icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkoopste zorgverzekering 2019

Zoek je een goedkope zorgverzekering in 2019? De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld en dus bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Het verschil tussen zorgverzekeraars zit in de keuzevrijheid van zorgverleners en de premie die betaald moet worden.

Sandra Mul

Sandra Mul , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:9 mei 2018

Artikel goedkoopste zorgverzekering

Goedkoopste zorgverzekeraar 2019

Dé goedkoopste zorgverzekering bestaat niet. De voordeligste basisverzekering wel. Op het moment dat alle premies bekend zijn, zullen we hier bekendmaken wat de goedkoopste basisverzekering van 2019 is. Of dit ook de beste zorgverzekering is voor jou, hangt van je persoonlijke voorkeuren af.

Als je weinig kosten verwacht te maken, kun je een vrijwillige verhoging van het eigen risico overwegen. Je krijgt dan korting op je premie.

Let op: het is wel belangrijk dat je het volledige bedrag achter de hand hebt, voor het geval je toch (hoge) zorgkosten maakt.

Op het moment dat alle premies bekend zijn, zullen we op deze pagina de top 5 goedkoopste naturapolissen en top 5 goedkoopste restitutiepolissen plaatsen. 


Zelfde basispakket

Als je in Nederland woont of werkt, ben je verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Een goedkope basisverzekering heeft dezelfde dekking als een dure. De inhoud van het basispakket is namelijk wettelijk vastgesteld en bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Hierdoor zijn de premies van de basisverzekeringen goed te vergelijken. Een enkele zorgverzekeraar - waaronder Pro Life - heeft een iets afwijkend basispakket. Op basis van hun christelijke grondslag vergoeden zij bijvoorbeeld abortus niet.

Verschillen

Er zit wel verschil tussen de basisverzekeringen in de keuzevrijheid van zorgverleners en de hoogte van de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. Hierop zijn de basisverzekeringen in te delen in verschillende categorieën:

Naturapolissen zijn over het algemeen voordeliger dan restitutiepolissen. Een restitutiepolis heeft weer als voordeel dat je zelf je zorgverlener kunt kiezen, zonder dat dit van invloed is op de vergoeding van zorg die je ontvangt. Ga je met een naturapolis naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan betaal je een gedeelte van de rekening zelf. Een combinatiepolis geeft recht op zorg (natura) bij sommige zorgsoorten, en recht op vergoeding (restitutie) bij andere.

Tussen polissen van verzekeraars van dezelfde maatschappijen zit weinig verschil. De prijzen zijn echter wel verschillend. Van bijna alle verzekeraars hebben wij de premies op een rij gezet.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Wat de goedkoopste aanvullende zorgverzekering is, verschilt per persoon. Het hangt namelijk af van welke dekking je wilt en van je persoonlijke situatie. Een vrouw met een gezin heeft meestal andere wensen dan senioren of studenten. Wat voor jou de voordeligste zorgverzekering is ontdek je door bijvoorbeeld je zorgverzekering te vergelijken.

Bij de verschillende dekkingsopties lichten we toe wanneer het handig is om je daar al dan niet voor te verzekeren. Als je weinig gebruik maakt van zorg waarvoor je aanvullend verzekerd bent, kun je ook overwegen om de aanvullende verzekering te schrappen of een beperkter pakket te kiezen, om goedkoper uit te zijn.

Korting zorgverzekering

Wij helpen je graag bij het kiezen van de goedkoopste zorgverzekering in 2019. Vergelijk zorgverzekeringen en sluit je nieuwe verzekering af via de Zorgvergelijker. Dan kun je vaak nog meer voordeel halen. Zodra de kortingen die je via onze Zorgvergelijker kunt behalen bekend zijn, zullen we die op deze pagina plaatsen. 

Meer zorgnieuws?

Als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen rondom je zorgverzekering? Meld je dan aan voor de ZorgAlert van de Consumentenbond en we houden je per e-mail op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert

zorgalert-ipad-ballon-nov_2017