icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste airfryer voor jou, door ons getest

De airfryer heeft de klassieke friteuse definitief verdrongen. Met welke airfryer frituur je het gezondst, veiligst en lekkerst? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle airfryers grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven en helpen we je kiezen.

predicaten

Wij hebben airfryers voor je getest

Laatste update van de test: 15 november 2023
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke airfryer uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke airfryers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

Wij testen de modellen van bekende airfryermerken zoals Philips, Tefal, Princess en Inventum. Maar we testen ook goedkopere modellen van merken als Bourgini, Tristar en Koenic. Ook testen we de huismerken van Blokker en BCC. Daarnaast testen we ook airfryers die soms te koop zijn bij bijvoorbeeld Albert Heijn, Action en Lidl. Zo kun je een goede keus maken uit het steeds grotere aanbod. Lees meer over hoe wij airfryers testen

 • Airfryer highlight 1 - hoe groot

  1. Grote porties

  Als je veel friet tegelijk wilt bakken, let dan goed op de maat van de airfryer. In de kleinste airfryers van de test past net een groot bord vol (350 gram), terwijl de grootste 2,4 kg friet tegelijk kan bakken. In de grootste kan dus bijna 7 keer zoveel als in de kleinste! Maar groot is niet alles: uit de test blijkt dat veel airfryers moeite hebben om in 1 keer een grote portie echt goede friet op tafel te krijgen. Maar sommige kunnen het wel.

 • Airfryer highlight 2 - stroomslurpers

  2. Stroomslurpers

  Airfryers gebruiken minder energie voor kleinere porties dan de gemiddelde oven voor een portie ovenfriet. Toch zijn ze voor hun kleinere formaat behoorlijke stroomslurpers. Zeker vergeleken met de meeste friteuses. We meten het stroomverbruik tijdens alle baktests, en daaruit blijkt dat sommige airfryers voor een flinke schaal friet net zoveel stroom verbruiken als een koelvriescombinatie voor een hele dag koelen en vriezen.

 • Airfryer highlight 3 - alleskunners

  3. Alleskunners

  Pistoletjes afbakken, frikandellen ‘frituren’, complete taarten maken: een airfryer kan meer dan alleen patat bakken. Daarom testen we bij de airfryers ook hoe goed ze kipdrumsticks, Vietnamese loempia’s, cake en quiche kunnen bakken. Uit onze test blijkt dat dit soort snacks minder moeite kosten dan goede frietjes maken. Toch bakte een flink aantal van de airfryers ongare of juist verbrande cake en quiche.

Nieuwsgierig naar welke airfryer goed scoort op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van airfryers en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden