icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Airfryer schoonmaken

Als je een airfryer na gebruik goed schoonmaakt, vermindert dat de baklucht bij de volgende keer bakken. Want zo voorkom je dat restjes verbranden bij de volgende keer opwarmen.
Sanne Jansweijer

Sanne Jansweijer , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 21 november 2022

_DSC2518_Airfryer

Schoonmaken na elk gebruik

Het beste is om na elk gebruik je airfryer schoon te maken. Dat voorkomt dat vuil aankoekt. En het vermindert de baklucht bij de volgende keer bakken. Zo maak je je airfryer op de juiste manier schoon:

  • Was na gebruik alle losse onderdelen af met een zachte spons en wat handafwasmiddel. Laat eventueel eerst 10 minuten tot een half uur weken. Laat de airfryer drogen voor je deze weer in elkaar zet
  • Gebruik de vaatwasser voor onderdelen die daar in kunnen. Check in de handleiding welke losse onderdelen in de vaatwasser kunnen. Let op: onderdelen kunnen door reinigen in de vaatwasser sneller slijten.
  • Reinig de buitenkant met een doekje en eventueel wat mild afwasmiddel.
  • Gebruik een zachte spons voor onderdelen met een anti-aanbaklaag. Gebruik geen schuurspons. Maak ook metaal of kunststof dat erg glanst niet schoon met een schuurspons.
  • Reinig regelmatig het verwarmingselement met een zachte doek en eventueel een mild afwasmiddel. Sop daarna nog een keer goed af met alleen warm water. Zo zorg je dat er geen resten van schoonmaakmiddelen op het verwarmingselement achterblijven.

Schoonmaken met citroen

Je kunt je airfryer ook schoonmaken met citroensap of een in stukken gesneden citroen.

  1. Bedek de bodem van de airfryer met aluminiumfolie. Doe daar een klein beetje water bij (niet meer dan enkele millimeters) en voeg wat citroensap toe of een in grote stukken gesneden citroen.
  2. Zet de airfryer zo'n 10 minuten op 180°C. Het citroensap lost het vet op. Het vet druipt op het aluminiumfolie.
  3. Laat de airfryer afkoelen.
  4. Verwijder folie en citroensap en veeg alle onderdelen goed schoon met een zachte doek met lauwwarm water.
  5. Laat de airfryer drogen voor je deze weer in elkaar zet.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.