icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkoopste zorgverzekering 2018

Zoek je een goedkope zorgverzekering in 2018? De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld en dus bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Het verschil tussen zorgverzekeraars zit in de keuzevrijheid van zorgverleners en de premie die betaald moet worden.
Sandra Mul
Sandra Mul

Expert Geld & Verzekering

Bijgewerkt op:  9 mei 2018

Artikel goedkoopste zorgverzekering

Goedkoopste zorgverzekeraar 2018

Dé goedkoopste zorgverzekering bestaat niet. De voordeligste basisverzekering wel. De goedkoopste basisverzekering in 2018 is de Gewoon ZEKUR met €93,85 per maand. Of dit ook de beste zorgverzekering is voor jou, hangt van je persoonlijke voorkeuren af.

Als je weinig kosten verwacht te maken, kun je een vrijwillige verhoging van het eigen risico overwegen. Je krijgt dan korting op je premie.

Let op: het is wel belangrijk dat je het volledige bedrag achter de hand hebt, voor het geval je toch (hoge) zorgkosten maakt.

Top 5 goedkoopste naturapolissen 2018

Verzekeraar Polis Maandpremie
ZEKUR Gewoon ZEKUR (budgetpolis) €93,85
ZieZo ZieZo Selectief (budgetpolis) €96,95
Univé Univé Zorg Select €100,95
Bewuzt Bewuzt Basis €101,35
Salland Basispolis €101,50

Top 5 goedkoopste restitutiepolissen 2018

Verzekeraar Polis Maandpremie
ZEKUR Gewoon ZEKUR Zorg Vrij €109,12
UMC Zorgverzekering Basisverzekering €109,84
FBTO Zorgverzekering (Restitutie) €109,95
Stad Holland Zorgpolis €110,50
ZorgDirect Basispolis €113,50

Zelfde basispakket

Als je in Nederland woont of werkt, ben je verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Een goedkope basisverzekering heeft dezelfde dekking als een dure. De inhoud van het basispakket is namelijk wettelijk vastgesteld en bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Hierdoor zijn de premies van de basisverzekeringen goed te vergelijken. Een enkele zorgverzekeraar - waaronder Pro Life - heeft een iets afwijkend basispakket. Op basis van hun christelijke grondslag vergoeden zij bijvoorbeeld abortus niet.

Verschillen

Er zit wel verschil tussen de basisverzekeringen in de keuzevrijheid van zorgverleners en de hoogte van de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. Hierop zijn de basisverzekeringen in te delen in verschillende categorieën:

Naturapolissen zijn over het algemeen voordeliger dan restitutiepolissen. Een restitutiepolis heeft weer als voordeel dat je zelf je zorgverlener kunt kiezen, zonder dat dit van invloed is op de vergoeding van zorg die je ontvangt. Ga je met een naturapolis naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan betaal je een gedeelte van de rekening zelf. Een combinatiepolis geeft recht op zorg (natura) bij sommige zorgsoorten, en recht op vergoeding (restitutie) bij andere.

Tussen polissen van verzekeraars van dezelfde maatschappijen zit weinig verschil. De prijzen zijn echter wel verschillend. Van bijna alle verzekeraars hebben wij de premies op een rij gezet en vergeleken zodat je weet wat de goedkoopste zorgverzekeraar in 2018 is.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Wat de goedkoopste aanvullende zorgverzekering is, verschilt per persoon. Het hangt namelijk af van welke dekking je wilt en van je persoonlijke situatie. Een vrouw met een gezin heeft meestal andere wensen dan senioren of studenten. Wat voor jou de voordeligste zorgverzekering is ontdek je door bijvoorbeeld je zorgverzekering te vergelijken.

Bij de verschillende dekkingsopties lichten we toe wanneer het handig is om je daar al dan niet voor te verzekeren. Als je weinig gebruik maakt van zorg waarvoor je aanvullend verzekerd bent, kun je ook overwegen om de aanvullende verzekering te schrappen of een beperkter pakket te kiezen, om goedkoper uit te zijn.

Korting zorgverzekering

Wij helpen je graag bij het kiezen van de goedkoopste zorgverzekering in 2018. Vergelijk je zorgverzekering en sluit je nieuwe verzekering af via de Zorgvergelijker. Dan kun je vaak nog meer voordeel halen. Hieronder vind je de kortingen voor 2018.

Kortingspercentages 2018

Verzekeraar

Basis
verzekering

Aanvullende verzekering

Delta Lloyd (1)

8%

20%

OHRA (2)

8%

5%

ONVZ

4%

7%

United Consumers (VGZ)

10%

0%

VGZ (3)

7%

10%

Zorg & Zekerheid (4)

5%

5%

ZorgDirect 

5%

0%

(1) Korting geldt niet voor Delta Zilver
(2) Korting geldt niet voor OHRA Sterk en Tand Sterk
(3) Korting geldt alleen voor AV Aanvullend Goed, Beter en Best
(4) Korting geldt niet voor Gemak en AV Gemak

Zorgverzekeringen vergelijken

Met de Zorgvergelijker vind je in 4 simpele stappen een zorgverzekering die aansluit bij je wensen. Let op: Je kunt alleen in uitzonderlijke gevallen nog gedurende het jaar een (aanvullende) zorgverzekering afsluiten.

Naar de Zorgvergelijker

zorgvergelijker-ipad-2018

Kies de beste zorgverzekering