icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inboedelverzekering bij tijdelijke opslag

Heb je spullen in tijdelijke opslag? Dan zijn er grote verschillen in hoeveel geld je inboedelverzekeraar je bij schade terugbetaalt. Tijdelijke opslag noem je ook wel self-storage. Verzekeraars verstaan onder tijdelijke opslag ook opslag in een onbewoond gebouw, garage of loods.
evelien mansens

Evelien Mansens   Expert verhuizenBijgewerkt op:15 februari 2024

Inboedel-opslagbedrijven

Dubbel verzekerd

Bedrijven die tijdelijke opslag aanbieden, zijn niet verantwoordelijk als er schade aan jouw spullen is. Toch zijn er opslagbedrijven die een verzekering voor je afsluiten. Dit zit dan vaak bij de huur inbegrepen.

Check dus of jouw spullen in tijdelijke opslag al verzekerd zijn. Als je zelf te snel een inboedelverzekering afsluit, kan je dubbel verzekerd zijn. Dat is zonde.

Dekkingsverschillen voor tijdelijke opslag

Bijna alle inboedelverzekeraars dekken tijdelijke opslag. ANWB, FBTO, Lemonade en Unigarant doen dit niet. Bij de rest van de inboedelverzekeraars zitten er grote verschillen in wat zij verzekeren. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • Gereedschap huren bouwmarkt 1200x800
  5 mrt.

  Gereedschap huren

  Bouwmarkten en andere bedrijven verhuren gereedschap. Wij zochten uit wat het ongeveer kost en waar je op moet letten.
 • opslag-units
  17 nov.

  Je inboedel opslaan

  Ga je verhuizen of verbouwen en heb je tijdelijk ruimtegebrek, dan kun je je spullen tijdelijk elders opslaan. Welke mogelijkheden zijn er?
 • post bezorgen
  15 apr.

  Verhuisservice PostNL

  Wie verhuist heeft een hoop te regelen. Onder andere adreswijzigingen. Dan is het gemakkelijk als je post nog een tijdje wordt doorgestuurd. Hoe werkt deze service van PostNL en wat kost het?