icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zorgverzekering ouderen

Hoe vind je als oudere een goede, passende zorgverzekering? En heb je nog wel de keus om je aanvullend te verzekeren?
Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Bijgewerkt op: 29 december 2021

senior-zorgverzekering

Word ik als oudere nog wel geaccepteerd?

Zorgverzekeraars zijn verplicht iedereen te accepteren voor de basisverzekering. Dat geldt niet voor aanvullende verzekeringen. Vooral bij de meer uitgebreide pakketten kunnen zorgverzekeraars voorwaarden stellen door medische selectie. Maar er zijn ook zorgverzekeraars zonder acceptatieprocedure.

Zoeken op directe acceptatie

In onze Zorgvergelijker kun je alle polissen zien die aan jouw wensen voldoen. Of filter op verzekeringen met directe acceptatie.

Is een aanvullende zorgverzekering nodig?

Of je een aanvullende verzekering nodig hebt, is heel persoonlijk. Kies niet meteen voor de hoogste of meest complete dekking, als dat niet nodig is. Het kan al snel goedkoper zijn om zelf geld opzij te leggen voor zorgkosten. 

Tips voor het kiezen

Lees de tips over het kiezen van een zorgverzekering die bij je past.

Veelgekozen aanvullende verzekeringen

Ouderdom komt vaak met gebreken. Ogen, oren en souplesse gaan achteruit. Veel ouderen kiezen daarom een zorgverzekering met de volgende dekkingen:

Sommige verzekeraars hebben aanvullende zorgverzekeringen speciaal voor ouderen.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.
Artikelen binnen Keuzeadvies

Kies de beste zorgverzekering