icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Zorgverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zorgverzekering.


2018

Nieuws | 11 januari 2018

Resultaten overstappers Zorgvergelijker 2017-2018

Uit voorlopige cijfers van Vektis blijkt dat er tot en met 31 december 2017 ruim een miljoen Nederlanders gewisseld zijn van zorgverzekeraar. Een deel daarvan deed dat via de Zorgvergelijker van de Consumentenbond. De belangrijkste resultaten op een rij.

11 januari 2018

Is zorgverzekeraar verplicht mij te accepteren voor basisverzekering?

Een zorgverzekeraar bij wie je je basiszorgverzekering wilt afsluiten, is verplicht om je te accepteren.

Nieuws | 9 januari 2018

Voorlopig overstappercentage zorgverzekering gedaald

5,9% van alle Nederlanders is gewisseld van zorgverzekeraar, zo blijkt uit een berekening van Vektis Intelligence. Het cijfer is voorlopig, omdat nog niet alle overstapmutaties verwerkt zijn.

Nieuws | 5 januari 2018

Oproep: ervaring met wachtlijstbemiddeling door zorgverzekeraar?

Ben jij ooit gestuit op een (lange) wachttijd voor een ziekenhuisbehandeling? En heb je toen gebruikgemaakt van de wachtlijstbemiddeling van je zorgverzekeraar? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.

2017

Nieuws | 28 december 2017

Contractering 2018: zorgverzekeraars blijven achter

Hoe ver zijn de zorgverzekeraars nu (peildatum 29 december 2017) met het sluiten van contracten en wat zijn de verschillen met 2017? Veel zorgverzekeraars blijven achter, zo blijkt uit de uitkomsten van onze peiling.

Nieuws | 22 december 2017

Motie kloonpolissen (CDA) overgenomen

Minister Bruins van Medische Zorg stemde in met de motie van het CDA in de strijd tegen kloonpolissen. Een mooi succes voor de Consumentenbond.

19 december 2017

Losse aanvullende verzekering afsluiten

In 2018 kun je bij veel zorgverzekeraars je los aanvullend verzekeren, zonder dat je een basisverzekering bij diezelfde verzekeraar hoeft af te sluiten. Lees welke dat zijn - en welke niet - en of zij nog extra voorwaarden hanteren.

18 december 2017

Kun je je zorgverzekering tussentijds wijzigen?

Ben je niet overgestapt van verzekering en wil je je aanvullende of basisverzekering wijzigen na 31 december? Bij een aantal verzekeraars kan dat tot en met 31 januari.

Nieuws | 6 december 2017

Lang niet altijd medische selectie bij aanvullende verzekeringen

Veel verzekeraars hanteren in 2018 een acceptatieprocedure voor de uitgebreide tandartspakketten. Maar voor de overige aanvullende verzekeringen word je bij bijna allemaal direct geaccepteerd.

Nieuws | 5 december 2017

DNB: aanvullende zorgverzekering bedreigd

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt dat aanvullende zorgverzekeringen op termijn dreigen te verdwijnen, omdat zorgverzekeraars er niet genoeg meer aan verdienen.

Nieuws | 4 december 2017

Fysiotherapie: beperkte vergoeding ondanks ruime dekking

Fysiotherapeuten mogen van sommige zorgverzekeraars niet meer dan 6 tot 7 behandelingen per aandoening geven. Terwijl je een ruime aanvullende dekking denkt te hebben.

Nieuws | 1 december 2017

ACM: consumenten kunnen veel besparen op zorgverzekering

De verschillen tussen basispolissen zijn kleiner dan ze lijken en consumenten kunnen flink besparen op de basisverzekering door voor een vrijwel identieke, maar goedkopere polis te kiezen.

Nieuws | 24 november 2017

Korting zorgpremie 2018 bij verhogen eigen risico varieert sterk

In 2018 bedraagt het eigen risico opnieuw €385. De korting op je zorgpremie die je ontvangt bij het vrijwillig verhogen van het eigen risico varieert van €150 tot €300 bij de verschillende zorgverzekeraars.

23 november 2017

Bijbetalen voor aanvullende zorgverzekering kinderen

Voor de basisverzekering zijn kinderen gratis verzekerd. Wil je je kind aanvullend verzekeren? Houd er dan rekening mee dat je bij deze 4 verzekeraars ook voor je kind premie moet betalen.

Nieuws | 20 november 2017

Weer schijnkeuze door kloonpolissen zorgverzekeraars

Net als in 2017 bieden ook in 2018 de 4 grote zorgverzekeraars basisverzekeringen aan met identieke voorwaarden, maar met een andere naam en premie. De Consumentenbond voert actie om dit soort kloonpolissen de wereld uit te helpen.

16 november 2017

Oudere betaalt soms meer voor aanvullend pakket

Je leeftijd kan bepalen hoeveel premie je betaalt voor je aanvullende zorgverzekering.

Nieuws | 15 november 2017

Slappe afleidingsmanoeuvre ZN

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) beschuldigt de Consumentenbond van het creëren van onrust over zorgverzekeringen uit commercieel belang. De Consumentenbond vindt dat ZN hiermee de aandacht probeert af te leiden van het feit dat ze zelf hun zaakjes niet op tijd op orde hebben.

15 november 2017

Bespaar door jaarpremie vooruit te betalen

De zorgpremie voor het hele jaar in 1 keer vooruitbetalen is een bespaartip die je elk jaar kunt toepassen. Bij de meeste zorgverzekeraars levert dat 1 tot 3% korting op.

Nieuws | 13 november 2017

Weer zorgverzekering kiezen op basis van onvolledige gegevens

De 4 grote verzekeraars hebben weer hun contractering voor de ziekenhuiszorg niet op tijd op orde. Consumenten moeten nu op basis van onvolledige informatie een zorgverzekering kiezen voor 2018.

Nieuws | 13 november 2017

Zorgpremies 2018: meerderheid verhoogt premie

De zorgpremies voor de basisverzekeringen van 2018 zijn bekend. Over de gehele linie stijgen de zorgpremies, maar een enkele verzekeraar houdt de premie gelijk of verlaagt deze.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in