icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste vrijstaande vaatwasser

Welke vrijstaande vaatwasser krijgt je vaat glanzend schoon en streeploos droog en is handig in gebruik? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf de afwasmachines grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben vrijstaande vaatwassers voor je getest

Laat onze test je helpen om de beste vrijstaande vaatwasser te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke vaatwasser uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke vrijstaande vaatwassers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen vrijstaande vaatwassers op wassen en drogen, maar bijvoorbeeld ook op stroom- en waterverbruik, programmaduur en gebruiksgemak. Lees meer over hoe wij vaatwassers testen.

 • Vaatwassers highlight 1 - schone en droge vaat

  1. Schone en droge vaat

  Natuurlijk wil je een blinkend schone vaat. En dat de vaat droog de kast in kan. Daarom beoordelen we hoe schoon en droog de vaat uit de vaatwassers komt, nadat we diezelfde vaat eerst vies hebben gemaakt. De meeste vrijstaande vaatwassers wassen en drogen goed, maar een enkele valt flink door de mand. 

 • Vaatwassers highlight 2 - zuinig wassen loont

  2. Zuinige, schone vaat

  Als de vaatwasser regelmatig aan staat, kun je jaarlijks bijna €100 aan stroom en water kwijt zijn. Daarom meten we het energie- en waterverbruik tijdens het hoodfprogramma én het ecoprogramma. Met een zuinige vaatwasser kun je ten opzichte van een minder zuinige zo enkele tientjes besparen. De meeste wassen ook nog eens heel behoorlijk schoon!

 • Vaatwassers vrijstaand highlight 3 - inruimen

  3. Makkelijk in- en uitruimen

  Het is fijn als je de vaat gemakkelijk in de vaatwasser kwijt kunt. Daarom kijken we hoe goed en flexibel je de vaatwasser inruimt, of de vaat goed stevig staat en of de rekken soepel rollen. Ook eenvoudige bediening en onderhoud is belangrijk. Helaas schort het hier nogal eens aan en is de ene vaatwasser een stuk fijner dan de ander.

Nieuwsgierig naar de Beste Koop op deze en nog veel meer punten? En welke vrijstaande vaatwasser als Beste uit de Test komt?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van vaatwassers en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes, wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.