icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bijbetalen voor meeverzekerde kinderen in aanvullende verzekering

Voor de basisverzekering zijn kinderen gratis verzekerd. Wil je je kind aanvullend verzekeren? Houd er dan rekening mee dat je bij sommige verzekeraars ook voor je kind premie moet betalen.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:23 november 2017

tandzorg-zorgverzekering

Alleen bijbetalen bij aanvullend pakket

De basisverzekering dekt de meeste noodzakelijke zorg en is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Kinderen zijn daarnaast verzekerd voor zorg uit het aanvullende pakket van de ouder waarbij ze staan ingeschreven. Het is daarom aan te raden om kinderen mee te verzekeren bij de ouder met de meest uitgebreide verzekering.

Bij aanvullende verzekeringen mogen verzekeraars wél premiekosten rekenen voor meeverzekerde kinderen. Enkele verzekeraars doen dat ook.

Zodra de premies en voorwaarden van de zorgverzekeringen voor 2019 bekend zijn, zullen we je op deze pagina informeren bij welke aanvullende verzekeringen je extra betaalt voor meeverzekerde kinderen.

Lees ook:

Zorgverzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering of wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Met de Zorgvergelijker vind je in een paar simpele stappen een zorgverzekering die aansluit bij je wensen.

Naar de Zorgvergelijker

zorgvergelijker-ipad-nov_2017