icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Belastingaangifte

Belastingaangifte doen. Vaak iets om tegenaan te hikken. Maar niet alles hoeft vlak voor 1 mei. Bij voorkeur stuur je hem zelfs al vóór 1 april in. Met de goede voorbereidingen door het jaar heen wordt het invullen van de aangifte een 'eitje' en bespaar je méér belasting.
Nelleke Rookmaker
Nelleke Rookmaker

Expert Geld & Verzekering


Belastingaangifte doen

Home belastingaagifte doenIs belastingaangifte doen verplicht? Wanneer moet het en hoe moet het? Hier vind je het antwoord op je logistieke vragen over de belastingaangifte. Plus wat er dit aangiftejaar opvalt. Je vindt hier ook een praktische handleiding om te bepalen of je fiscaal partner bent of niet. Als fiscaal partners kun je bepaalde inkomsten en aftrekposten op de voordeligste manier verdelen bij de belastingaangifte.

Aan de slag met de aangifte.

Nieuw in de aangifte 2016

De belangrijkste wijzigingen bij de aangifte inkomsten belasting 2016 bij elkaar.
Het betreft veranderingen in het tarief in de verschillende schijven, de eigen woning, kinder alimentatie, punten voor AOW'ers, zorgkosten, pensioen en lijfrente, regels voor fiscaal partnerschap en belastingkortingen.

Bekijk wat nieuw is in de aangifte 2016.

Belastingaangifte tips

Home belastingaangifte tipsDe Belastingdienst vult veel informatie voor je in, maar de meeste aftrekposten moet je zelf aandragen. Hier vind je informatie over de aftrekpost voor bijvoorbeeld zorgkosten, giften, scholing, en betaalde partneralimentatie. Hoeveel kun je terugkrijgen als je deze posten aftrekt in je belastingaangifte?

Kijk waar je recht op hebt.

Mijn belastingaangifte

Home mijn belastingaangifteHoe kun je de belastingaangifte het beste aanpakken? Waar moet je op letten? Met deze handige overzichten haal je het maximale uit je belastingaangifte. Ben je een jongere, bijna gepensioneerd, gepensioneerd, net gescheiden of een huizenbezitter? Dan helpen we je op weg met extra aandachtspunten. Ook bij het afwikkelen van de aangifte inkomstenbelasting voor iemand die is overleden, kan wat hulp soms goed van pas komen.

Check jouw persoonlijke aandachtspunten in de aangifte.

Te laat en oneens

Home te laat of oneens met belastingaangifteKrijg je de belastingaangifte niet op tijd rond? Geen nood, je kunt gemakkelijk uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Dit heeft wel gevolgen en kan je geld kosten. Ben je te laat, dan is de kans dat het je geld kost nog groter. De fiscus kan je een boete opleggen.

Ben je het oneens met een aanslag voor de erfbelasting, parkeerbon of hoge WOZ-waarde, dan kun je hier bezwaar tegen maken. Ga aan de slag met de tips!

Wat kun je het beste doen?

Belasting besparen

Home belasting besparenJe kunt veel belasting besparen als je sommige dingen nét even anders doet. Niet alleen op het moment van de aangifte, maar vooral ook door het jaar heen. Bijvoorbeeld door aan het einde van het jaar onze eindejaartips door te nemen, als je meer vermogen hebt dan €25.000 (alleenstaand) of €50.000 (met partner).

Lees onze belastingbespaartips.

Nieuw & interessant

 • Spaarrekening kiezen
  Nieuws  |  20 sep.

  Aanpassingen spaartaks op lange baan

  Nieuwe aanpassingen aan de vermogensrendementsheffing, die de heffing in box 3 meer in lijn moeten brengen met de werkelijk behaalde rendementen, worden overgelaten aan een volgend kabinet.
 • slim-nalaten-en-schenken-2017
  Nieuws  |  25 aug.

  Nieuwe editie Slim Nalaten & Schenken

  Het boek Slim nalaten & schenken van de Consumentenbond geeft heldere informatie over erfrecht, nalatenschapsplanning, erf- en schenkbelasting en de wettelijke regels rond schenken. Het boek is vanaf 29 augustus 2017 beschikbaar en het E-book per direct.
 • huis-te-koop
  Nieuws  |  5 jul.

  Einde belastingvoordeel bij restschuldfinanciering

  Huizenbezitters opgelet! Vanaf 1 januari 2018 kun je de betaalde rente over een restschuldfinanciering niet meer aftrekken bij je belastingaangifte
 • schenkbelasting
  Eerste indruk  |  1 jun.

  Aangifte Schenkbelasting

  Sinds medio mei kun je aangifte schenkbelasting doen via Mijn Belastingdienst. Voorheen kon dit alleen via een papieren formulier. De Consumentenbond probeerde deze manier van aangifte doen uit.