icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Verhuizen: regel je wateraansluiting

Verhuis je naar een andere plaats, dan krijg je mogelijk te maken met een andere waterleverancier. Er valt niets te kiezen, maar geef wel op tijd je adreswijziging door.
Else Meijer
Else Meijer

Expert Woning & Huishouden

nieuwhuis-wateraansluiting

In principe is ieder huis standaard aangesloten op de waterleiding. Je moet wel je nieuwe adres doorgeven aan het waterbedrijf. Wie dat is hangt af van de regio waar je gaat wonen.

Welk waterbedrijf

In Nederland zijn 10 waterbedrijven actief die ieder een eigen deel van het land voorzien van water. Je kunt niet zelf je waterbedrijf kiezen. Blijf je in dezelfde regio wonen, dan moet je het nieuwe adres doorgeven aan je huidige waterbedrijf. Verhuis je naar een andere regio, dan meld je je af bij je huidige waterbedrijf. Je moet je ook aanmelden bij het waterbedrijf in je nieuwe regio. Je kunt je het beste aanmelden voorafgaand aan de sleuteloverdracht.

Weet je niet bij welk waterbedrijf je je moet aanmelden? Voer dan je postcode of adres in op de interactieve kaart op kraanwater.nu.

Meterstanden noteren

Bij een verhuizing moet je de meterstand doorgeven van je oude en nieuwe woning. De watermeter is te vinden in de meterkast, vaak zit hij onderin. De meter is bijna altijd rond. Je hoeft alleen de zwarte cijfers voor de komma te noteren. Maak ook een foto en bewaar deze als bewijs.

Verhuizing doorgeven

Een verhuizing doorgeven doe je bij voorkeur online. Hieronder staan alle Nederlandse waterbedrijven met een link naar de verhuispagina.

Verhuiscoach

Nieuw huis? Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos. Meld je aan voor de online Verhuiscoach en ontvang per mail alle informatie voor je nieuwe huis.

Inschrijven

Kader Verhuiscoach

Lees meer:

Nieuw & interessant

 • plastic-afval
  12 feb.

  Wel of geen plastic scheiden?

  De laatste tijd veel in het nieuws: plastic scheiden zou weinig zin hebben. Moeten we er dan nu mee stoppen?
 • storage-box
  Nieuws  |  23 jan.

  Inboedelopslagbedrijven niet transparant

  Opslagbedrijven verschillen in werkwijze en prijzen. Hoe ze werken staat vaak wel duidelijk op hun website, maar over de prijzen zijn ze een stuk geheimzinniger.
 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?

 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.