! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Belastingaangifte

Wij geven je onafhankelijk advies, tips en uitgebreide informatie over de belastingaangifte inkomstenbelasting 2020. Zo wordt invullen van de aangifte een eitje en bespaar je méér belasting.

Hulp van de Consumentenbond

Belastingaangifte doen moeilijk? Niet met onze hulp. Kies de hulp die het beste bij je past. Met de gratis e-mailreeks de Belastingcoach en de Belastinggids maken wij je belastingaangifte makkelijk.
 • Consumentenbond Belastinggids

  De Belastinggids

  De Belastinggids 2021 loodst je stap voor stap door de aangifte inkomstenbelasting 2020. Met praktische voorbeelden en bespaartips.

  Bestel de gids

 • Belastingcoach 1200x800

  E-mailreeks de Belastingcoach

  Met de gratis e-mailreeks van de Belastingcoach haal je maximaal voordeel uit je aangifte. Schrijf je in en word zelf expert.

  Schrijf je in

Zelf belastingaangifte doen

Liever zelf aan de slag met je belastingaangifte? Ook dan staan we voor je klaar met tips en informatie. Zo haal je maximaal voordeel uit je belastingaangifte.

Nieuw & interessant

 • schade aan vakantiehuisje
  21 jul.

  Vakantiehuis en belastingen

  Let op bij de belastingaangifte. Een vakantiehuisje en de bijbehorende schuld moet je aangeven in box 3 en de rente is niet aftrekbaar.
 • belastingaangifte-inkomens
  21 jul.

  Belasting terugkrijgen bij wisselende inkomsten

  Had je de afgelopen 8 jaar wisselende inkomsten? Dan kun je misschien wel honderden euro’s terugkrijgen met een vrij simpel formulier.
 • Fiscale-wijzigingen-2018
  8 jun.

  Fiscale wijzigingen 2021

  Op 1 januari 2021 gaan een heleboel nieuwe belastingregels in. Zo betalen huizenkopers tussen 18 en 35 jaar geen overdrachtsbelasting meer.
 • belastinaangifte ouderen
  22 apr.

  AOW'ers laten belastingvoordeel liggen

  Naar schatting zo'n honderdduizend AOW’ers liepen de afgelopen jaren ongemerkt ouderenkorting of alleenstaande-ouderenkorting mis. Dat kostte hen dan meestal meer dan €400 en soms zelfs meer dan €1800.