icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Laten beleggen

Het scheelt werk en tijd als je je beleggingen uitbesteedt. Bovendien laat je je waarschijnlijk minder snel leiden door emoties als de beurs stijgt of daalt. Maar uitbesteden kost natuurlijk wel geld. Hoe werkt het?

laten-beleggen-header-1200x800px
BB_transparant

BeleggersBattle

Twee van onze redacteuren gaan de strijd aan met beleggen. Marco belegt in indexfondsen en Erik belegt in themafondsen. Hoe werkt het en wie behaalt een beter resultaat?

Lees verder

Laten beleggen via vermogensbeheer

Het dagelijkse beheer beheer van je beleggingen kun je overlaten aan een vermogensbeheerder. Dat hoeft geen privéadviseur te zijn met alle bijbehorende kosten. Je kunt je vermogen ook automatisch online laten beheren. Hoe werkt vermogensbeheer? 

 

Erik Snitselaar-280x280px

Erik Snitselaar   Expert Geld & VerzekeringenBijgewerkt op:8 februari 2023

De beheerder belegt voor jou

Een vermogensbeheerder kan je als belegger heel wat werk uit handen nemen. Hij inventariseert je doel en je wensen. En daarna voert hij of zij de aan- en verkopen uit en bewaakt je beleggingen. Dat scheelt tijd en moeite. Persoonlijk vermogensbeheer met een uitgebreid advies en persoonlijke gesprekken is kostbaar. Bovendien kan dit alleen als je een flink vermogen hebt. Online beheer is wel voor iedereen toegankelijk.

Lees wat een vermogensbeheerder voor je doet

Beleggingsprofiel

Een vermogensbeheerder bepaalt eerst welke beleggingen bij jou passen. Hij of zij kijkt naar je financiële situatie, je doelstelling en of je risico wil en kunt nemen. Dit is je beleggingsprofiel. Zo'n inventarisatie kan ook digitaal gemaakt worden bij online vermogensbeheer. 

Lees meer over je beleggingsprofiel

Vermogensbeheer: voor- en nadelen

Het scheelt werk en tijd als je je beleggingen uitbesteedt. Bovendien laat je je waarschijnlijk minder snel leiden door emoties als de beurs stijgt of daalt. Maar misschien vindt je 'zelf doen' leuker en vind je het fijner om zelf beslissingen te nemen.

Lees meer over voor- en nadelen van vermogensbeheer

Klachten over beleggen

Vermogensbeheer biedt geen garantie voor een hoog rendement. Ook een beheerder heeft geen glazen bol. Maar koopt hij beleggingen die niet in jouw belegginsprofiel passen of doet hij extreem veel transacties met bijbehorende kosten, dan kun je een klacht indienen.

Lees wat je moet doen bij een klacht over beleggen

Keuzehulp: zelf doen of niet?

Twijfel je wat het best bij je past? We helpen je op weg met onze eenvoudige keuzehulp.

Alternatieven voor beleggen

Weet je eigenlijk nog niet of beleggen wel de beste optie is? Je kunt ook op andere manieren besparen of rendement behalen. Bijvoorbeeld extra aflossen op je hypotheek. Of met geld schenken aan je (klein)kind. Denk ook eens na over je woning verduurzamen.

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.