icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Merken airfryers

Airfryers zijn populairder dan friteuses. Begrijpelijk, want een airfryer kan veel en is makkelijker in gebruik. Je hoeft geen olie te gebruiken of weg te gooien. Dat is behalve gezonder ook beter voor het milieu. We vertellen je meer over een aantal airfryermerken waarvan we producten hebben getest.
Sanne Jansweijer

Sanne Jansweijer   Expert airfryersBijgewerkt op:2 augustus 2023

Airfryers prijzen

Philips

De Philips Airfryer is de bekendste airfryer. Deze is te koop in zwart, wit en grijs. De bediening is met draaiknoppen of met druktoetsen en een scherm waarop je de temperatuur en tijd kunt aflezen.

Essential Airfryer L

Dit is het kleinste model van alle Philips-airfryers. Er past maximaal 767 gram diepvriesfriet in, genoeg voor 3 porties. Deze airfryer is te koop in zwart, wit en grijs, met naar keuze draaiknoppen voor temperatuur en tijd of met digitale bediening met druktoetsen. De prijzen van de verschillende uitvoeringen lopen uiteen van €70 tot €140, dus het loont om ze te vergelijken.

Essential Airfryer XL

De Essential Airfryer XL is te koop in verschillende versies. Afhankelijk van de bijgeleverde accessoires en/of kleur kosten ze tussen €130 tot €170. De airfryers kunnen maximaal 1267 gram friet tegelijk bakken, oftewel 5 porties. Ze hebben allemaal een digitaal display en druktoetsen. Ze zijn te koop in zwart en grijs.

Premium Airfryer XXL

Deze airfryer is ook te koop onder de oude naam Airfryer Avance XXL. Sommige modellen zijn zowel onder de oude als de nieuwe naam te koop, maar het apparaat is hetzelfde. XXL airfryers hebben een inhoud voor maximaal 1400 gram diepvriesfriet, oftewel ruim 5 porties. Ze hebben een combinatie van een draaiknop en druktoetsen. De XXL-modellen zijn te koop vanaf €240.

Tefal

Tefal heeft airfryers voor verschillende portiegroottes. Dus of je nou een kleine of een grote airfryer zoekt, er is altijd wel een passend model te vinden. Alle Tefal airfryers zijn in zwart en/of RVS. De airfryers zijn gemiddeld geprijsd.

Princess

De airfryers van Princess bieden voor elk wat wils. De meeste modellen zijn met een mandje, maar bijvoorbeeld de Princess 182065 Aerofryer is meer een mini-oven. Deze heeft een bakplaat en bakrooster en heeft een speciaal draaimandje voor friet. Er is ook een airfryer met 2 lades, de Princess 182074 Double Basket Airfryer. Daarmee kun je verschillende gerechten tegelijk klaarmaken of juist meer van hetzelfde. Alle Princess-airfryers zijn in zwart en/of RVS. De prijzen zijn gemiddeld.

Inventum

Inventum-airfryers zijn er met draaiknoppen of met digitale bediening. Alle Inventum-airfryers zijn in zwart en/of RVS. De meeste modellen goedkoper dan €100. De Inventum GF500HLD valt op door de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ninja

De modellen van Ninja vallen op door hun aparte vorm en mogelijkheden. Vooral de Ninja Foodi Dual Zone Air Fryer AF300EU. Deze airfryer heeft 2 baklades. Je kunt er dus 2 gerechten tegelijkertijd in klaarmaken, of juist meer van hetzelfde. De prijzen voor Ninja airfryers zijn hoog.

Bourgini

De modellen van Bourgini kosten maximaal €100. Alle Bourgini-airfryers zijn in zwart met RVS. De Bourgini 18.2148 Health Fryer Pro XXL 5L heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Blokker

Blokker verkoopt diverse airfryers van het eigen merk, allemaal zwart van kleur. Blokker heeft ook een model met 2 lades, de Blokker BL-18304. Daarin kun je dus 2 gerechten tegelijkertijd klaarmaken, of juist meer van hetzelfde. De prijzen zijn gemiddeld.

Overige merken airfryers

In de vergelijker staan nog enkele modellen van de merken Tristar, Fritel, BCC, Koenic en Tomado.