icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste printer voor jou, door ons getest

Welke printer print haarscherp en kleurecht, snel en zonder hoge kosten voor inkt of toner? Door zelf alle printers grondig te testen, hebben wij het voor je uitgezocht. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven en doe jij de beste koop.

predicaten

Wij hebben printers voor je getest

Laatste update van de test: 4 april 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke printer uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke printers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen zwart- en kleurenprinters op afdrukprestaties, afdrukgemak, het verbruik en de cartridgekosten. Als de printer kan scannen en kopiëren, testen we dat ook. Lees ook hoe wij printers testen.

 • Printers highlight 1 - afdrukprestaties

  1. Afdrukprestaties

  Je zou denken dat iedere printer prima met inkttank kan afdrukken, maar bij veel printers is de afdrukkwaliteit onvoldoende. We printen in zwart en in kleur of grijswaarden op normaal en op beter, mat papier. We meten hoe snel dat gaat en beoordelen hoe mooi het wordt, ook voor kleurenfoto's op glanzend papier. Dat foto's lelijk worden, verbaast misschien niet. Maar dat sommige printers geen scherpe tekst kunnen printen, des te meer.

 • Printers highlight 2 - verbruik

  2. Verbruik van cartridges

  Een grote frustratie van printers is het inkt- of tonerverbruik. Dat loopt soms de spuigaten uit en je moet telkens een nieuwe cartridge kopen en deze verwisselen. We beoordelen printers daarom niet alleen op de hoeveelheid inkt of toner die ze verbruiken, maar ook hoeveel dat in euro’s kost. Daartoe verzamelen we regelmatig de actuele cartridgeprijzen.

 • Printers highlight 3 - netwerkmogelijkheden

  3. Netwerkmogelijkheden

  Het is enorm handig als je kunt printen vanaf ieder apparaat. Of dat nou vanaf je eigen laptop, tablet of smartphone is, of vanaf die van je gezinsleden. Daarom kijken we of je de printer met een ethernetkabel of draadloze wifiverbinding kunt toevoegen aan een netwerk. We kijken ook hoe makkelijk dat gaat en of je kunt afdrukken via bijvoorbeeld Apple AirPlay of Google Cloudprinter.

Nieuwsgierig naar de best geteste printer? En naar de verschillen tussen printers op deze en nog veel meer punten? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van printers en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden