icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste inboedelverzekering

Er zijn grote verschillen tussen inboedelverzekeringen. Wij vergelijken de dekking, voorwaarden en prijzen van ruim 60 inboedelpolissen van in totaal zo'n 30 aanbieders. Bij het testen van inboedelverzekeringen zijn er veel zaken om op te letten. Wat is de beste inboedelverzekering en waarom?
rien meijer

Rien Meijer   Expert inboedelverzekeringenBijgewerkt op:13 april 2023

Inboedelverzekering Beste uit de test

In het voorjaar van 2023 onderzochten wij de polisvoorwaarden van inboedelverzekeringen. Deze verzekeringen zijn er in de varianten: allrisk en extra uitgebreid. Die laatste is meestal voordeliger, maar de dekking is minder ruim. De belangrijkste schadeoorzaken, zoals brand, storm en inbraak, vallen áltijd onder de dekking.

Beste uit de Test

BesteTest_RGB

Centraal Beheer en FBTO

Met een 8,3 als Testoordeel komen de allrisk-polissen van Centraal Beheer en FBTO als Beste uit de Test. Deze inboedelverzekeringen bieden een ruime en goede dekking voor je spullen, ook als het om (mobiele) elektronica of kostbaarheden gaat. Qua eigen risico heb je bij Centraal Beheer en FBTO de keuze tussen €0, €100 of €200.

Andere goede verzekeringen

Andere inboedelverzekeringen met een hoog Testoordeel in onze jongste test zijn de allrisk-polissen van:

  • Interpolis (8,2)
  • ING en Lemonade (8,1)
  • Noorderlinge Verzekeraars en Rhion (onbeperkte nieuwwaarde) én de extra uitgebreid-polissen van Centraal Beheer en FBTO (8,0)

Voordelige inboedelverzekeringen

De premie van een inboedelverzekering is van veel zaken afhankelijk. Daarom is het lastig om te zeggen welke polis de beste beste prijs-kwaliteitverhouding heeft en Beste koop is. Wél maakt de Geldgids van de Consumentenbond aan het eind van elk jaar een selectie van inboedelverzekeringen die gemiddeld het voordeligst zijn. Op basis van bijna 24.000 profielen ziet deze Geldgids-selectie er eind 2022 zo uit:

Geldgids-selectie inboedelverzekeringen

Extra uitgebreid-dekking Testoordeel  oktober 2022 Gemiddelde jaarpremie (all-in) o.b.v. laagst mogelijke eigen risico
a.s.r. 7,3 €59
Allianz Direct 6,5 €93
Centraal Beheer 7,7 €97
Inshared 7,2 €105
ABN Amro 7,1 €107 (incl. 25% eerstejaarskorting)
Allrisk-dekking    
ZLM 7,0 €112
ASN Bank 7,6 €128
a.s.r. 7,8 €128

Zie voor de complete Geldgids-selectie van 2022 het december-nummer van de Geldgids.

Groene Keuze

Groene Keuze_RGB

Drie inboedelverzekeringen kregen in april 2023 voor het eerst het predicaat Groene Keuze. Dat betekent dat ze niet alleen een goede dekking bieden (algemeen Testoordeel minimaal een 7,0), maar ook tot de koplopers behoren op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamste inboedelverzekering

  Groene score Testoordeel
ASN Inboedelverzekering Allrisk 8,2 7,6
a.s.r. Inboedelverzekering (AR) 7,9 7,8
a.s.r. Inboedelverzekering (EUG) 7,9 7,3

Woonverzekeringen vergelijken

In onze Woonverzekering Vergelijker kun je jouw persoonlijke voorkeuren invullen en kijken welke verzekeringen het beste bij jou passen qua prijs en voorwaarden.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.