icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Belastingaangifte

Belastingaangifte doen. Vaak iets om tegenaan te hikken. Maar niet alles hoeft vlak voor 1 mei. Bij voorkeur stuur je hem zelfs al vóór 1 april in. Met de goede voorbereidingen door het jaar heen wordt het invullen van de aangifte een 'eitje' en bespaar je méér belasting.
Nelleke Rookmaker
Nelleke Rookmaker

Expert Geld & Verzekering


Belastingaangifte doen

Home belastingaagifte doenIs belastingaangifte doen verplicht? Wanneer moet het en hoe moet het? Hier vind je het antwoord op je logistieke vragen over de belastingaangifte. Plus wat er dit aangiftejaar opvalt. Je vindt hier ook een praktische handleiding om te bepalen of je fiscaal partner bent of niet. Als fiscaal partners kun je bepaalde inkomsten en aftrekposten op de voordeligste manier verdelen bij de belastingaangifte.

Aan de slag met de aangifte.

Nieuw in de aangifte 2016

De belangrijkste wijzigingen bij de aangifte inkomsten belasting 2016 bij elkaar.
Het betreft veranderingen in het tarief in de verschillende schijven, de eigen woning, kinder alimentatie, punten voor AOW'ers, zorgkosten, pensioen en lijfrente, regels voor fiscaal partnerschap en belastingkortingen.

Bekijk wat nieuw is in de aangifte 2016.

Belastingaangifte tips

Home belastingaangifte tipsDe Belastingdienst vult veel informatie voor je in, maar de meeste aftrekposten moet je zelf aandragen. Hier vind je informatie over de aftrekpost voor bijvoorbeeld zorgkosten, giften, scholing, en betaalde partneralimentatie. Hoeveel kun je terugkrijgen als je deze posten aftrekt in je belastingaangifte?

Kijk waar je recht op hebt.

Mijn belastingaangifte

Home mijn belastingaangifteHoe kun je de belastingaangifte het beste aanpakken? Waar moet je op letten? Met deze handige overzichten haal je het maximale uit je belastingaangifte. Ben je een jongere, bijna gepensioneerd, gepensioneerd, net gescheiden of een huizenbezitter? Dan helpen we je op weg met extra aandachtspunten. Ook bij het afwikkelen van de aangifte inkomstenbelasting voor iemand die is overleden, kan wat hulp soms goed van pas komen.

Check jouw persoonlijke aandachtspunten in de aangifte.

Te laat en oneens

Home te laat of oneens met belastingaangifteKrijg je de belastingaangifte niet op tijd rond? Geen nood, je kunt gemakkelijk uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Dit heeft wel gevolgen en kan je geld kosten. Ben je te laat, dan is de kans dat het je geld kost nog groter. De fiscus kan je een boete opleggen.

Ben je het oneens met een aanslag voor de erfbelasting, parkeerbon of hoge WOZ-waarde, dan kun je hier bezwaar tegen maken. Ga aan de slag met de tips!

Wat kun je het beste doen?

Belasting besparen

Home belasting besparenJe kunt veel belasting besparen als je sommige dingen nét even anders doet. Niet alleen op het moment van de aangifte, maar vooral ook door het jaar heen. Bijvoorbeeld door aan het einde van het jaar onze eindejaartips door te nemen, als je meer vermogen hebt dan €25.000 (alleenstaand) of €50.000 (met partner).

Lees onze belastingbespaartips.

Nieuw & interessant

 • Afbeelding-brief-Belastingdienst
  Nieuws  |  12 dec.

  Laat je niet misleiden

  Heb je een brief ontvangen waarin staat dat je waarschijnlijk geen belasting hoeft te betalen over 2016? Laat je niet op het verkeerde been zetten.
 • Home tips voor alle toeslagen
  26 okt.

  Eindejaarstips 2017

  Specifieke tips voor oktober, november en december om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.
 • belastingaangifte-hypotheekrente-vooruitbetalen
  Nieuws  |  1 dec.

  Tip niet meer actueel

  Het spijt ons. We hebben deze tip nog eens nader onderzocht en hij is niet meer actueel. De wetgever heeft er inmiddels een stokje voor gestoken.
 • DeBeste_duurzaamheid
  Nieuws  |  13 nov.

  Groen beleggen tot €57.844 belastingvrij

  De grens voor belastingvrij groen beleggen (of sparen) gaat in 2018 omhoog naar €57.844.