icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste inboedelverzekering

Wat is de beste inboedelverzekering voor jou? Vergelijk de inboedelpolissen van circa 30 aanbieders op voorwaarden en premies. Deze verzekeringen scoren allemaal een voldoende voor de voorwaarden. Dat maakt het vergelijken van de premies extra interessant. Én lucratief.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:1 april 2019

DeBeste_inboedelverzekering_1200x800

Voornaamste schade-oorzaken gedekt

In de nazomer van 2018 testten wij bijna 60 inboedelverzekeringen. Deze bieden allemaal de extra uitgebreide of de – nog ruimere – allriskdekking. De voornaamste schade-oorzaken zoals brand, storm en inbraak vallen daarmee altijd onder de dekking.

Beste uit de Test

Met een testoordeel van 8,4 komt de inboedelverzekering van ING als Beste uit de Test, gevolgd door de Maatwerk All-in-polis van Nationale-Nederlanden (8,2) en de Standaard All-in-polis (7,9), óók van NN. Als enige vergoeden ING en NN in de meeste schadegevallen maar liefst 10 jaar de nieuwwaarde.

Andere inboedelverzekeringen met een hoog Testoordeel zijn:

Interpolis (7,8)
Centraal Beheer (7,8)
SNS (7,7)
FBTO (7,7)

Dekking waardevolle spullen

Interpolis en SNS scoren daarnaast het hoogste aparte Testoordeel voor de dekking van waardevolle spullen, zoals sieraden, elektronische apparatuur en antiek. Wil je naast een inboedelverzekering ook een opstalverzekering? Sluit beide dan bij voorkeur bij dezelfde aanbieder af. Bij schade ontstaat dan geen discussie over wie wat moet vergoeden.

Fikse premieverschillen

Kwaliteit kost geld. De meeste verzekeringen die een hoog Testoordeel scoren, zijn duurder dan gemiddeld. Een uitzondering is SNS. Inboedelverzekeringen met redelijke tot goede voorwaarden hóeven niet duur te zijn. Hieronder staan een aantal redelijke inboedelverzekeringen die in het najaar van 2017 gemiddeld minder dan €100 per jaar kostten.

VerzekeringTestoordeel
United Insurance (allrisk)6,8
Woongarant (extra uitgebreid)6,8
nowGo (extra uitgebreid)6,4
Verzekeruzelf.nl (extra uitgebreid)6,3

Zie ook: