icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Waar kan ik cartridges inleveren?

Cartridges kun je inleveren bij jou in de buurt of via de post. We geven je een overzicht van inzamelpunten, organisaties en goede doelen.

Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Bijgewerkt op:17 februari 2020

printers cartridges inleveren

Bij alle supermarkten, tuincentra en bouwmarkten waar een Wecycle-inleverbak staat kun je inktcartridges met printkop inleveren voor recycling.

Op de website van Wecycle vind je een E-waste -inleverpunt bij jou in de buurt:

  • Vul je plaats of postcode in.
  • Vink aan dat je een 'Klein apparaat' wilt inleveren. 

Steun een goed doel

Lege cartridges zijn geld waard. Sommige winkels hebben een inzamelpunt van een goed doel als CliniClowns of KiKa. Op de site van inzamelbedrijf Eeko vind je de locaties van nog veel meer goede doelen-inzamelpunten.

Zelf inzamelen

Wil je zelf wat verdienen aan lege cartridges? Als je er minimaal 25 bij elkaar hebt, kun je ze op laten halen door een bedrijf als  Inkt Collect. De vergoeding varieert sterk. Van 0 cent tot enkele euro's per stuk. Dit is afhankelijk van het merk en het model van de cartridge of toner.

Terug naar de fabrikant

Fabrikanten zamelen ook cartridges en toners in. Brother, Canon, Epson en HP hebben recyclingprogramma's. Op hun websites vind je meer informatie over hoe het werkt. Meestal krijg je een envelop waarmee je de cartridges kunt retourneren. Soms vind je er ook locaties van inleverpunten.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke printers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste printer

Beste-Printers-General