icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Header-Zorg-BesteWebsite-Clasina

Zorgverzekering 2018 vergelijken

Vergelijk, kies en sluit direct de voor jou beste zorgverzekering af. Op dit moment kun je alleen in uitzonderlijke situaties een nieuwe zorgverzekering afsluiten, bijvoorbeeld als je 18 jaar wordt of je uit het buitenland komt. Kies hieronder jouw situatie.

Tussentijds overstappen zorgverzekering

Gedurende het jaar een nieuwe zorgverzekering kiezen is alleen in uitzonderlijke situaties mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer je 18 wordt of uit het buitenland komt. Met onze Zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig zorgverzekeraars en zorgverzekeringen. 

Sommige verzekeraars bieden wel de mogelijkheid om je aanvullende polis onder voorwaarden aan te passen tijdens het lopende verzekeringsjaar.

Vergoedingen zorgverzekering

Heeft je kind een beugel nodig? Of wil je binnenkort een bezoekje brengen aan de fysiotherapeut? Bekijk dan of je vergoeding krijgt voor de behandeling(en) vanuit jouw aanvullende verzekering en lees welke voorwaarden er kunnen gelden.

Bekijk wat er door jouw aanvullende verzekering vergoed wordt voor bijvoorbeeld:

Zorgverlener kiezen met jouw zorgverzekering

Heb je een naturapolis, dan krijg je de zorg alleen vergoed als je kiest voor een zorgverlener waarmee je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Kies je voor een zorgverlener zonder contract, dan moet je een deel van de rekening zelf betalen. Bekijk hier de vergoedingspercentages voor niet-gecontracteerde zorg, zodat je weet welk gedeelte van de factuur voor eigen rekening komt.

Zorgkosten checken

Benieuwd hoe hoog je kosten waren voor een behandeling bij het ziekenhuis of andere zorgverlener? Bekijk dan je rekening online in de mijnomgeving van je zorgverzekeraar.

Rekening inzien

Meer zorgnieuws? Meld je aan voor de ZorgAlert

Benieuwd naar de veranderingen in de zorg en de gevolgen voor je zorgverzekering? Meld je aan en wij houden je op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert


3133 consumenten beoordelen vergelijkers van de Consumentenbond met gemiddeld een 8

Nieuw & interessant

 • CB Zorgverzekering 2018_still video
  7 mei.

  Zorgverzekering 2018

  Wat gaat er in 2018 veranderen aan de zorgverzekering en waar moet je op letten als je zorg nodig hebt?
 • zorgverzekering-2019
  1 mei.

  Zorgverzekering 2019

  Wat verandert in 2019 aan de zorgverzekering en waar moet je op letten als je zorg nodig hebt?
 • vergelijk-je-zorg
  Nieuws  |  26 apr.

  Overstappers zorgverzekering 2018

  1,1 miljoen Nederlanders zijn per 1 januari 2018 veranderd van zorgverzekeraar, blijkt uit de Zorgthermometer Verzekerden in beeld 2018. Dat is 6,2% van de Nederlanders. Een kleine daling ten opzichte van vorig jaar.
 • Video zorgcampagne eigen risico 2016

  Over onze test & dienstverlening

  Lees meer over hoe wij zorgverzekeringen vergelijken en tot onze testresultaten komen.
illust-dossier-probleem-community
Community

Hulp nodig?

Waar ben je eigenlijk allemaal voor verzekerd in je basisverzekering en heb je een aanvullende verzekering echt nodig? En wat is beter, een naturapolis of een restitutiepolis? Stel je vraag aan onze Community of deel je kennis.

We zijn de topics aan het ophalen...