icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste grasmaaier met een snoer

Bij grasmaaiers met een snoer is het aanbod heel breed. Je hebt ze van €50 tot wel €500. De machines die echt goed uit onze test komen, kosten rond de €200. Deze maaiers scoren vooral goed omdat ze lekker breed zijn en veel gras tegelijk maaien. Rond de €150 vind je een aantal maaiers met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Maaiers onder de €100 doen het niet goed in onze test. Ze zijn klein, blijven achter in maaiprestatie, produceren te veel lawaai en zijn alleen geschikt voor kleine gazons. Het is te overwegen om in plaats van zo'n maaier een (nog goedkopere) handmaaier aan te schaffen.

Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden


Benieuwd naar de testresultaten?

Leden hebben onbeperkt toegang tot onze testresultaten. Geen lid? Meld je aan en krijg direct toegang.

Bekijk testresultaten
 • De beste category Grass Maaiers Cirkelmaaier

  Beste uit de Test

  Vanaf € 239,-

  Testoordeel 8,0

  0 reviews

 • De beste category Grass Maaiers Cirkelmaaier

  Beste Koop

  Vanaf € 129,-

  Testoordeel 7,0

  0 reviews

De beste grasmaaier

De Consumentenbond test meerdere keren per jaar grasmaaiers in alle soorten en maten: maaiers met een snoer, met een accu, een bezinemotor, en robotmaaiers.

Top 3 aandachtspunten uit de test grasmaaiers
 

 1. Maaiprestaties: Grasmaaiers moeten vooral het gras in een goede staat achterlaten. Daarom wegen we de maaiprestaties zwaar mee in het testoordeel.
 2. Gebruiksgemak: We kijken we onder andere naar het gemak van maaien, in hoogste verstellen, mulchen, gras opvangen, onderhoud en opslag.
 3. Lawaai: Welke grasmaaier produceert veel herrie? En welke is juist heel stil?

Bekijk de testresultaten en ontdek welke grasmaaier het beste bij je past.

Jouw voorkeuren

Onze test geeft een algemeen advies, maar als je speciale wensen hebt, kun je in onze vergelijker filteren op aspecten die jij belangrijk vindt. Zoals het type maaier, of de aanwezigheid van een mulchingfunctie. Door tientallen grasmaaiers met elkaar te vergelijken, krijg je een eerlijk en onafhankelijk beeld. Bekijk de testresultaten en ontdek welke grasmaaier het beste bij je past.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen, betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

 

De beste silver promo grasmaaiers