icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope cartridges

Zomaar een winkel inlopen om een nieuwe cartridge te kopen, is een slecht idee. Je bespaart een hoop als je de prijzen van merkcartridges vergelijkt. En je kunt nog meer besparen door alternatieve cartridges en toners te gebruiken.

Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Bijgewerkt op:8 januari 2019

Artikel_cartridgesinleveren

Slim inkt kopen - Goedkope cartridges - Digitaalgids maart 2016Voor de Consumentengids van februari 2017 deden wij onderzoek naar de prijzen van printerinkt. De resultaten staan in het gidsartikel Besparen op printerinkt (pdf voor leden). Een samenvatting van de uitkomsten vind je op deze webpagina. 

Grote prijsverschillen originele inkt

Originele merkcartridges en merktoners kun je het best online kopen. Deze zijn een stuk goedkoper dan in de winkel. Dat blijkt uit een grote prijspeiling die we voor de Consumentengids van februari 2017 deden. De goedkoopste winkels zijn allemaal webwinkels gespecialiseerd in inkt. 123inkt.nl, Sneltoner.nl en Printabout zijn voor originele cartridges het goedkoopst en hebben een groot assortiment.

Bespaar met klooninkt

Met klooncartridges voor inkjetprinters bespaar je gemiddeld 57% ten opzichte van originele cartridges. Er zijn ook steeds meer alternatieve toners voor laserprinters te koop. Bij Brother- of Epson-printers is dat zelfs ruim meer. Voor Canonprinters is de besparing het minst, maar nog altijd gemiddeld 41%.

Een concreet voorbeeld: een originele Canon 541XL-kleurencartridge van 15 ml kost bij Canon €28,50. Bij 123inkt.nl betaal je voor de originele cartridge €19,50. Dat scheelt al 31%. Het huismerk is nog goedkoper (€17,75) en bevat meer inkt (20 ml). Bij elkaar opgeteld een besparing van maar liefst 53%. In de praktijk is dat wel iets minder. Onze test van september leert dat één fotoprint met deze cartridge van 123inkt.nl niet 53%, maar 43% goedkoper is. Nog steeds flink voordeliger.

Wat moet je verder nog weten

Hoeveel je precies kunt besparen, hangt af van je printer en de gebruikte cartridge-serie. Klik op de afbeeldingen hieronder voor een overzicht van de beschikbare klonen voor 88 cartridges. Het goedkoopste alternatief is in groen aangegeven.

 

Alternatieve cartridges voor inkjetprinters

Alternatieve cartridges voor laserprinters