icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bijbetalen voor meeverzekerde kinderen in aanvullende verzekering

Voor de basisverzekering zijn kinderen gratis verzekerd. Wil je je kind aanvullend verzekeren? Houd er dan rekening mee dat je soms ook voor je kind premie moet betalen.
fauve panis

Fauve Panis   Expert zorgverzekeringenBijgewerkt op:9 april 2024

tandzorg-zorgverzekering

Alleen bijbetalen bij aanvullend pakket

De basisverzekering dekt de meeste noodzakelijke zorg en is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Kinderen zijn ook verzekerd voor zorg uit het aanvullende pakket van de ouder waarbij ze staan ingeschreven. Het is daarom aan te raden om kinderen mee te verzekeren bij de ouder met de meest uitgebreide verzekering.

Premiekosten voor meeverzekerde kinderen

Bij aanvullende verzekeringen mogen verzekeraars wél premiekosten rekenen voor meeverzekerde kinderen. Een enkele verzekeraar doet dat ook in 2024.

  • Van de 4 grote verzekeraars (CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis) is Menzis de enige die een bijbetaling voor meeverzekerde kinderen vraagt. Voor het pakket Menzis TandVerzorgd 750 vraagt de verzekeraar €19,65 per maand. Dit is per meeverzekerd kind van 10 tot 18 jaar.
  • Bij ONVZ geldt een bijbetaling van €24,46 voor ONVZ Vrije Keuze Topfit. En van €33,87 voor ONVZ Vrije Keuze Superfit per meeverzekerd kind tot 18 jaar. Deze premies gelden voor maximaal 2 meeverzekerde kinderen.
  • ZEKUR vraagt €2,50 per meeverzekerd kind tot 18 jaar voor de aanvullende verzekeringen Aanvullend ZEKUR FysiotherapieAanvullend ZEKUR Buitenland en Aanvullend ZEKUR Tand. Voor Extra ZEKUR Zorg (inclusief tandarts) is de premie €7,50 per meeverzekerd kind tot 18 jaar.

De volgende verzekeraars zijn bij deze check meegenomen: a.s.r., Aevitae, Anderzorg, CZ, CZdirect, De christelijke zorgverzekaar, De Friesland, DSW, FBTO, HEMA, Ik kies zelf van a.s.r., Interpolis, inTwente, Just, Menzis, Nationale-Nederlanden, OHRA, ONVZ, Salland, Stad Holland, United Consumers, Univé, VGZ, VGZbewuzt, VinkVink, ZEKUR, ZieZo, Zilveren Kruis, Zorg en Zekerheid.

In onze check staan alleen verzekeraars die zich niet richten op een speciale doelgroep. En we keken dan alleen naar individuele polissen en open collectieven. Gesloten collectiviteiten voor speciale groepen zijn dus niet meegenomen.