icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Waar kan ik cartridges inleveren?

Cartridges kun je inleveren bij jou in de buurt of via de post. We geven je een overzicht van inzamelpunten, organisaties en goede doelen.

Laurien Kokkeler

Laurien Kokkeler , Expert Elektronica Bijgewerkt op:8 januari 2019

printers cartridges inleveren

Waar kan ik cartridges inleveren?

Lege cartridges zijn prima te recyclen. Op de website van Wecycle vind je een inleverpunt bij jou in de buurt. Bij alle supermarkten, tuincentra en bouwmarkten waar een Wecycle-inleverbak staat kun je cartridges inleveren voor recycling. 

Kan ik met cartridges een goed doel steunen?

Organisaties als Eeko en Inkt Collect zamelen cartridges in tegen betaling of voor een goed doel. De vergoeding varieert sterk. Van 5 cent tot enkele euro's per stuk. Dit is afhankelijk van het merk en het model van de cartridge of toner. Je kunt niet alle cartridges inleveren. Op de website van elke organisaties staat welke cartridges ze accepteren en tegen welke prijs.  

Sommige winkels hebben een inzamelpunt van een goed doel als CliniClowns of KiKa. Daar kun je de lege cartridges en toners deponeren.

Kan ik cartridges terugsturen naar de fabrikant?

Fabrikanten zamelen ook cartridges en toners in. Brother, Canon, Epson en HP hebben recyclingprogramma's. Op hun websites vind je meer informatie over hoe het werkt. Meestal krijg je een envelope waarmee je de cartridges kunt retourneren. Soms vind je er ook inleverpunten.

Een cartridge weggooien, kan dat zomaar?

Wil je van je lege cartridges af zonder ze te recyclen? Milieu Centraal adviseert in dat geval om lege cartridges in te leveren bij de gemeentelijke afvaldienst en cartridges waar nog inkt in zit bij het klein chemisch afval.

Heb je nieuwe cartridges nodig? Bekijk waar je goedkope cartridges vindt.

Abonneer je op de Digitaalgids Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste computernieuws en tips ontvangen? Abonneer je dan op de gratis Digitaalgids Nieuwsbrief.

De nieuwsbrief verschijnt elke maand.

Schrijf je in

stappenplan windows