icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste grasmaaier voor jou, door ons getest

Welke grasmaaier maait je gazon het best en is handig in gebruik? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle grasmaaiers grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven. En weet jij wat de beste maaimachine is.

predicaten

Wij hebben grasmaaier voor je getest

Laatste update van de test: 26 mei 2023
 • JuisteAankoop

  Professionele test

  Onze onderzoekers testen elke maaimachine uitgebreid volgens een vast testprogramma.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke grasmaaiers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We hebben verschillende soorten grasmaaiers getest: robotmaaiers, accu-grasmaaiers, elektrische grasmaaiers met een snoer, en handgrasmaaiers. We keken onder andere naar maaiprestaties, gebruiksgemak en voorzieningen. Lees hoe wij grasmaaiers testen.

 • grasmaaiers-200x200-1-maaiprestaties

  1. Maaiprestaties

  Een grasmaaier moet goed en snel maaien. Ook als het gras nat, lang of verwilderd is. Of als het gazon een helling heeft. Randjes en hoekjes zijn ook vaak lastig. Lang niet alle geteste grasmaaiers maaien naar behoren.

 • grasmaaiers-200x200-2-voorzieningen

  2. Gebruiksgemak robotgrasmaaiers

  Gras maaien is bewerkelijk. Je moet de maaier in elkaar zetten, starten en bedienen. De opvangbak moet je legen en de grasmaaier daarna schoonmaken, inklappen en opbergen. Soms moet je tussendoor de accu's opladen.

  Robotmaaiers hebben minder dagelijks onderhoud nodig, maar je moet ze eerst wel instellen. En dat is niet altijd even makkelijk. Daarom besteden we in onze test veel aandacht aan gebruiksgemak.

 • grasmaaiers-200x200-3-lawaai

  3. Lawaai en energieverbuik

  Het is niet prettig als een grasmaaier veel lawaai maakt. Daarom meten we hoeveel geluid de maaiers maken. En we vinden veel verschillen. Vooral benzinemaaiers maken veel lawaai.

  Daarnaast is het ook belangrijk dat een maaier zo min mogelijk energie gebruikt. Uiteraard zijn de handmaaiers daarbij in het voordeel.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen maaimachines op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van grasmaaiers en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste grasmaaier is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.