icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste inbouwkoelkast met vriezer

Wij hebben enkele inbouwkoelkasten met vriezer getest die goed verkrijgbaar zijn. Daarbij letten we onder andere op koelvermogen, energieverbruik en vriescapaciteit. Bij de inbouw koel-vriescombi's regent het krappe voldoendes en een enkele onvoldoende. De Beste uit de Test scoort echter wel een dikke 8,6.

Jonne Hage
Jonne Hage

Expert Woning & Huishouden


De best geteste koelkasten

Lees alles over de geteste koelkasten, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport koelkasten (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport Koelkasten
 • Beste_categorie_Koelkastcombi_inbouw

  Beste uit de Test & Beste Koop

  Vanaf € 1.046,-

  Testoordeel 8,6

  0 reviews

 • Beste_categorie_Koelkastcombi_inbouw

  Beste uit de Test & Beste Koop

  Vanaf € 1.049,-

  Testoordeel 8,6

  0 reviews

Wat is de beste koelkast voor jou?

Top 3 aandachtspunten uit de koelkasttest

 • Prijs: de prijzen lopen behoorlijk uiteen. Duurder blijkt niet altijd beter. Maar pas op: de goedkoopste koelkasten kunnen zoveel stroom verbruiken, dat dat ze uiteindelijk een stuk duurder uitkomen. Het is dan beter om er een te kiezen die zuiniger is met energie.

 • Afkoelen en vriezen: een aantal koelkasten scoort laag op dit onderdeel.

 • Extra's: moderne modellen hebben handige functies, zoals een no-frost in de vriezer waardoor je niet meer hoeft te ontdooien en een speciale 0-gradenzone waarin eten langer vers blijft!

De best geteste koelkasten

We hebben verschillende modellen koelvrieskasten getest:

 • Vrijstaande of inbouwkoelkasten
 • Met of zonder vriezer

Wat blijkt? Deze kenmerken zijn van grote invloed op het energieverbruik en prestaties! Vandaar dat onze testresultaten in 4 verschillende groepen zijn ingedeeld. Voor elke groep bepalen we een aparte Beste Koop en Beste uit de Test, zolang we voldoende modellen getest hebben. Bespaar direct! Bekijk de testresultaten en schaf de beste koelkast aan.

Hoe wij testen

De koelkasten zijn naast de koel- en vriescapaciteit onder andere getest op energiegebruik, temperatuurstabiliteit, geluid, en gebruiksgemak. Ze verschillen behoorlijk in prijsklasse en in kwaliteit. Zo kunnen lang niet alle koelkasten goed koelen en is een aantal koelkasten behoorlijk onzuinig in energiegebruik. Wij testten de koelkasten uitgebreid en onafhankelijk, zodat je eenvoudig de beste keuze maakt!

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten