icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Merken airfryers

Airfryers zijn populairder dan friteuses. Begrijpelijk, want een airfryer kan veel en is makkelijker in gebruik. Je hoeft geen olie te gebruiken of weg te gooien. Dat is behalve gezonder ook beter voor het milieu. We vertellen je meer over een aantal merken airfryers die we hebben getest. 
Els Punt

Els Punt , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 21 maart 2022

Philips

De Philips Airfryer is de bekendste airfryer. Deze heeft verschillende uitvoeringen. De meest simpele variant is de HD9220. Deze heeft 2 draaiknoppen voor de temperatuur en tijd. Hij heeft een inhoud van maximaal 700 gram. Deze airfryer is niet meer standaard te koop. Soms vind je een afgeleide van het model als een speciale aanbieding bij winkelketens.

XXL

Philips heeft de naam van de Airfryers Avance XXL veranderd in Airfryer Premium XXL. Je vindt bijvoorbeeld het HD9650/90-model zowel onder de naam Airfryer Premium XXL als Airfryer Avance XXL. Technisch zijn beide modellen gelijk. XXL-airfryers hebben een inhoud voor maximaal 1400 gram diepvriesfriet met standaard digitale bediening en een vetopvangbakje. De XXL-modellen kosten meer dan €200.

Airfryer Essential XL

De Essential XL is te koop in verschillende modellen. Afhankelijk van de bijgeleverde accessoires en/of kleur kosten ze tussen €120 tot €180. De airfryers hebben een opgegeven maximale inhoud voor 1200 gram diepvriesfrites. Ze hebben allemaal een digitaal display.

Airfryer Essential (L)

Dit is het kleinste model van alle Philips aifryers. Deze modellen staan ook te koop als Essential L maar soms ook zonder de L. Ze verschillen voornamelijk in bijgeleverde accessoires en/of kleur.

Sommige Essential-modellen hebben een analoog- en andere een digitaal bedieningspaneel. De analoge modellen zijn het goedkoopste. De opgegeven maximale hoeveelheid frites is 800 gram diepvriesfrites.

Tefal

De eerste Tefal airfryer was de Tefal Actifry. Tefal heeft verschillende modellen met een lade zoals de Easy Fry Deluxe EY401 en Easy Fry XXL EY701D. De laatste is groot genoeg voor een flinke portie. De Easy Fry Oven & Grill FW5018 heeft het uiterlijk van een kleine heteluchtoven en heeft een bakplaat en bakroosters. De airfryers zijn gemiddeld geprijsd.

Princess

De eerste heteluchtfriteuse die Princess op de markt bracht was de Fat Free Fryer. Er zijn nu verschillende modellen van de Princess Aerofryer op de markt. Naast de airfryers met een lade is nu ook de Princess 82065 Aerofryer op de markt. Die ziet eruit als een gewone heteluchtoven met een bakplaat en bakrooster. De prijzen zijn gemiddeld.

Inventum

Inventum heeft aardig wat airfryers op de markt gebracht. De meeste modellen goedkoper dan €100. Inventum GF500 valt op door de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bourgini

De modellen van Bourgini kosten maximaal €100. De meeste modellen hebben een kunststof wand waarvan een deel van RVS is. Dit geeft een luxe uitstraling. De Bourgini 18.2148 Star Collection Health Fryer Pro XXL heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ninja

Ninja is een nieuw merk airfryer. De modellen vallen op door hun aparte vorm en mogelijkheden. Vooral de Ninja Foodi Dual Zone AF300. Deze airfryer heeft 2 baklades. Je kunt er dus 2 gerechten tegelijkertijd in klaarmaken. De prijzen voor Ninja airfryers zijn hoog.

Overige merken airfryers

In de vergelijker staan nog enkele modellen van de merken FritelBlokker en Tristar

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.