icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Zorgverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zorgverzekering.


2018

Nieuws | 13 juni 2018

Delta Lloyd 1 juli uit de lucht

Vanaf 1 juli kun je geen verzekering van Delta Lloyd meer afsluiten. Bestaande klanten krijgen binnenkort een brief van Nationale-Nederlanden, de eigenaar van Delta Lloyd. Voor hen verandert voorlopig niets.

Nieuws | 4 juni 2018

ACM: consumenten ervaren minder keuze tussen zorgpolissen

Consumenten hebben geen positief beeld van de mogelijkheden op de zorgverzekeringsmarkt. Ze ervaren weinig verschillen tussen de zorgpolissen en weten niet goed hoeveel geld ze kunnen besparen door over te stappen.

Nieuws | 4 juni 2018

Hulp bij overgewicht per 2019 in basispakket

Het basispakket van de zorgverzekering wordt in 2019 uitgebreid met maatregelen om overgewicht te bestrijden. Minister Bruins van Medische Zorg hoopt dat de extra aandacht voor preventie voor minder zorgkosten op andere terreinen zal zorgen.

1 mei 2018

Zorgverzekering 2019

Wat verandert in 2019 aan de zorgverzekering en waar moet je op letten als je zorg nodig hebt?

Nieuws | 26 april 2018

Overstappers zorgverzekering 2018

1,1 miljoen Nederlanders zijn per 1 januari 2018 veranderd van zorgverzekeraar, blijkt uit de Zorgthermometer Verzekerden in beeld 2018. Dat is 6,2% van de Nederlanders. Een kleine daling ten opzichte van vorig jaar.

Nieuws | 9 april 2018

Informatie rondom wisselen van zorgverzekeraar kan beter

Hoewel de informatievoorziening over zorgverzekeringen door zorgverzekeraars en vergelijkingssites beter is dan vorig jaar, is er nog altijd ruimte voor verbetering.

Nieuws | 3 april 2018

Nieuw inkoopbeleid dotter- en bypassoperaties Menzis

Zorgverzekeraar Menzis is met de Nederlandse Hart Registratie (NHR) en 10 Nederlandse ziekenhuizen een pilot van 3 jaar gestart voor een nieuwe manier van inkoop van dotterbehandelingen en bypassoperaties.

Nieuws | 28 maart 2018

Zorgpremies stijgen in 2019

Zorgverzekeraars CZ en Achmea verwachten dat hun zorgpremies in 2019 zullen stijgen. De zorgverzekeraars lopen daarmee wel erg op de zaken vooruit.

27 maart 2018

Wachtlijstbemiddeling

Een ziekenhuisbehandeling is meestal niet iets om naar uit te kijken. Maar als het dan toch nodig is, dan wil je er geen maanden op moeten wachten. Zorgverzekeraars kunnen uitkomst bieden met wachtlijstbemiddeling.

Nieuws | 30 januari 2018

Zelfstandigheid mondhygiënisten

Als de plannen doorgaan, mogen in 2020 alle mondhygiënisten met de opleiding tot Mondzorgkunde zelfstandig verdoven, röntgenfoto’s maken en gaatjes boren.

Nieuws | 11 januari 2018

Resultaten overstappers Zorgvergelijker 2017-2018

Uit voorlopige cijfers van Vektis blijkt dat er tot en met 31 december 2017 ruim een miljoen Nederlanders gewisseld zijn van zorgverzekeraar.

Nieuws | 9 januari 2018

Voorlopig overstappercentage zorgverzekering gedaald

5,9% van alle Nederlanders is gewisseld van zorgverzekeraar, zo blijkt uit een berekening van Vektis Intelligence. Het cijfer is voorlopig, omdat nog niet alle overstapmutaties verwerkt zijn.

Nieuws | 5 januari 2018

Oproep: ervaring met wachtlijstbemiddeling door zorgverzekeraar?

Ben jij recentelijk gestuit op een (lange) wachttijd voor een ziekenhuisbehandeling? En heb je toen gebruikgemaakt van de wachtlijstbemiddeling van je zorgverzekeraar? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.

2017

Nieuws | 28 december 2017

Contractering 2018: zorgverzekeraars blijven achter

Hoe ver zijn de zorgverzekeraars nu (peildatum 29 december 2017) met het sluiten van contracten en wat zijn de verschillen met 2017? Veel zorgverzekeraars blijven achter, zo blijkt uit de uitkomsten van onze peiling.

Nieuws | 22 december 2017

Motie kloonpolissen (CDA) overgenomen

Minister Bruins van Medische Zorg stemde in met de motie van het CDA in de strijd tegen kloonpolissen. Een mooi succes voor de Consumentenbond.

19 december 2017

Losse aanvullende verzekering afsluiten

In 2018 kun je bij veel zorgverzekeraars je los aanvullend verzekeren, zonder dat je een basisverzekering bij diezelfde verzekeraar hoeft af te sluiten. Lees welke dat zijn - en welke niet - en of zij nog extra voorwaarden hanteren.

18 december 2017

Kun je je zorgverzekering tussentijds wijzigen?

Ben je niet overgestapt van verzekering en wil je je aanvullende of basisverzekering wijzigen na 31 december? Bij een aantal verzekeraars kan dat tot en met 31 januari.

Nieuws | 6 december 2017

Lang niet altijd medische selectie bij aanvullende verzekeringen

Veel verzekeraars hanteren in 2018 een acceptatieprocedure voor de uitgebreide tandartspakketten. Maar voor de overige aanvullende verzekeringen word je bij bijna allemaal direct geaccepteerd.

Nieuws | 5 december 2017

DNB: aanvullende zorgverzekering bedreigd

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt dat aanvullende zorgverzekeringen op termijn dreigen te verdwijnen, omdat zorgverzekeraars er niet genoeg meer aan verdienen.

Nieuws | 4 december 2017

Fysiotherapie: beperkte vergoeding ondanks ruime dekking

Fysiotherapeuten mogen van sommige zorgverzekeraars niet meer dan 6 tot 7 behandelingen per aandoening geven. Terwijl je een ruime aanvullende dekking denkt te hebben.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in