! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkoopste bouwmarkt

Welke bouwmarkt is het goedkoopst en loont het om aanbiedingen in de gaten te houden?
Ferry Ploeg

Ferry Ploeg , Prijzenonderzoeker Bijgewerkt op: 26 maart 2020

Goedkoopste bouwmarkten

Uit de prijspeiling die we deden onder bouwmarkten blijkt dat Hornbach de goedkoopste is. Bauhaus volgt Hornbach op de voet maar heeft een stuk minder vestigingen.

Hornbach 12% goedkoper dan gemiddeld

Bij Hornbach ben je 12% goedkoper uit dan gemiddeld. Hornbach verdient daarmee het predicaat Laagste Prijs. Kluswijs is de duurste: 9 % duurder dan gemiddeld. 

Hornbach heeft met 15 vestigingen verspreid over Nederland een behoorlijke dekking. Bauhaus heeft momenteel nog maar 3 vestigingen:

 • Groningen
 • Hengelo
 • Venlo

Een vierde vestiging wordt naar verwachting begin 2021 in Den Hoorn geopend.

Bouwmarkt

% gemiddelde prijs (100)

Hornbach

88

Bauhaus

89

Gamma

96

Karwei

100

Praxis

104

Hubo

107

Multimate

107

Kluswijs

109

Peildatum: maart 2020

Nog goedkoper met aanbiedingen

Op Horbach en Bauhaus na hebben bouwmarkten aan de lopende band aanbiedingen waarmee je nog goedkoper uit bent. Merken als Flexa, Sikkens, Histor, Bosch en Black & Decker zijn opmerkelijk vaak in de aanbieding.

Elke 2 weken vind je wel ergens een aanbieding. En als een van deze merken niet in de aanbieding is, loont het om 1 of 2 weken te wachten. De gemiddelde korting ligt rond de 30%. 

Laagsteprijsgarantie

Hornbach en Bauhaus hebben geen kortingen maar een laagsteprijsgarantie. En die ook geldig op aanbiedingen van andere bouwmarkten.

Dus als een product ergens anders goedkoper is, krijg je bij Hornbach 10% extra korting op de laagste prijs. En bij Bauhaus zelfs 12% . Je moet dan wel kunnen aantonen dat de concurrent goedkoper is. Dan kan eenvoudig met een print van de website of folder.

Speuren kan lonen

Ondanks de laagsteprijsgarantie en het 'Laagste Prijs'-predicaat is Hornbach niet voor alle producten het goedkoopst. Wij vonden 20 artikelen die goedkoper waren bij een van de concurrenten. Met enig zoekwerk kun je bij Hornbach soms een leuke extra korting krijgen. Bij Bauhaus vonden wij zelfs meer dan 60 artikelen die elders goedkoper waren.

Online bestellen 

Bij alle bouwmarkten kun je online bestellen. Als je online koopt, betaal je meestal wel verzendkosten. Afhankelijk van het formaat van de bestelde spullen lopen die uiteen van gratis tot €3,95-5,95 voor kleine pakketten en van €15-39,95 voor grote.

De folderaanbiedingen gelden ook online. Let op dat Bauhaus, Hubo, Multimate en Kluswijs geen webwinkelkeurmerk hebben. Je kunt dan bij een geschil niet naar een onafhankelijke geschillencommisie stappen. 

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • Huis verven 1200x800
  12 jan.

  Ervaringen bij het schilderenen van je huis

  Schilderwerk aan je huis kun je zelf doen of uitbesteden. We vroegen consumenten naar hun ervaringen.
 • Keuken verkopers
  24 nov.

  Verkoopdruk in keukenwinkels

  Keukenverkopers hebben al jaren een slechte naam. Word je nog steeds onder druk gezet bij de aankoop van een keuken? We vroegen het aan ruim 1500 consumenten en bezochten 10 keukenwinkels.
 • Belafspraak Hypotheekadvies

  Hypotheekadvies nodig?

  Ontvang onafhankelijk advies via de Consumentenbond. Telefonisch, terwijl je thuis achter de laptop zit. Maak een gratis belafspraak!

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.