icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

De beste wasdroger

Welke wasdroger is de beste? Wij testten honderden warmtepompdrogers, condensdrogers en luchtafvoerdrogers van merken zoals Bosch, Siemens, Miele, AEG en Samsung op onder andere energiegebruik, droogprestaties en geluid. Weet je niet wat voor soort droger je moet kiezen? Bekijk eerst ons koopadvies. De laatste testresultaten zijn van juli 2017.

Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden


 • Droger-WarmtePomp-BesteDetail

  Een warmtepompdroger is een speciale condensdroger die veel energiezuiniger is dan de traditionele condensdroger en de luchtafvoerdroger. Warmtepompdrogers zijn wel een stuk duurder in aanschaf en doen langer over het drogen.

  We hebben meer dan 100 warmtepompdrogers getest. Geen enkele kan echt kreukvrij drogen, maar de drogers met het predicaat Beste uit de Test zijn wel energiezuinig, maken relatief weinig lawaai en maken je drooghok niet nat. De Beste Koop is goedkoop in zowel verbruik als aanschaf, maar maakt wel veel lawaai.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,5 Vanaf € 609,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,5 Vanaf € 658,63


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,5 Vanaf € 694,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,5 Vanaf € 679,-


  Beste Koop

  Testoordeel 7,3 Vanaf € 444,-


 • De beste categorie wasdroger lucht afvoer

  Een luchtafvoerdroger voert de warme en vochtige lucht met een dikke flexibele slang naar buiten af. Je hebt dus alleen iets aan zo'n droger als je zo'n slang naar buiten kunt leggen. Luchtafvoerdrogers zijn eenvoudig. Ze hebben geen condensor en er zijn dus minder onderdelen die kapot kunnen gaan. Ook drogen ze zeer snel. Ze zijn goedkoop in aanschaf, maar niet zuinig in het gebruik.

  Luchtafvoerdrogers halen lage rapportcijfers in onze test. We delen voor deze groep geen predicaten uit. Er zijn wel meerdere modellen die een 6,1 scoren.

  Testoordeel 6,1 Vanaf € 355,-


  Testoordeel 6,1 Vanaf € 355,-


  Testoordeel 6,1 Vanaf € 399,-


  Testoordeel 6,1 Vanaf € 449,-


  Testoordeel 6,1 Vanaf € 649,-


 • De beste categorie wasdroger condens

  De traditionele condensdroger laat vocht in de lucht condenseren, om het vervolgens op te vangen in een condensbak of af te voeren naar het riool. Dit type droger heeft geen warmtepomp en is daarom een stuk minder energiezuinig. Net als de luchtafvoerdroger is de condensdroger snel en goedkoop in aanschaf, maar niet in gebruik. 

  Twee technisch gelijke modellen zijn zowel Beste uit de Test als Beste Koop. Ze zijn snel en ook voor een condensdroger goedkoop in aanschaf, maar ze maken wel veel lawaai.

  Beste uit de Test &  Beste Koop

  Testoordeel 6,3 Vanaf € 369,-


  Beste uit de Test &  Beste Koop

  Testoordeel 6,3 Vanaf € 344,-


Welke wasdroger is het meest geschikt voor je?

Top 3 aandachtspunten uit de wasdrogertest

 • Prijs: de richtprijzen lopen uiteen van zo'n €200 tot bijna €2000.
 • Energie: condensdrogers met warmtepomp zijn het meest zuinig.
 • Kreuk: het overgrote deel krijgt hiervoor maar een matige of slechte score.

Bekijk de testresultaten en kies eenvoudig de beste wasdroger. Of bekijk eerst hoe wij wasdrogers testen.

Wat is de beste wasdroger?

Bij de condensdrogers krijgen 4 modellen het predicaat Beste uit de Test en 1 model is Beste Koop. Helaas is er ook een aantal wasdrogers dat matig scoort. Weten welke wasdrogers het beste scoren? Bekijk de testresultaten.

We hebben ook luchtafvoerdrogers getest. Daarbij is er een model met een Beste Koop predicaat. Er is geen Beste uit de Test vanwege de lage testoordelen.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Wasdroger_marketingchannel_de beste pagina