icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Archief Zorgverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zorgverzekering.


2017

Nieuws | 27 september 2017

Prinsjesdag: wat verandert er aan de zorg in 2018?

Voor 2018 zal het eigen risico gelijk blijven. De zorgpremie en de zorgtoeslag gaan omhoog, zo blijkt uit de Prinsjesdagstukken.

Nieuws | 26 september 2017

DSW verlaagt zorgpremie en eigen risico 2018

Net zoals voorgaande jaren is DSW de eerste zorgverzekeraar die zijn zorgpremie voor het komende jaar bekendmaakt. De Schiedamse verzekeraar verrast deze keer met een premieverlaging van €6 per jaar voor 2018.

Nieuws | 18 september 2017

Ziekenhuistarieven: NZa moet zorgen voor transparantie

Het transparant maken van alle tarieven in de ziekenhuiszorg komt niet snel genoeg van de grond. De Consumentenbond vindt dat de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) in actie moet komen.

18 september 2017

Het zal je een zorg zijn

De Consumentenbond komt op voor je rechten, je feiten en je voordeel. Ook in de zorg. Iedereen verdient de beste zorg, moet gemakkelijk een passende zorgverzekering kunnen kiezen en niet te veel betalen.

Nieuws | 13 september 2017

Oproep medewerking minigids Zorgverzekeringen

Voor onze minigids Zorgverzekeringen zijn we op zoek naar consumenten die we mogen interviewen over hun aanvullende verzekering.

Nieuws | 6 september 2017

Stijging eigen risico zorgverzekering in 2018

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving lijkt dat het eigen risico bij een zorgverzekering de komende jaren gaat stijgen. Verwacht wordt dat deze met €15 zal stijgen, terwijl ook de maandelijkse premies hoger worden.

31 augustus 2017
Nieuws | 31 augustus 2017

NVZ stelt plan op voor vereenvoudiging eigen risico

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen doet het voorstel om bij eenvoudige ingrepen een vast bedrag van €150 aan eigen risico in rekening te brengen.

24 augustus 2017

Vermissing van spullen in een zorginstelling

Ziekenhuizen en verpleeghuizen adviseren patiënten vaak om waardevolle spullen thuis te laten. Hoe voorkom je vermissing? En wie is verantwoordelijk als je spullen toch kwijtraken?

Nieuws | 17 augustus 2017

IptiQ vanaf 2018 actief als nieuwe zorgverzekeraar

Vanaf 2018 is Nederland een nieuwe zorgverzekeraar rijker. IptiQ, dochtermaatschappij van het Zwitserse Swiss Re, zal vanaf volgend jaar risicodrager worden van 3 zorgverzekeringen.

17 augustus 2017
17 augustus 2017

Zorgverzekering ouderen

Hoe vind je als oudere een goede passende zorgverzekering? En heb je nog wel de keuze om je aanvullend te verzekeren?

16 augustus 2017

Zorgverzekering aanvragen

Aan het einde van ieder kalenderjaar kun je een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Waar moet je rekening mee houden? En kun je ook een zorgverzekering voor een ander aanvragen?

Nieuws | 4 augustus 2017

Hogere zorgpremie verwacht

Verzekerden moeten er rekening mee houden dat ze volgend jaar meer premie voor hun zorgverzekering kwijt zijn. Volgens DSW, een kleine verzekeraar, gaat de premie gemiddeld met €30 per jaar omhoog.

Nieuws | 3 augustus 2017

Tevredenheid over het ziekenhuis

Gemiddeld geven patiënten het ziekenhuis een 7,8. Dit blijkt uit een panelonderzoek van de Consumentenbond onder ruim 7000 consumenten. Toch zien zij ook nog veel verbeterpunten.

Nieuws | 1 augustus 2017

RKZ deelt ziekenhuistarieven 2017

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) uit Beverwijk heeft aan de Consumentenbond zijn tarieven voor 2017 beschikbaar gesteld voor publicatie. Vorig jaar was het RKZ ook al het eerste ziekenhuis dat de tarieven samen met de Consumentenbond openbaar maakte.

Nieuws | 27 juli 2017

Meer fraudeurs gesnapt

Schadeverzekeraars hebben vorig jaar 10.000 fraudeurs opgespoord. Naar verwachting gaan er dit jaar veel meer valse schadeclaims volgen.

19 juli 2017

Ziektekostenverzekering

Een ziektekostenverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht. Maar welke soorten ziektekostenverzekeringen zijn er? En waar moet je aan denken bij het overstappen?

11 juli 2017

Zorgverzekering opzeggen

Elk kalenderjaar kun je overstappen van zorgverzekeraar. Tot wanneer kun je die opzeggen? Moet je zelf opzeggen of doet de nieuwe verzekeraar dit?


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in