icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste grasmaaier

Wat is de beste grasmaaier? We testten allerlei verschillende soorten grasmaaiers, met een snoer, met een accu of met een bezinemotor, met prijzen van een paar tientjes tot vele honderden euro's. Ook handmaaiers en robotgrasmaaiers hebben we getest. De laatste testresultaten zijn van februari 2018. Weet je niet welke maaier je moet kiezen? Bekijk dan eerst onze kooptips.

Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden

 
De beste category Grass Maaiers Cirkelmaaier

Bij grasmaaiers met een snoer is het aanbod heel breed. Je hebt ze van €50 tot wel €500. De machines die echt goed uit onze test komen, kosten rond de €200. Deze maaiers scoren vooral goed omdat ze lekker breed zijn en veel gras tegelijk maaien. Rond de €150 vind je een aantal maaiers met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Maaiers onder de €100 doen het niet goed in onze test. Ze zijn klein, blijven achter in maaiprestatie, produceren te veel lawaai en zijn alleen geschikt voor kleine gazons. Het is te overwegen om in plaats van zo'n maaier een (nog goedkopere) handmaaier aan te schaffen.

Beste uit de Test

Testoordeel 8,0 Vanaf € 239,-


Beste Koop

Testoordeel 7,0 Vanaf € 129,-


De beste category Grass Maaiers Cirkelmaaier Accu

Accumaaiers zijn een flink stuk duurder dan maaiers met een snoer. Voor vergelijkbare modellen met snoer en accu kun je gerust de prijs verdubbelen. Benzinemaaiers zijn niet per se goedkoper dan accumaaiers. Er is bij de accumaaiers iets minder keus dan bij de andere soorten, en minder variatie in prijs. Een echt goede accumaaier is al snel meer dan €400. De meeste accumaaiers zijn flinke machines met een maaibreedte van 38 cm of meer.

Beste uit de Test

Testoordeel 8,1 Vanaf € 462,95


Beste uit de Test

Testoordeel 8,1 Vanaf € 539,95


Beste Koop

Testoordeel 7,7 Richtprijs € 410,-


De beste category Grass Maaiers Cirkelmaaier Bezine

Benzinemaaiers concurreren vooral met accumaaiers, maar er is veel meer te kiezen. Vrijwel elk merk maakt maaiers met een bezinemotor en er zijn een aantal merken die alleen bezinemaaiers maken. Goede benzinemaaiers zijn ongeveer even duur als goede accumaaiers (vanaf ongeveer €400), maar er zijn ook een aantal benzinemaaiers van rond de €200. Voor die prijs is het goed zoeken naar een accumaaier. We hebben een aantal benzinemaaiers getest, maar de marktdekking is (nog) niet voldoende voor het uitdelen van predicaten.

Testoordeel 7,7 Vanaf € 551,-


Testoordeel 7,6 Vanaf € 574,95


Testoordeel 7,6 Richtprijs € 630,-


De beste category Grass Maaier Robot

Robotgrasmaaiers beloven nogal wat: het gazon in topconditie, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. In de praktijk valt dat tegen: robotmaaiers hebben ook veel nadelen. Ze zijn nog steeds erg duur (vanaf €800), je kunt er gerust een dag voor uittrekken om ze in te stellen, en helemaal onderhoudsvrij zijn ze ook niet. Wel goed nieuws: het goedkoopste model uit de test deed het prima.

Beste uit de Test &  Beste Koop

Testoordeel 7,3 Richtprijs € 1.050,-


Beste uit de Test

Testoordeel 7,3 Richtprijs € 1.650,-


De beste handgrasmaaier kleur

Handgrasmaaiers zijn voor mensen met weinig ruimte en een klein gazon een goed en duurzaam alternatief voor een motormaaier. De Beste Koop is met een prijs van €50 spotgoedkoop, maar een echte goede handmaaier is niet goedkoop. de Beste uit de Test kost €130 en dan zit er nog niet eens een grasopvangzak bij.

Beste uit de Test

Testoordeel 6,6 Richtprijs € 130,-


Beste Koop

Testoordeel 6,0 Richtprijs € 50,-


De beste grasmaaier

De Consumentenbond test meerdere keren per jaar grasmaaiers in alle soorten en maten: maaiers met een snoer, met een accu, een bezinemotor, en robotmaaiers.

Top 3 aandachtspunten uit de test grasmaaiers
 

  1. Maaiprestaties: Grasmaaiers moeten vooral het gras in een goede staat achterlaten. Daarom wegen we de maaiprestaties zwaar mee in het testoordeel.
  2. Gebruiksgemak: We kijken we onder andere naar het gemak van maaien, in hoogste verstellen, mulchen, gras opvangen, onderhoud en opslag.
  3. Lawaai: Welke grasmaaier produceert veel herrie? En welke is juist heel stil?

Bekijk de testresultaten en ontdek welke grasmaaier het beste bij je past.

Jouw voorkeuren

Onze test geeft een algemeen advies, maar als je speciale wensen hebt, kun je in onze vergelijker filteren op aspecten die jij belangrijk vindt. Zoals het type maaier, of de aanwezigheid van een mulchingfunctie. Door tientallen grasmaaiers met elkaar te vergelijken, krijg je een eerlijk en onafhankelijk beeld. Bekijk de testresultaten en ontdek welke grasmaaier het beste bij je past.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen, betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

 

De beste silver promo grasmaaiers