icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Combinatiepolis

Een combinatiepolis is een variant tussen de natura- en restitutiepolis in. We geven je enkele voorbeelden van combinatiepolissen.
Fauve Panis
Fauve Panis

Expert Voeding & Gezondheid

Bijgewerkt op:  3 mei 2018

zorg polis

Wat is een combinatiepolis?

Een combinatiepolis is een combinatie tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Bij een combinatiepolis geldt dat voor sommige zorgsoorten recht is op zorg (zoals bij een naturapolis) en voor andere zorgsoorten recht op vergoeding (zoals bij een restitutiepolis).

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de regelgeving rondom polisnamen aangescherpt. Polissen mogen alleen nog een restitutiepolis heten als zij ook bij niet-gecontracteerde zorgverleners de zorg volledig vergoeden (tenzij de kosten excessief hoog zijn). Het gevolg hiervan is dat enkele polissen die voorheen restitutiepolissen waren, tegenwoordig combinatiepolissen zijn.

DSW

Contract?

Wettelijk maximumtarief?

Vergoeding

Nee

Ja

100% tot maximaal het wettelijk maximumtarief. Uitzonderingen: huisartsenzorg, geboortezorg, curatieve GGZ, zorg verleend door zelfstandige kaakchirurgische behandelcentra, logopedie, medisch specialistische revalidatie en Verpleging en Verzorging. Hiervoor geldt dat de zorg vergoed wordt tot maximaal de door DSW vastgestelde vergoeding.

Bij niet-gecontracteerde zorgverleners voor wijkverpleging geldt een vergoeding van 75% van het maximale NZa-tarief.

Nee

Nee

100% tot maximaal de door DSW vastgestelde vergoeding.

 

Ditzo

Contract?

Wettelijk maximumtarief?

Vergoeding

Nee

Ja

100% tot het maximaal wettelijk maximumtarief. Uitzonderingen: eerstelijns verblijf, kraamzorg, logopedie, zelfstandige revalidatiecentra, GGZ, verloskundige zorg en verpleging en verzorging. De maximale tarieven voor de verschillende zorgsoorten vind je op de website van Ditzo.

Nee

Nee

100% tot het door Ditzo bepaalde maximale tarief. Dat komt neer op het gemiddelde tarief dat voor de behandeling is afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. 

 

HEMA

Contract?

Wettelijk maximumtarief?

Vergoeding

Nee

Ja

HEMA vergoedt 75% van de nota van de zorgaanbieder, tot een maximum van 75% van het bedrag dat zij gemiddeld voor die behandeling hebben gecontracteerd.

Nee

Nee

HEMA vergoedt 75% van de nota van de zorgaanbieder, tot een maximum van 75% van het bedrag dat zij gemiddeld voor die behandeling hebben gecontracteerd.

 

inTwente

Contract?

Wettelijk maximumtarief?

Vergoeding

Nee

Ja

100% tot maximaal het wettelijk maximumtarief. Uitzonderingen: huisartsenzorg, geboortezorg, curatieve GGZ, zorg verleend door zelfstandige kaakchirurgische behandelcentra, logopedie, medisch specialistische revalidatie en Verpleging en Verzorging. Hiervoor geldt een vergoeding tot maximaal de door inTwente vastgestelde vergoeding, die net iets lager ligt dan de tarieven die met gecontracteerde zorgverleners zijn afgesproken.

Nee

Nee

100% tot maximaal de door inTwente vastgestelde vergoeding. Deze vergoeding ligt net iets lager dan bij vergelijkbare zorgverleners die wel een contract hebben.

 

Lees meer over:

Zorgverzekeringen vergelijken

Met de Zorgvergelijker vind je in 4 simpele stappen een zorgverzekering die aansluit bij je wensen. Let op: Je kunt alleen in uitzonderlijke gevallen nog gedurende het jaar een (aanvullende) zorgverzekering afsluiten.

Naar de Zorgvergelijker

zorgvergelijker-ipad-2018

Kies de beste zorgverzekering