icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste printer

Bekijk de testresultaten van bijna 200 goed verkrijgbare printers. De laatste testresultaten zijn van februari 2017.

Zwart-wit- of kleurenprinters, inkjet- of laserprinters, monofunctioneel of multifunctioneel, wij hebben ze allemaal getest. Iedere maand vind je bij ons bijgewerkte testresultaten.

Naast afdrukken, scannen, kopiëren en netwerkcapaciteiten, tonen we een oordeel voor het verbruik en de kosten van inkt of toner. Ook dat wordt maandelijks bijgewerkt op basis van actuele cartridgeprijzen.


Benieuwd naar de testresultaten?

Leden hebben onbeperkt toegang tot onze testresultaten. Geen lid? Meld je aan en krijg direct toegang.

Bekijk testresultaten Bestel het testrapport printers
 • Beste uit de Test

  Vanaf € 405,35

  Testoordeel 8,2

  0 reviews

 • Beste Koop

  Vanaf € 78,65

  Testoordeel 7,3

  2 reviews

De best geteste printers

Zowel inkjet- als laserprinters krijgen het predicaat Beste uit de Test en Beste Koop. De prijs zegt weinig over hoe zuinig een printer is en hoe goed de afdrukken zijn. Bekijk de testresultaten en ontdek welke printer goed scoort en het best aansluit bij jouw wensen.

Top 3 aandachtspunten uit de printertest:

 • Printkwaliteit: goedkope printers zijn niet slechter dan dure printers.
 • Inktkosten: per printer kan dit behoorlijk verschillen. Sommige inkjetprinters verspillen veel inkt voor de schoonmaak van de printkop.
 • Gebruiksgemak: we beoordelen de installatie, het onderhoud en het maken van een simpele afdruk, scan of kopie.

Wat zijn de beste printers? Bekijk de testresultaten en maak de juiste keuze.

Laserprinter of inkjetprinter?

Druk je veel teksten af, dan is een laserprinter een goede keuze. Wie ook wel eens foto's wil afdrukken, kan beter kiezen voor een inkjetprinter. Van zowel de laserprinter als de inkjetprinter hebben wij all-in-one-modellen getest. Deze kunnen niet alleen printen, maar ook scannen en kopiëren. Een goede laserprinter hoeft daarbij niet duur te zijn.

Hoe wij testen

We testen elke maand nieuwe inkjet- en laserprinters van Brother, Canon, Epson, HP en Samsung. We beoordelen de printkwaliteit, snelheid, het gebruiksgemak en de netwerkmogelijkheden. Ook berekenen we het inktverbruik als je een printer vaak of juist weinig gebruikt.

Lees meer over hoe wij printers testen en over onze predicaten.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen.

Bekijk de testresultaten