icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste inboedel- en opstalverzekering

Met onze vergelijker kun je de beste inboedel- en opstalverzekering voor jou uitzoeken. We vergelijken circa 60 inboedel- en opstalverzekeringen van meer dan 30 aanbieders op voorwaarden en premies. Zij scoren allemaal een voldoende voor de voorwaarden. Dat maakt het vergelijken van de premies extra interessant. Én lucratief.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Bijgewerkt op:  17 augustus 2017

DeBeste_inboedelverzekering_1200x800

In het najaar van 2017 testten wij 60 losse inboedel- en opstalverzekeringen én combinaties, van in totaal 34 aanbieders. De verzekeringen bieden allemaal de extra uitgebreide (eug) of de - nog ruimere - allriskdekking. De voornaamste schade-oorzaken zoals brand, storm en inbraak vallen daarmee altijd onder de dekking.

Beste uit de Test

Met een testoordeel van 8,9 komt de Maatwerk Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden (allrisk) als Beste uit de Test, gevolgd door de Standaard-polis (8,5), óók van NN. Als één van de weinige vergoedt NN in geval van schade liefst 10 jaar de nieuwwaarde. Bij de losse opstalpolissen komt de Woonhuisverzekering TOP van Interpolis met een 8,4 als Beste uit de Test, gevolgd door SNS (8,2).

Andere inboedelverzekeringen met een 8 of hoger zijn:

  • ING
  • Interpolis
  • Nationale-Nederlanden Maatwerk (extra uitgebreid)

Combineer de inboedel- en opstalverzekering

De Consumentenbond adviseert de inboedel- en de opstalverzekering zo mogelijk bij één aanbieder af te sluiten. Bij schade ontstaat er dan nooit discussie over wie wat moet vergoeden. Consumenten met een koophuis kunnen zo'n wooncombinatie sowieso afsluiten. Appartementbezitters en huurders kunnen informeren bij de vereniging van eigenaren respectievelijk de huurbaas, waar de gezamenlijke opstalverzekering is ondergebracht en daar dan eventueel ook hun inboedelverzekering afsluiten.

De Maatwerk-combinatie (allrisk) van Nationale-Nederlanden kwam met een 8,4 als testoordeel ook hier als Beste uit onze Test. Andere wooncombinaties met een 8 of hoger zijn:

  • Interpolis TOP
  • Nationale-Nederlanden Standaard (allrisk)
  • SNS

Fikse premieverschillen

Kwaliteit kost doorgaans geld. De hierboven genoemde verzekeringen horen, met uitzondering van SNS, tot het duurdere segment. Daarnaast is de hoogte van de premie sterk afhankelijk van onder meer je woonplaats, het soort woning en de samenstelling van de inboedel. Dit kan leiden tot fikse premieverschillen. Kijk daarom in onze vergelijker welke woonverzekering(en) voor jou de beste voorwaarden biedt in combinatie met de gunstigste premie.

Woonverzekeringen met goede voorwaarden hoeven niet duur te zijn. In het novembernummer van de Geldgids selecteerden we een aantal behoorlijke tot goede inboedelverzekeringen die gemiddeld minder dan €100 per jaar kosten:

Verzekering Testoordeel
United Insurance (allrisk) 7,0
Woongarant (extra uitgebreid) 7,0
Zelf/nowGo (extra uitgebreid) 6,8
Verzekeruzelf.nl (extra uitgebreid) 6,7

En enkele dito opstalverzekeringen, met een gemiddelde premie van onder de €180 per jaar:

Verzekering Testoordeel
Hema (allrisk) 7,8
InShared (extra uitgebreid) 7,7
United Insurance (allrisk) 7,5
Zelf/nowGo (extra uitgebreid) 7,3
ING (extra uitgebreid) 7,1

Lees ook: