icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
headerchannel beugel.jpg

Zorgverzekering

De beste zorgverzekering en niet te veel betalen. Dat wil jij toch ook? Meld je aan voor de gratis ZorgAlert e-mailservice en weet als eerste of je goed zit.

Aanmelden ZorgAlert

Tussentijds overstappen zorgverzekering

Je kunt alleen in uitzonderlijke situaties gedurende het jaar een nieuwe zorgverzekering kiezen. Bijvoorbeeld als je 18 wordt of uit het buitenland komt. Bij sommige verzekeraars kun je onder voorwaarden een aanvullende polis aanpassen tijdens het lopende verzekeringsjaar.

Wat de beste zorgverzekering is, verschilt per persoon. Met onze Zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig zorgverzekeraars en zorgverzekeringen die aansluiten bij jouw wensen.

Vergoeding zorgkosten coronavirus

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Voor de meeste zorgkosten die je maakt in verband met het coronavirus geldt een vergoeding uit de basisverzekering. Denk aan een consult bij de huisarts of ziekenhuiszorg.

Drogisterijproducten zoals mondkapjes en handgel zijn wel voor eigen rekening, net als zelfzorgmedicijnen zoals paracetamol.

Lees er meer over op onze pagina Coronavirus: wat vergoedt de zorgverzekering?

Coronavirus mediapool

Aanvullende zorgverzekering nodig?

beugel orthodontie

Heeft je kind een beugel nodig? Of wil je binnenkort een bezoekje brengen aan de fysiotherapeut? Bekijk dan wat je aanvullende verzekering hiervoor vergoedt. 

Bekijk ook wat je aanvullende verzekering vergoedt voor bijvoorbeeld:

Nieuws

 • zorgverzekering
  18 mei.

  Zorgverzekering 2021

  Wat verandert er in 2021 aan de zorgverzekering? Hoe hoog is de verwachte zorgpremie komend jaar en hoeveel bedraagt het verplichte eigen risico? We houden je op deze pagina op de hoogte.
 • Artikel tandartsverzekering
  Nieuws  |  31 jul.

  Coronatoeslag bij mondzorgaanbieders

  Mondzorgaanbieders mogen in de periode van 1 augustus tot 1 november tijdelijk een toeslag van €4,26 per patiënt in rekening brengen. Deze toeslag geldt als compensatie voor de extra tijd en kosten die zij maken vanwege de coronacrisis.
 • Wachtruimten ziekenhuis
  Nieuws  |  25 mei.

  Uitgestelde ziekenhuisbehandeling kan patiënt meer kosten

  Patiënten van wie de ziekenhuisbehandeling is uitgesteld vanwege de coronacrisis, gaan mogelijk extra betalen. Dat komt omdat in sommige gevallen het eigen risico van zowel 2019 als 2020 wordt aangesproken.

Interessant

 • Coronavirus mediapool

  Coronavirus

  Alle actuele berichten rondom de coronavirusuitbraak houden we bij op een pagina.

 • Zorgalet Ipad met bol 1200x800

  ZorgAlert

  Meld je aan voor de ZorgAlert en we houden je per e-mail op de hoogte van het nieuws over je zorgverzekering.

 • Video zorgcampagne eigen risico 2016

  Over onze test & dienstverlening

  Lees meer over hoe wij zorgverzekeringen vergelijken en tot onze testresultaten komen.

Hulp nodig of vragen?

Waar ben je eigenlijk allemaal voor verzekerd in je basisverzekering en is een aanvullende verzekering echt nodig Stel je vraag op het forum of deel je kennis.

 

Naar het forum