icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Gezond blijven? Gezond eten!|

Bestel het boek dat je hierbij helpt.

Voeding en je gezondheid 45x45

Beste vaatwasser

Bijna elke maand testen we vaatwassers, zowel inbouwvaatwassers als vrijstaande vaatwassers. We testen ze op schoonwassen, drogen en gebruiksgemak. Daarbij meten we het energie- en waterverbruik, programmaduur en geluid. De vaatwasser met het predicaat Beste uit Test haalt een 7,4 en koop je voor minder dan €700.

 

Bekijk de testresultaten

Irene la Faille

Expert Woning & Huishouden


 • De beste categorie vaatwasser inbouw

  Vrijwel maandelijks testen wij de nieuwste inbouwvaatwassers. We testen hoe goed ze schoonwassen en drogen en daarnaast hoe zuinig, stil en gebruiksvriendelijk ze zijn. De predicaten Beste Koop en Beste uit de Test gaan allebei naar hetzelfde A-merk.

  Beste uit de Test

  Testoordeel7,4Vanaf€ 649,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel7,4Vanaf€ 829,-


  Beste Koop

  Testoordeel6,7Vanaf€ 409,-


 • De beste categorie vaatwasser

  We testen regelmatig vrijstaande vaatwassers. Naast de was- en droogprestaties testen we ook op programmaduur, gebruiksgemak, energie- en waterverbruik en geluid. Twee vaatwassers zijn Beste uit de Test en blinken uit in drogen en energiezuinig wassen. De testresultaten van de Beste Koop ontlopen de Beste uit de Test weinig, maar hij kost de helft minder.

  Beste uit de Test

  Testoordeel7,3Vanaf€ 777,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel7,3Vanaf€ 828,95


  Beste Koop

  Testoordeel7,1Vanaf€ 333,-


Vergelijk vaatwassers

De best geteste vaatwassers

Top 3 aandachtspunten uit de vaatwassertest

 1. Prijs: een goedkope vaatwasser kan door hoge verbruikskosten flink duurder worden dan een dure, zuinige.
 2. Schoonwassen: lang niet alle vaatwassers wassen goed schoon, terwijl andere zelfs aangekoekte pannen behoorlijk schoon krijgen.
 3. Energieverbruik: vaatwassers worden steeds zuiniger. Het zuinigste hoofdprogramma kost slechts €0,16.

Wat is de beste vaatwasser?

De vaatwassers verschillen flink in kwaliteit. De vaatwassers die de Beste uit de Test zijn scoren boven de 7, terwijl de slechts scoorende vaatwassers niet ver boven de 4 uitkomen. De prijs van een vaatwasser zegt niet altijd wat. Een goedkoper model kan net zulke goede prestaties leveren als een duurderder model. Bekijk de testresultaten en bespaar direct geld door de beste vaatwasser te kiezen!

Ecoprogramma

Naast het hoofdprogramma wordt het ecoprogramma veel gebruikt. Daarom testen wij ook de prestaties met het ecoprogramma. Zuinigheid gaat helaas niet altijd gepaard met een schone vaat. Bekijk de testresultaten en kies de beste vaatwasser.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

De beste zilver Vaatwasers