icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Keuzeadvies

Kies de beste zorgverzekering

Bijbetalen voor meeverzekerde kinderen in aanvullende verzekering

Voor de basisverzekering zijn kinderen gratis verzekerd. Wil je je kind aanvullend verzekeren? Houd er dan rekening mee dat je soms ook voor je kind premie moet betalen.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Bijgewerkt op:24 december 2019

tandzorg-zorgverzekering

Alleen bijbetalen bij aanvullend pakket

De basisverzekering dekt de meeste noodzakelijke zorg en is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Kinderen zijn daarnaast verzekerd voor zorg uit het aanvullende pakket van de ouder waarbij ze staan ingeschreven. Het is daarom aan te raden om kinderen mee te verzekeren bij de ouder met de meest uitgebreide verzekering.

Bij aanvullende verzekeringen mogen verzekeraars wél premiekosten rekenen voor meeverzekerde kinderen. Een enkele zorgverzekeraar doet dat ook in 2020:

  • Van de grote 4 verzekeraars CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis is Menzis de enige die een bijbetaling voor meeverzekerde kinderen vraagt. Voor het pakket Menzis TandVerzorgd 750 vraagt de verzekeraar €15 per meeverzekerd kind van 10 tot 18 jaar. Ook bij PMA TandVerzorgd 750 geldt een bijbetaling. Die bedraagt €13,95 per maand per meeverzekerd kind van 10 tot 18 jaar.
  • Bij ONVZ geldt een bijbetaling van €19,90 voor ONVZ Vrije Keuze Topfit per meeverzekerd kind tot 18 jaar. Voor ONVZ Vrije Keuze Superfit is dat €26,97. De extra premie geldt voor maximaal 2 meeverzekerde kinderen. Genoemde premies zijn inclusief de 7% standaard collectiviteitskorting op de aanvullende verzekeringen van ONVZ. 
  • Voor PNO Top en PNO Excellent betaal je respectievelijk €19,90 en €26,97 per meeverzekerd kind tot 18 jaar. De extra premie geldt voor maximaal 2 meeverzekerde kinderen. Genoemde premies zijn inclusief de 7% standaard collectiviteitskorting op de aanvullende verzekeringen van PNOzorg. 
  • ZEKUR vraagt €2,50 per meeverzekerd kind voor de aanvullende verzekeringen Aanvullend ZEKUR Fysiotherapie, Aanvullend ZEKUR Buitenland en Aanvullend ZEKUR Tand. Voor Extra ZEKUR Zorg bedraagt de extra premie €7,50 per meeverzekerd kind.

Meer zorgnieuws?

Als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen rondom je zorgverzekering? Meld je dan aan voor de ZorgAlert van de Consumentenbond en we houden je per e-mail op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert

Zorgalet Ipad met bol 1200x800

Lees ook:

Artikelen binnen Keuzeadvies

Alle artikelen

Artikelen binnen Keuzeadvies

Kies de beste zorgverzekering