icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Samen energie inkopen levert voordeel op|

Doe mee met ons Energiecollectief!

Energiecollectief icon

Beste vaatwasser

Vrijwel maandelijks testen we vaatwassers. We testen zowel inbouwvaatwassers als vrijstaande en roepen voor beide de beste uit. 2 identieke inbouwmodellen zijn duidelijke de beste. Ze behalen een 7,4. De Beste Koop koop je al voor €425 en behaalt een 6,7.

De 2 beste vrijstaande behalen een 7,3. De Beste Koop is voordeliger en koop je al voor €335 met een testscore van een 7,1.

We testen niet alleen de was- en droogprestaties, maar letten ook op programmaduur, energie- en waterverbruik en gebruiksgemak. Ontdek welke machines de predicaten Beste uit de Test en Beste Koop verdienen.

Bekijk de testresultaten

Irene la Faille

Expert Woning & Huishouden


 • De beste categorie vaatwasser inbouw

  Vrijwel maandelijks testen wij de nieuwste inbouwvaatwassers. Naast de was- en droogprestaties letten we ook op programmaduur, gebruiksgemak, energie- en waterverbruik en geluid. De predicaten Beste Koop en Beste uit de Test gaan allebei naar hetzelfde A-merk.

  Beste uit de Test

  Testoordeel7,4Vanaf€ 629,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel7,4Vanaf€ 849,-


  Beste Koop

  Testoordeel6,7Vanaf€ 409,-


 • De beste categorie vaatwasser

  We testen regelmatig vrijstaande vaatwassers. Naast de was- en droogprestaties letten we ook op programmaduur, gebruiksgemak, energie- en waterverbruik en geluid. 2 vaatwassers zijn Beste uit de Test met een score van 7,3. De Beste Koop scoort een 7,1.

  Beste uit de Test

  Testoordeel7,3Vanaf€ 777,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel7,3Vanaf€ 799,-


  Beste Koop

  Testoordeel7,1Vanaf€ 333,-


Vergelijk vaatwassers

De best geteste vaatwassers

Top 3 aandachtspunten uit de vaatwassertest

 1. Prijs: duur is niet altijd beter, maar de goedkoopste vaatwasser scoort een 5,9. Prijzen  variëren van €1200 tot €280.
 2. Energieverbruik: sommige vaatwassers gebruiken veel energie en scoren dus laag op dit punt.
 3. Vies: niet elke vaatwasser wast de vaat perfect schoon.

Wat is de beste vaatwasser?

De vaatwassers verschillen behoorlijk in kwaliteit: de beste vaatwassers uit de test scoren rond de 7 en van de slechtste vaatwassers halen er verschillende een score net boven de 4. Prijs en kwaliteit staan lang niet altijd in verhouding: een model van rond de €350 kan net zulke goede prestaties leveren als een model van rond de €1000. Bekijk de testresultaten en bespaar direct geld door de beste vaatwasser te kiezen!

Ecoprogramma

Naast het hoofdprogramma wordt het ecoprogramma veel gebruikt. Daarom testen wij ook de prestaties met het ecoprogramma. Zuinigheid gaat helaas niet altijd gepaard met een schone vaat. Bekijk de testresultaten en kies de beste vaatwasser.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

De beste zilver Vaatwasers