en niet teveel betalen? Dat wil jij toch ook? Meld je aan voor de gratis ZorgCoach e-mailservice en weet als eerste of je goed zit.

 

Aanmelden ZorgCoach

Tussentijds overstappen van zorgverzekering

Je kunt alleen in uitzonderlijke situaties gedurende het jaar een nieuwe zorgverzekering kiezen. Bijvoorbeeld als je 18 wordt of uit het buitenland komt. Bij sommige verzekeraars kun je onder voorwaarden een aanvullende polis aanpassen tijdens het lopende verzekeringsjaar.

Wat de beste zorgverzekering is, verschilt per persoon. Met onze Zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig zorgverzekeraars en zorgverzekeringen die aansluiten bij jouw wensen.

Goed om te weten

 • Premieoverzicht basiszorgverzekeringen

  De inhoud van de basisverzekering is over het algemeen gelijk, maar de hoogte van de premie voor een basisverzekering kan behoorlijk verschillen. Welke verzekeraars bieden de goedkoopste en meest gunstige basisverzekering?

  Bekijk het premieoverzicht van alle zorgverzekeraars.

Nieuws

 • schadeverzekering-provisie
  Nieuws | 29 jun.

  Consumenten willen duidelijkheid over provisie

  De Consumentenbond is niet te spreken over het voornemen van minister Kaag om tussenpersonen gemiddelde provisies te laten communiceren aan hun klanten. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten die een schadeverzekering afsluiten, precies willen weten hoeveel provisie hun tussenpersoon hiervoor ontvangt.
 • zorg polis
  29 dec.

  Goedkoopste zorgverzekering 2022

  De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld. Het verschil zit in de keuzevrijheid en de hoogte van de premie die je betaalt.
 • zorgvergelijker-laptop
  29 dec.

  Checklist nieuwe zorgpolis

  In november verstuurt je huidige zorgverzekeraar de zorgpolis voor het nieuwe jaar. Waar moet je op letten?

Wij hebben het beste met je voor

Onze experts staan altijd voor je klaar met een onafhankelijk en betrouwbaar advies.

Het gebruik van de Zorgvergelijker is gratis. Je kunt vaak ook direct afsluiten. Hiervoor maken wij afspraken met verzekeraars. Wij ontvangen een vergoeding als de verzekering via onze Zorgvergelijker wordt aangevraagd. Deze gebruiken wij om bedrijven en overheid scherp te houden. En te vechten voor verbetering van de zorgmarkt.

Lees meer

zorgteam