icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Aifryers

 

In een airfryer frituur je niet in olie, maar bak je in hete lucht. Wij hebben verschillende airfryers getest. Met welke airfryer bak je het gezondst, veiligst en lekkerst? Bekijk de testresultaten.

Kies de beste airfryer voor jou

Bekijk de beste
predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

We hebben .... airfryers getest

Resultaten worden opgehaald...

Keuzehulp airfryers

Kies in een paar stappen de airfryer die het beste bij je past.
Els Punt, Expert Woning & Huishouden

Ben je lid?

Dan krijg je premium advies met testresultaten uit laboratorium-onderzoek.

Inloggen

Nieuw & interessant

 • Frituurpan patat bakken
  Test | 21 mrt.

  Test friteuses

  Wij testten friteuses op het bakken van frites en snacks, het energiegebruik, gebruiksgemak en veiligheid. De testresultaten lopen sterk uiteen.
 • Gebruikstips_frituurpanschoonmaken
  7 feb.

  Frituurpan schoonmaken

  Frituren is een vettige aangelegenheid. Tips om de frituurpan makkelijker schoon te maken en schoner te houden.
 • Testfoto temperatuursensor video
  7 feb.

  Hoe wij airfryers en friteuses testen

  Ontdek hoe wij verschillende airfryers en friteuses vergelijken en tot onze testresultaten komen.

Airfryer kopen: waar let je op?

Tussen aifryers zitten grote verschillen. Bijvoorbeeld in de afmetingen, bediening en hoe heet de behuizing wordt. Op deze punten moet je letten als je een airfryer gaat kopen.

Els Punt Expert Woning & Huishouden
 1. 1

  Capaciteit en afmetingen

  Fabrikanten vermelden vaak de capaciteit voor frites. Die varieert van 350 gram tot 2000 gram. Ga je uit van de maximale hoeveelheid, dan valt het bakresultaat meestal tegen. Je hebt dus een airfryer nodig waarin de hoeveelheid frites die je wilt bakken royaal past.

  Bij het testen van het bakresultaat van de maximale portie nemen wij 2/3 van de opgegeven capaciteit. Maar het beste bakresultaat krijg je meestal met de aanbevolen portie, dat is fors minder dan de maximale opgegeven capaciteit. Reken op ongeveer 250 gram frites per volwassene bij het bepalen van de capaciteit die je nodig hebt.

  Heb je beperkte opbergruimte, let dan op de afmetingen. De grootste apparaten zijn zo groot als 40 melkpakken en wegen ruim 8 kilo. De snoerlengte varieert van 75cm tot ruim 120cm. Bij veel apparaten kun je het handvat van de lade niet opklappen.

  Inklappen
 2. 2

  Prijs

  De prijzen lopen enorm uiteen. De goedkoopste airfryers zijn rond de €50. Dit zijn niet per se ook de kleinste modellen. Voor de lekkerste friet betaal je het meest. De modellen met het predicaat Beste uit de Test kosten meer dan €200. Neem je met iets minder lekkere friet genoegen, dan heb je onder de €100 ook een paar airfryers die goed frieten bakken. Het duurste model kost meer dan €250.

  Sommige merken hebben een basismodel met een aantal varianten daarop, met elk andere accessoires. Zoek je een bepaald accessoire, dan loont het de moeite hier op te letten. Want los zijn de accessoires soms behoorlijk prijzig.

  Airfryers prijzen
  Inklappen
 3. 3

  Energieverbruik

  De meeste airfryers hebben geen opwarmtijd, in tegenstelling tot de heteluchtovens. Dat scheelt al in het energieverbruik. Een hoog energieverbruik is geen garantie voor goede frites.

  Om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden, koop je een airfryer waarvan de aanbevolen hoeveelheid frites bij het aantal eters past. Als je kleinere porties bakt dan de capaciteit die je nodig hebt, verbruikt dat onnodig veel energie. Een uitzondering hierop is de Ninja airfryer met 2 bakken. Daarvan kun je ook 1 bak aanzetten.

  Inklappen
 4. 4

  Verschil met friteuse

  In een elektrische friteuse bak je in vet. Een verwarmingselement verhit olie of vet tot de ingestelde temperatuur. Frites en snacks bak je door ze onder te dompelen in de hete olie. Veel mensen vinden deze bakmethode lekkerder dan ‘frituren’ in hetelucht, maar het is natuurlijk wel een stuk vetter.

  Hou jij meer van frites op de ouderwetse manier? Lees dan onze tips bij friteuse kiezen en kopen.

  Frituurpan patat bakken
  Inklappen
 5. 5

  Hulp nodig bij het kiezen?

  Wil je weten welke airfryer het beste bij je past? Beantwoord met onze keuzehulp een paar vragen en kies de juiste airfryer.

  Help mij kiezen 

   

  Inklappen

Hulp nodig of vragen?

Heb je een vraag of wil je een idee delen?  Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met hun friteuse? Je kunt het allemaal kwijt op het forum.

 

Bekijk het forum