icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Goedkoopste bouwmarkt

Welke bouwmarkt is het goedkoopst en loont het om aanbiedingen in de gaten te houden?

Ferry Ploeg

Ferry Ploeg , Prijzenonderzoeker Bijgewerkt op:26 maart 2020

verbouwen-bouwmarkt

Goedkoopste bouwmarkten

Uit de prijspeiling die we deden onder bouwmarkten blijkt dat Hornbach de goedkoopste is. Bauhaus volgt Hornbach op de voet maar heeft een stuk minder vestigingen.

Hornbach 12% goedkoper dan gemiddeld

Bij Hornbach ben je 12% goedkoper uit dan gemiddeld. Hornbach verdient daarmee het predicaat Laagste Prijs. Kluswijs is de duurste: 9 % duurder dan gemiddeld. 

Hornbach heeft met 15 vestigingen verspreid over Nederland een behoorlijke dekking. Bauhaus heeft momenteel nog maar 3 vestigingen:

 • Groningen
 • Hengelo
 • Venlo

Een vierde vestiging wordt naar verwachting begin 2021 in Den Hoorn geopend.

Bouwmarkt

% gemiddelde prijs (100)

Hornbach

88

Bauhaus

89

Gamma

96

Karwei

100

Praxis

104

Hubo

107

Multimate

107

Kluswijs

109

Peildatum: maart 2020

Nog goedkoper met aanbiedingen

Op Horbach en Bauhaus na hebben bouwmarkten aan de lopende band aanbiedingen waarmee je nog goedkoper uit bent. Merken als Flexa, Sikkens, Histor, Bosch en Black & Decker zijn opmerkelijk vaak in de aanbieding.

Elke 2 weken vind je wel ergens een aanbieding. En als een van deze merken niet in de aanbieding is, loont het om 1 of 2 weken te wachten. De gemiddelde korting ligt rond de 30%. 

Laagsteprijsgarantie

Hornbach en Bauhaus hebben geen kortingen maar een laagsteprijsgarantie. En die ook geldig op aanbiedingen van andere bouwmarkten.

Dus als een product ergens anders goedkoper is, krijg je bij Hornbach 10% extra korting op de laagste prijs. En bij Bauhaus zelfs 12% . Je moet dan wel kunnen aantonen dat de concurrent goedkoper is. Dan kan eenvoudig met een print van de website of folder.

Speuren kan lonen

Ondanks de laagsteprijsgarantie en het 'Laagste Prijs'-predicaat is Hornbach niet voor alle producten het goedkoopst. Wij vonden 20 artikelen die goedkoper waren bij een van de concurrenten. Met enig zoekwerk kun je bij Hornbach soms een leuke extra korting krijgen. Bij Bauhaus vonden wij zelfs meer dan 60 artikelen die elders goedkoper waren.

Online bestellen 

Bij alle bouwmarkten kun je online bestellen. Als je online koopt, betaal je meestal wel verzendkosten. Afhankelijk van het formaat van de bestelde spullen lopen die uiteen van gratis tot €3,95-5,95 voor kleine pakketten en van €15-39,95 voor grote.

De folderaanbiedingen gelden ook online. Let op dat Bauhaus, Hubo, Multimate en Kluswijs geen webwinkelkeurmerk hebben. Je kunt dan bij een geschil niet naar een onafhankelijke geschillencommisie stappen. 

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • muurverf-niet-dekkend-witten-roller-vrouw
  3 jul.

  Test muurverf

  Wij testten 23 witte muurverven. Niet alle verven die claimen ‘in 1x dekkend’ te zijn maken dit ook waar. Van de 23 dekten er maar 4 in 1 keer.
 • Schilderdiensten Consumentenbond
  Nieuws  |  15 mei.

  Consumentenbond lanceert Schilderdienst

  Met de Schilderdienst helpt de Consumentenbond consumenten die hun buitenschilderwerk willen laten doen. Ze kunnen met de dienst gemakkelijk een offerte opvragen en een betrouwbare schilder vinden.
 • asbest-verwijdering
  18 okt.

  Asbest in je huis

  Bij oudere huizen is asbest vaak nog aanwezig. Dat kan gezondheidsrisico's opleveren tijdens een verbouwing. Let daarom goed op.
 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.