icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Koffiezetapparaten

 

Koffie is één van de populairste dranken van Nederland. En we drinken nog steeds graag een bakje traditionele filterkoffie. Daarom testen wij regelmatig veelverkochte koffiezetapparaten en Senseo-apparaten. 

Kies het beste koffiezetapparaat voor jou

Bekijk de beste
predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

We hebben .... koffiezetapparaten getest

Resultaten worden opgehaald...

Keuzehulp koffiezetapparaten

Kies in een paar stappen het koffiezetapparaat dat het beste bij je past
Irene la Faille, Expert Woning & Huishouden

Koffiezetapparaat kopen: waar let je op?

Wil je een apparaat kopen waarmee je filterkoffie zet, dan kun je op een aantal dingen letten. Kies je voor een traditioneel koffiezetapparaat of voor een Senseo? En kies je voor een glazen kan of thermoskan? Hier kun je allemaal op letten in de winkel. 

Irene la Faille Expert Woning & Huishouden
 1. 1

  Koffiezetapparaat of Senseo

  Als je filterkoffie wilt drinken, kun je kiezen uit een traditioneel koffiezetapparaat met koffiefilters of een Senseo-apparaat met koffiepads. Naast de persoonlijke voorkeur voor de smaak, zijn er een aantal belangrijke verschillen. 

  Koffiezetapparaat

  Een koffiezetapparaat werkt met een filter met gemalen koffiebonen. De verhouding koffie en water bepaalt de sterkte.

  De meeste apparaten zetten goede kwaliteit filterkoffie. De apparaten verschillen het meest in de functies die erop zitten. Met een filterkoffiezetapparaat zet je eenvoudig grotere hoeveelheden koffie tegelijk. En deze kun je vervolgens warmhouden. Ideaal voor een grotere groep mensen. 

  Vergelijk koffiezetapparaten in onze vergelijker of kijk direct wat De Beste koffiezetapparaten zijn. 

  Senseo

  Een Philips Senseo-apparaat werkt met koffiepads, waarmee je met 1 pad 1 kop koffie zet. Je zet maximaal 2 kopjes tegelijk, wat erg snel gaat. Wil je meer koffie zetten, dan is een Senseo machine minder geschikt. 

  De koffiepads geven een schuimlaag op de koffie, anders dan filterkoffie. Senseo-apparaten verschillen weinig in de smaak van de koffie. De grootste verschillen zitten hem in de functies, capaciteit en gebruiksgemak. 

  Lees waar je op kunt letten als je een Senseo-apparaat wilt kopen. 

  Bekijk de testresultaten van verschillende Senseo-modellen in de vergelijker. Of bekijk de test koffiepads

  Toch liever espresso?

  Filterkoffie heeft een bittere, iets gebrande koffiesmaak. De smaak van een espresso is milder én espresso heeft een crema-laag. Heeft dat je voorkeur, kies dan voor een espressomachine.

  Video: kooptips koffiezetapparaten

  Inklappen
 2. 2

  Glazen kan of thermoskan

  Ga je voor een traditioneel koffiezetapparaat, kies dan voor een glazen kan of thermoskan. 

  Glazen kan

  Koffiezetapparaten met een glazen kan worden verreweg het meest verkocht. Vaak zijn ze goedkoper dan de variant met thermoskan. De apparaten die de grootste hoeveelheid koffie kunnen zetten, hebben ook een glazen kan.

  De glazen kan staat op een warmhoudplaatje, dat de koffie nog tot maximaal 40 minuten warm houdt. Daarna slaat het apparaat automatisch uit. De koffie wordt hierdoor wel bitterder. Het kost ook iets meer energie dan een apparaat zónder warmhoudplaatje.

  Vergelijk koffiezetapparaten met glazen kan

  Thermoskan

  Koffiezetapparaten met thermoskan zijn vaak duurder dan die met een glazen kan. Meestal kan er net wat minder koffie in. Je kunt de koffie langer warmhouden dan de 40 minuten bij een glazen kan. En je verbruikt daarbij geen extra energie. 

  Je kunt de koffie in een thermoskan gemakkelijk meenemen. 

  Een volle thermoskan is na 4 uur zo'n 15 graden in temperatuur gedaald. Maar vaak bewaar je slechts een beetje koffie in de thermoskan. Meestal is dat na 2 uur te veel afgekoeld.

  Vergelijk koffiezetapparaten met thermoskan

  Tip: Combineer het beste van een glazen kan en thermoskan. Schenk de versgezette koffie uit een glazen kan over in een aparte thermoskan en schakel het apparaat uit. 

  Glazen kan of thermoskan
  Inklappen
 3. 3

  Geschikt waterreservoir

  Aantal kopjes

  Kijk voor de beste vergelijking naar het aantal liter van het waterreservoir. De grote en kleine kopjesmaten die worden aangegeven, kunnen van elkaar verschillen.

  Een groot kopje is zo’n 125 ml. Dat is iets meer dan het kleine, ouderwetse koffiekopje, maar nog geen mok vol. Er gaan gemiddeld zo'n 10 kopjes uit een volle pot. Maar er zijn ook compacte modelletjes voor 2 koppen tot aan hele grote apparaten voor wel 14 koppen. 

  Vergelijk grote koffiezetapparaten of juist koffiezetapparaten met een kleine koffiekan.

  Waterpeil-markering

  Check of je duidelijk de hoeveelheid water op het waterreservoir kunt zien. Vaak zie je de markering vanaf de buitenkant, maar soms kun je het pas zien als je het waterreservoir opent.  

  Uitneembaar waterreservoir

  Het is handig als je het waterreservoir uit het apparaat kunt halen. Dit reservoir vul je  makkelijk onder de kraan en maak je eenvoudig schoon.  

  Vergelijk koffiezetapparaten met een uitneembaar waterreservoir

  Inklappen
 4. 4

  Handige functies

  • Timer: In te stellen om op een later gewenst moment verse koffie te zetten.  
  • Aroma-regelaar: Met zo’n regelaar of ‘aroma-selector’ kies je voor een milde of sterk aromatische koffie. Het beïnvloedt de smaak van de koffie enigszins. Maar het is effectiever om zelf de verhouding koffie en water aan te passen.
  • Zwenkfilter: Hierbij zwenkt de koffiefilterhouder opzij. Dit is makkelijker vullen. Als je boven het apparaat geen ruimte hebt, is het ook handig. Het alternatief is namelijk dat je de bovenkant omhoog klapt. 
  • Ingebouwde koffiemolen: Een enkel koffiezetapparaat heeft een ingebouwde bonenmaler, waarbij de versgemalen koffiebonen meteen worden gebruikt voor de filterkoffie.

  Vaak wordt geadverteerd met een druppelstop of ‘auto-off’. Maar vrijwel alle apparaten hebben dit.

  • Druppelstop: Dit zorgt ervoor dat er geen koffie op de plaat drupt als je de kan wegneemt.
  • Auto-off: Alle koffiezetapparaten slaan verplicht af na maximaal 40 minuten. Bij een heel enkel model kun je vooraf instellen dat hij langer aan blijft.

  Vergelijk koffiezetapparaten op deze handige opties. 

  Koopadvies_channel3
  Inklappen
 5. 5

  Wat zegt de prijs?

  Een koffiezetapparaat kost gemiddeld zo’n €70, uiteenlopend van €20 tot boven de €200. Een goed koffiezetapparaat hoeft niet duur te zijn. Die heb je al voor zo’n €40. De slechtste modellen zijn wel ook de goedkoopste. 

  • Een apparaat met thermoskan is duurder dan het vergelijkbare model met glazen kan.
  • Koffiezetapparaten met een ingebouwde koffiemolen zijn duurder.
  • Modellen (ruim) boven de €100 hebben voornamelijk een bijzonder design. Bijvoorbeeld een retro-look, zoals Moccamaster of Smeg. Of een ontwerp waarbij het waterreservoir boven het filter is geplaatst, zoals de De'Longhi Clessidra.   

  Filterkoffie zetten met gemalen koffiebonen is verreweg het goedkoopst. Een kopje koffie kost maar een paar cent, terwijl koffiecupjes of koffiepads een stuk duurder zijn.

  Vergelijk koffiezetapparaten op prijs en kwaliteit.

  Koopadvies_channel5_NW
  Inklappen
 6. 6

  Maak de juiste keuze

  Keuzehulp koffiezetapparaten

  Wil je weten welk koffiezetapparaat het beste bij je past? Met onze keuzehulp kies je in een paar stappen het juiste koffiezetapparaat. 

  Help mij kiezen

  Inklappen

Nieuw & interessant

 • Koffie-drinken-bank-echtpaar-1200x800
  2 feb.

  Prijspeiling koffie

  Bij welke winkel koop je het goedkoopst koffie van de bekende merken? En zijn de verschillen tussen de winkels groot? Wij onderzochten de prijzen van 12 supermarkten en 1 koffiespeciaalzaak.
 • Koffiezetapparaat malafide webwinkel
  Nieuws | 9 sep.

  Waarschuwing: koop niet bij beste-koffiezetapparaten.nl

  Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting heeft meerdere meldingen ontvangen over de website beste-koffiezetapparaten.nl. Dit is zeer waarschijnlijk een nepwebshop. Koop hier dus niet!
 • Koffiezetapparaten video hoe we testen video
  29 okt.

  Hoe wij koffiezetapparaten testen

  Lees hoe wij de verschillende koffiezetapparaten vergelijken en tot onze testresultaten komen.

Hulp nodig of vragen?

Heb je een vraag of wil je een idee delen?  Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met hun koffiezetapparaat? Je kunt het allemaal kwijt op het forum.

 

Bekijk het forum