icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste goedkope airfryer

Test
|
Airfryers zijn fors duurder dan friteuses. Je betaalt al gauw meer dan €150, en dik boven de €200 is al lang geen uitzondering meer. Maar ook onder de €100 zijn er goede airfryers.
Sanne Jansweijer

Sanne Jansweijer   Expert airfryersBijgewerkt op:6 september 2023

airfryer-test-jan-2019

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Knapperige friet

  De perfecte friet is goudgeel, knapperig van buiten en zacht van binnen. Veel goedkope airfryers hebben moeite met grote hoeveelheden diepvriesfriet. Maar sommige kunnen het wél.  

 2. 2
  Snel de friet op tafel

  De tijd waarin je een schaal vol friet op tafel zet, verschilt per airfryer. Een aantal goedkope airfryers zijn lekker snel, maar bij andere moet je erg veel geduld hebben of in kleine porties bakken. 

 3. 3
  Makkelijk in gebruik

  Sommige airfryers hebben een digitaal display met tiptoetsbediening en andere een eenvoudige draaiknop. Bij de modellen onder de €100 zien we beide varianten.

Niet de beste airfryers

Voor minder dan €100 haal je niet de beste airfryer in huis. Maar dat betekent niet dat een goede airfryer per se duur hoeft te zijn. Maar niet alle goedkope airfryers zijn goed.

Hoe wij testen

We hebben meer dan 30 airfryers getest van maximaal €100. Daarvan kozen we de 5 beste goedkope modellen.

Conclusie goedkope airfryers

Airfryers onder de €100 behoren niet tot de beste airfryers in de test. Maar er zijn wel degelijk goedkope airfryers die wél goede frieten bakken en niet onderdoen voor modellen die het dubbele of zelfs nog meer kosten.

De goedkopere modellen hebben vooral moeite om grotere hoeveelheden mooi gelijkmatig te bakken. De airfryers met de laagste score zijn allemaal goedkope modellen. 

 

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue