icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste inbouwvaatwasser

Welke inbouwvaatwasser krijgt je vaat glanzend schoon en streeploos droog en is handig in gebruik? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door de vaatwassers grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben 0 inbouwvaatwassers voor je getest

Laat onze test je helpen om een goede vaatwasser te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke vaatwasser uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke inbouwvaatwassers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

We testen half en volledig geintegreerde inbouwvaatwassers op wassen en drogen. We meten ook het stroom- en waterverbruik en de programmaduur. En we beoordelen het gebruiksgemak. Lees meer over hoe wij vaatwassers testen.

 • Vaatwassers highlight 1 - schone en droge vaat

  1. Schone en droge vaat

  Natuurlijk wil je een blinkend schone vaat. En een vaat die zo droog de kast in kan. Daarom testen we hoe schoon en droog de vieze vaat wordt. De meeste vaatwassers doen dit prima, maar een enkele valt flink door de mand.

 • Vaatwassers highlight 2 - zuinig wassen loont

  2. Zuinige vaatwasser

  Je kunt jaarlijks best wat geld kwijt zijn aan een vaatwasser. Daarom meten wij hoeveel stroom en water een vaatwasser gebruikt met het hoofdprogramma en het ecoprogramma. Met een zuinige vaatwasser kun je namelijk geld besparen. Vooral als je wast met het ecoprogramma. En daarmee wordt je vaat met de meeste vaatwassers heel behoorlijk schoon.

 • Vaatwassers highlight 3 - makkelijk inruimen

  3. Makkelijk in- en uitruimen

  Het is onhandig als de vaat niet goed in de vaatwasser past. Daarom beoordelen we bijvoorbeeld hoe gemakkelijk en flexibel je de vaatwasser inruimt. De vaat moet ook stevig staan. En de vaatwasser moet gemakkelijk te bedienen en onderhouden zijn. We zien grote verschillen in gemak. Sommige rekken ontsporen snel of soms blijft de vaatwasser vies na een vaatwasbeurt.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen afwasmachines op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van vaatwassers en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste vaatwasser is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde

  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.