! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Belastingaangifte

Wij geven je onafhankelijk advies, tips en uitgebreide informatie over de belastingaangifte inkomstenbelasting 2019. Zo wordt invullen van de aangifte een eitje en bespaar je méér belasting.

Hulp van de Consumentenbond

Belastingaangifte doen moeilijk? Niet met onze hulp. Kies de hulp die het beste bij je past. Met de gratis e-mailreeks de Belastingcoach en de Belastinggids maken wij je belastingaangifte makkelijk.
 • Belastinggids 2020

  De Belastinggids

  De Belastinggids 2020 loodst je stap voor stap door de aangifte inkomstenbelasting 2019. Met praktische voorbeelden en bespaartips.

  Bestel de gids

Zelf belastingaangifte doen

Liever zelf aan de slag met je belastingaangifte? Ook dan staan we voor je klaar met tips en informatie. Zo haal je maximaal voordeel uit je belastingaangifte.

Nieuw & interessant

 • Fiscale-wijzigingen-2018
  6 jan.

  Fiscale wijzigingen 2021

  Op 1 januari 2021 gaan een heleboel nieuwe belastingregels in. Zo betalen huizenkopers tussen 18 en 35 jaar geen overdrachtsbelasting meer.
 • belasting-tips
  4 jan.

  10 belastingtips voor 2021

  Hoe zorg je dat je later niet meer belasting betaalt dan nodig? Wij geven tips over bijvoorbeeld schenkingen aan (klein)kinderen, aflossen van (hypotheek)schulden en aftrekbare giften en lijfrentepremies.
 • belasting-eindejaarstips-2018
  31 dec.

  Eindejaarstips voor 2020

  De belangrijkste eindejaarstips van 2020 gaan over de tariefwijzigingen in de overdrachtsbelasting. Lees al onze eindejaarstips.
 • aftrekbare vervoerskosten bij artsenbezoeks belasting
  29 dec.

  Aftrekbare vervoerskosten bij artsenbezoek

  De zorgverzekering vergoedt de meeste zorg die we nodig hebben, maar de ritten erheen zijn vaak voor eigen rekening. Soms betaalt de Belastingdienst mee.