icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste inboedelverzekering

Er zijn grote verschillen tussen inboedelverzekeringen. Wij vergelijken de dekking, voorwaarden en prijzen van ruim 60 inboedelpolissen van in totaal zo'n 30 aanbieders. Bij het testen van inboedelverzekeringen zijn er veel zaken om op te letten. Wat is de beste inboedelverzekering en waarom?
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 28 september 2022

DeBeste_inboedelverzekering_1200x800

In het najaar van 2022 onderzochten wij de polisvoorwaarden van inboedelverzekeringen. Deze verzekeringen zijn er in de varianten allrisk en extra uitgebreid. Die laatste is doorgaans voordeliger, maar wat minder ruim. Maar de belangrijkste schadeoorzaken, zoals brand, storm en inbraak, vallen áltijd onder de dekking.

Beste uit de Test

Centraal Beheer, FBTO en ING (AR)

Met een 8,2 als Testoordeel komen de allrisk-polissen van Centraal Beheer, FBTO en ING als Beste uit de Test. Deze inboedelverzekeringen bieden een ruime en goede dekking voor je spullen, ook als het om (mobiele) elektronica of kostbaarheden gaat. 

ING heeft bovendien als pluspunt dat je bij een gedekte schade in de meeste gevallen 10 jaar de nieuwwaarde van je spullen vergoed krijgt. Bij de meeste andere inboedelpolissen (waaronder die van Centraal Beheer en FBTO) krijg je veel sneller de - lagere - dagwaarde uitgekeerd.

Daarentegen kennen de inboedelverzekeringen van ING een standaard eigen risico van €100. Bij Centraal Beheer en FBTO heb je de keuze tussen €0, €100 of €200. Tevens moet je een betaalrekening van ING hebben om daar een (inboedel)verzekering te kunnen afsluiten.

Beste uit de Test: wat betekent dat?

Andere goede verzekeringen

Andere inboedelverzekeringen met een hoog Testoordeel in onze jongste test zijn de allrisk-polissen van:

  • Interpolis en Rhion (onbeperkte nieuwwaarde): 8,1
  • Noorderlinge Verzekeraars en Lemonade (vorig jaar nog de Beste uit de Test): 8,0

Voordelige inboedelverzekeringen

De premie van een inboedelverzekering is van veel factoren afhankelijk. Wij hebben momenteel daarom geen Beste koop-predicaat uitgereikt voor de polis met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Wél maakt de Geldgids aan het eind van elk jaar een selectie van inboedelverzekeringen die gemiddeld genomen tot de voordeligste behoren. Op basis van bijna 24.000 profielen ziet deze Geldgids-selectie er eind 2022 als volgt uit:

Geldgids-selectie inboedelverzekeringen

Extra uitgebreid-dekking Testoordeel  oktober 2022 Gemiddelde jaarpremie (all-in) o.b.v. laagst mogelijke eigen risico
a.s.r. 7,3 €59
Allianz Direct 6,5 €93
Centraal Beheer 7,7 €97
Inshared 7,2 €105
ABN Amro 7,1 €107 (incl. 25% eerstejaarskorting)
Allrisk-dekking    
ZLM 7,0 €112
ASN Bank 7,6 €128
a.s.r. 7,8 €128

Zie voor de complete Geldgids-selectie van 2022 het december-nummer van de Geldgids, dat donderdag 1 december verschijnt.

Woonverzekeringen vergelijken

In onze Woonverzekering Vergelijker kun je jouw persoonlijke voorkeuren invullen en kijken welke verzekeringen het beste bij jou passen qua prijs en voorwaarden.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.