icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste airfryer voor jou, door ons getest

De airfryer heeft de klassieke oliefriteuse definitief verdrongen. Met welke airfryer frituur je het gezondst, veiligst en lekkerst? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle airfryers grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven en helpen we je kiezen.

predicaten

Wij hebben 0 airfryers voor je getest

Laatste update van de test: 2 mei 2022
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke airfryer uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke airfryers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

Wij testen de modellen van bekende airfryermerken zoals Philips, Tefal, Princess en Fritel. Maar ook van goedkope merken als Tristar en Bourgini. Ook testen we de huismerken van Blokker. Daarnaast testen we ook airfryers die soms te koop zijn bij bijvoorbeeld Albert Heijn, Action en Lidl. Zo kun je een goede keus maken uit het steeds grotere aanbod. Lees meer over hoe wij airfryers testen

 • Airfryer highlight 1 - hoe groot

  1. Hoe groot?

  Als je veel monden of grote eters te voeden hebt, is de maat van de airfryer wel iets om op te letten. In de kleinste airfryers van de test past net een groot bord vol, terwijl de grootste bijna 1,5 kg tegelijk kunnen bakken. Maar groot is niet alles: uit de test blijkt dat veel airfryers moeite hebben om in 1 keer een grote portie echt goede frites op tafel te krijgen. Maar sommige kunnen het wél.

 • Airfryer highlight 2 - stroomslurpers

  2. Stroomslurpers

  Airfryers zijn echte stroomslurpers. Zeker vergeleken met de meeste friteuses. We meten het stroomverbruik tijdens alle baktests, en daaruit blijkt dat sommige airfryers voor een flinke schaal frites net zoveel stroom verbruiken als een koelvriescombinatie voor een hele dag koelen en vriezen.

 • Airfryer highlight 3 - alleskunners

  3. Alleskunners

  Pistoletjes afbakken, frikandellen ‘frituren’, complete taarten maken: een airfryer kan meer dan alleen patat bakken. Daarom testen we bij de airfryers ook hoe goed ze kipdrumsticks en Vietnamese loempia’s kunnen bakken. Uit onze test blijkt dat dit soort snacks minder moeite kosten dan goede frietjes maken. Toch werd in enkele airfryers de kip niet gaar genoeg.

Nieuwsgierig naar welke airfryer goed scoort op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van airfryers en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste airfryer is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde

  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.