icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Goedkoopste zorgverzekering

De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld en dus bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Het verschil tussen zorgverzekeraars zit in de keuzevrijheid van zorgverleners en de premie die betaald moet worden.
Sandra Mul
Sandra Mul

Expert Geld & Verzekering

Artikel goedkoopste zorgverzekering

Goedkoopste zorgverzekering 2018

Dé goedkoopste zorgverzekering bestaat niet. De goedkoopste basisverzekering wel. De voordeligste basisverzekering in 2017 is de Gewoon ZEKUR met €92 per maand. Of dit ook de beste zorgverzekering is, hangt van je persoonlijke voorkeuren af.

Als je weinig kosten verwacht te maken, kan je een vrijwillige verhoging van het eigen risico overwegen. Je krijgt dan korting op je premie.

Let op: het is wel belangrijk dat je het volledige bedrag achter de hand hebt, voor het geval je toch (hoge) zorgkosten maakt.

Top 5 goedkoopste naturapolissen van 2017

 Verzekeraar

 Polis

 Maandpremie

 ZEKUR

 Gewoon ZEKUR

 €92

 ZieZo

 ZieZo Selectief

 €93,95

 Univé

 Univé Zorg Select

 €98,75

 De Friesland

 Zelf Bewust Polis

 €99,95

 ZieZo

 ZieZo Basis

 €99,95

Zelfde basispakket

Als je in Nederland woont of werkt, ben je verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Een goedkope basisverzekering heeft dezelfde dekking als een dure. De inhoud van het basispakket is namelijk wettelijk vastgesteld en bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Hierdoor zijn de premies van de basisverzekeringen goed te vergelijken. Een enkele zorgverzekeraar - waaronder Pro Life - heeft een iets afwijkend basispakket. Op basis van hun christelijke grondslag vergoeden zij bijvoorbeeld abortus niet.

Verschillen

Er zit wel verschil tussen de basisverzekeringen in de keuzevrijheid van zorgverleners en de hoogte van de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. Hierop zijn de basisverzekeringen in te delen in verschillende categorieën:

Naturapolissen zijn over het algemeen voordeliger dan restitutiepolissen. Een restitutiepolis heeft weer als voordeel dat je zelf je zorgverlener kunt kiezen, zonder dat dit van invloed is op de vergoeding van zorg die je ontvangt. Ga je met een naturapolis naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan betaal je een gedeelte van de rekening zelf. Een combinatiepolis geeft recht op zorg (natura) bij sommige zorgsoorten, en recht op vergoeding (restitutie) bij andere.

Tussen polissen van verzekeraars van dezelfde maatschappijen zit weinig verschil. De prijzen zijn echter wel verschillend. Van bijna alle verzekeraars hebben wij de premies op een rij gezet en vergeleken.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Wat de goedkoopste aanvullende zorgverzekering is, verschilt per persoon. Het hangt namelijk af van welke dekking je wilt en van je persoonlijke situatie. Een vrouw met een gezin heeft meestal andere wensen dan senioren. Wat voor jou de voordeligste zorgverzekering is ontdek je door bijvoorbeeld je zorgverzekering te vergelijken.

Bij de verschillende dekkingsopties lichten we toe wanneer het handig is om je daar al dan niet voor te verzekeren. Als je weinig gebruik maakt van zorg waarvoor je aanvullend verzekerd bent, kun je ook overwegen om de aanvullende verzekering te schrappen of een beperkter pakket te kiezen, om goedkoper uit te zijn.

Korting zorgverzekering

Wij helpen je graag bij het kiezen van een passende zorgverzekering. Vergelijk je zorgverzekering en sluit je nieuwe verzekering af via de Zorgvergelijker. Dan kun je vaak nog meer voordeel halen. Hieronder zie je de kortingen voor 2017.

Kortingspercentages 2017

Verzekeraar

Basisverzekering

Aanvullende verzekering

Delta Lloyd (1)

8%

20%

OHRA (2) 8% 5%
ONVZ 4% 7%

ProLife

5%

8%

Salland (3) 8% 8%
United Consumers (VGZ) (4) 10% 0%
VGZ (5) 7% 10%

Zorg & Zekerheid (6)

5%

5%

ZorgDirect (7) 8% 8%

(1) Delta Lloyd: Met uitzondering van Delta Zilver.
(2) OHRA: Met uitzondering van OHRA Sterk, OHRA Tand Sterk, OHRA Gezond.

(3) Salland: Met uitzondering van TandTop. Salland is alleen af te sluiten in postcoderegio's in Gelderland en Overijssel. Zie voor een overzicht van deze postcodes de pagina Over onze test en dienstverlening.
(4) United Consumers: De korting wordt los van de premie automatisch teruggestort.
(5) VGZ: De korting is van toepassing op BV Ruime en Eigen Keuze en voor AV Aanvullend Goed, Aanvullend Beter en Aanvullend Best. Voor BV Goede Keuze geldt een korting van 2%.
(6) Zorg en Zekerheid: Met uitzondering van Zorg en Zekerheid Gemak (basisverzekering) en AV Gemak.
(7) ZorgDirect: Met uitzondering van TandTop.

Meer zorgnieuws?

Als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen rondom je zorgverzekering? Meld je dan aan voor de ZorgAlert van de Consumentenbond en we houden je per e-mail op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert

zorgalert tablet met bol

Kies de beste zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Vergelijk, kies en sluit direct de voor jou beste zorgverzekering af. Kies hieronder jouw situatie.