icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste vrijstaande vaatwasser

We testen regelmatig vrijstaande vaatwassers. Naast de was- en droogprestaties testen we ook op programmaduur, gebruiksgemak, energie- en waterverbruik en geluid. De Beste uit de Test blinkt uit in drogen en energiezuinig wassen. De testresultaten van de Beste Koop ontlopen de Beste uit de Test weinig, maar hij kost een stuk minder.

Irene la Faille
Irene la Faille

Expert Woning & Huishouden


De best geteste vaatwassers

Lees alles over de geteste vaatwassers, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport vaatwassers (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport vaatwassers
 • De beste categorie vaatwasser

  Beste uit de Test

  Vanaf € 495,-

  Testoordeel 7,4

  0 reviews

 • De beste categorie vaatwasser

  Beste Koop

  Vanaf € 328,-

  Testoordeel 7,1

  5 reviews

De best geteste vaatwassers

Top 3 aandachtspunten uit de vaatwassertest

 1. Prijs: een goedkope vaatwasser kan door hoge verbruikskosten flink duurder worden dan een dure, zuinige.
 2. Schoonwassen: lang niet alle vaatwassers wassen goed schoon, terwijl andere zelfs aangekoekte pannen behoorlijk schoon krijgen.
 3. Energieverbruik: vaatwassers worden steeds zuiniger. Het zuinigste hoofdprogramma kost slechts €0,16.

Wat is de beste vaatwasser?

De vaatwassers verschillen flink in kwaliteit. De vaatwassers die de Beste uit de Test zijn scoren boven de 7, terwijl de slechts scoorende vaatwassers niet ver boven de 4 uitkomen. De prijs van een vaatwasser zegt niet altijd wat. Een goedkoper model kan net zulke goede prestaties leveren als een duurderder model. Bekijk de testresultaten en bespaar direct geld door de beste vaatwasser te kiezen!

Ecoprogramma

Naast het hoofdprogramma wordt het ecoprogramma veel gebruikt. Daarom testen wij ook de prestaties met het ecoprogramma. Zuinigheid gaat helaas niet altijd gepaard met een schone vaat. Bekijk de testresultaten en kies de beste vaatwasser.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

De beste zilver Vaatwasers