! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Keuzeadvies

Kies de beste zorgverzekering

Zorg - Beoordeel Verzekeraar

Beoordeel je zorgverzekeraar

Wij zijn benieuwd naar je ervaringen met jouw zorgverzekeraar. Schrijf een review en help daarmee anderen. | Laat je review achter

Bijbetalen voor meeverzekerde kinderen in aanvullende verzekering

Voor de basisverzekering zijn kinderen gratis verzekerd. Wil je je kind aanvullend verzekeren? Houd er dan rekening mee dat je soms ook voor je kind premie moet betalen.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Bijgewerkt op:8 december 2020

tandzorg-zorgverzekering

Alleen bijbetalen bij aanvullend pakket

De basisverzekering dekt de meeste noodzakelijke zorg en is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Kinderen zijn daarnaast verzekerd voor zorg uit het aanvullende pakket van de ouder waarbij ze staan ingeschreven. Het is daarom aan te raden om kinderen mee te verzekeren bij de ouder met de meest uitgebreide verzekering.

Bij aanvullende verzekeringen mogen verzekeraars wél premiekosten rekenen voor meeverzekerde kinderen. Een enkele verzekeraar doet dat ook in 2021:

  • Van de 4 grote verzekeraars CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis is Menzis de enige die een bijbetaling voor meeverzekerde kinderen vraagt. Voor het pakket Menzis Tandverzorgd 750 vraagt de verzekeraar €16 per meeverzekerd kind van 10 tot 18 jaar. Ook bij PMA TandVerzorgd 750 (collectiviteit van Menzis) geldt een bijbetaling. Die bedraagt €14,88 per maand per meeverzekerd kind van 10 tot 18 jaar.
  • Bij ONVZ geldt een bijbetaling van €20,23 voor ONVZ Vrije Keuze Topfit (en PNO Top) per meeverzekerd kind tot 18 jaar. Voor ONVZ Vrije Keuze Superfit (en PNO Excellent) is dat €27,76. Deze extra premies gelden voor maximaal 2 meeverzekerde kinderen. Genoemde premies zijn inclusief de 7% standaardcollectiviteitskorting.
  • ZEKUR vraagt €2,50 per meeverzekerd kind tot 18 jaar voor de aanvullende verzekeringen Aanvullend ZEKUR Fysiotherapie, Aanvullend ZEKUR Buitenland en Aanvullend ZEKUR Tand. Voor Extra ZEKUR Zorg (inclusief tandarts) bedraagt de extra premie €7,50 per meeverzekerd kind.

Ontvang het laatste zorgnieuws

Wil jij als eerste weten wat er verandert rondom je zorgverzekering? Meld je dan aan voor de ZorgAlert. We houden je per e-mail op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert

Zorg - ZorgAlert

Lees ook:

Artikelen binnen Keuzeadvies

Alle artikelen

Artikelen binnen Keuzeadvies

Kies de beste zorgverzekering