icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope airfryers

Test
|
Airfryers zijn fors duurder dan friteuses. Je betaalt al gauw meer dan €150, en dik boven de €200 is al lang geen uitzondering meer. Maar ook onder de €100 zijn er goede airfryers.
Noëlle van der Weel

Noëlle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 5 november 2020

airfryer-test-jan-2019

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Knapperige frites

  De perfecte frites zijn goudgeel, knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Veel goedkope airfryers hebben moeite met grote hoeveelheden diepvriesfrites. Maar sommige kunnen het wél.  

 2. 2
  Snel de frites op tafel

  De tijd waarin je een schaal vol frites op tafel zet, verschilt per airfryer. Een aantal goedkope airfryers zijn lekker snel, maar bij andere moet je erg veel geduld hebben of in kleine porties bakken. 

 3. 3
  Makkelijk in gebruik

  Sommige airfryers hebben een digitaal display met tiptoetsbediening en andere een eenvoudige draaiknop. Bij de modellen onder de €100 zien we beide varianten.

Ook een afrader in de test

Voor minder dan €100 haal je niet de beste airfryer in huis. Maar dat betekent niet dat een goede airfryer per se duur hoeft te zijn. Maar niet alle goedkope airfryers zijn goed. Eén model is zelfs Afrader omdat er onderdelen veel te heet worden tijdens het bakken. 

Hoe wij testen

In november 2020 maakten we een selectie van 20 goedkope airfryers uit 40 geteste airfryers. Daarvan kozen we de 5 beste goedkope modellen. Alle airfryers kosten maximaal €100.

Conclusie goedkope airfryers

Airfryers onder de €100 behoren niet tot de beste airfryers in de test. Maar er zijn wel degelijk goedkope airfryers die wél goede frieten bakken en niet onderdoen voor modellen die het dubbele of zelfs nog meer kosten.

De goedkopere modellen hebben vooral moeite om grotere hoeveelheden mooi gelijkmatig te bakken. De airfryers met de laagste score zijn allemaal goedkope modellen. 

Bovendien leert onze testervaring dat ovenfrites en speciale airfryerfrites in bijna alle airfryers wel goed worden. Zo krijg je lekkere frites in bijna elke airfryer - ook de goedkope. 

 

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.
Artikelen binnen Koopadvies