icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste inboedelverzekering

Er zijn grote verschillen tussen inboedelverzekeringen. Wij vergelijken de dekking, voorwaarden en prijzen van ruim 60 inboedelpolissen van ongeveer 30 verzekeraars. Bij het testen van inboedelverzekeringen zijn er veel zaken om op te letten. Wat is de beste inboedelverzekering en waarom?
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert Geld & VerzekeringBijgewerkt op:2 april 2024

Inboedelverzekering Beste uit de test

In april 2024 onderzochten we de polisvoorwaarden van inboedelverzekeraars. Deze verzekeringen heb je als allrisk (AR) en als extra uitgebreid (EUG). Die laatste is meestal voordeliger. Maar een polis met allrisk-dekking dekt ook schade door eigen schuld, zoals een ongelukje. Eigen schuld is niet gedekt bij polissen met een extra uitgebreide dekking.

Let op:

  • Schade door opzet of grove nalatigheid is nooit verzekerd.
  • De belangrijkste schadeoorzaken, zoals brand, storm en inbraak, vallen áltijd onder de dekking.

Beste uit de Test

BesteTest_RGB

Centraal Beheer, FBTO en Interpolis

De allrisk-verzekeringen van Centraal Beheer, FBTO en Interpolis komen als Beste uit de Test. Deze krijgen een 8,4. De dekking is ruim en goed. Ook als het om (mobiele) elektronica of kostbaarheden gaat.

Bij Centraal Beheer kun je kiezen uit een eigen risico van €0, €100 of €200. Bij FBTO kun je de keuze maken tussen €0, €150 en €300.  De allrisk-verzekering van Interpolis heeft geen eigen risico, behalve als je zelf schade veroorzaakt. In dat geval moet je zelf €100 betalen. 

Andere goede verzekeringen

Andere inboedelverzekeraars met een goed testoordeel (8,1) zijn:

  • Univé (allrisk)
  • Noorderlinge Verzekeraars (allrisk)
  • Interpolis (uitgebreid)

Bekijk de inboedelverzekeraars in onze vergelijker.

Groene Keuze

Groene Keuze_RGB

Drie inboedelverzekeriaars krijgen in oktober 2023* het predicaat Groene Keuze. Dat betekent dat ze niet alleen een goede dekking bieden (algemeen testoordeel minimaal een 7,0), maar ook tot de koplopers behoren op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamste inboedelverzekeraars

  Groene score Testoordeel inboedelverzekering (oktober 2023)
ASN Inboedelverzekering (AR) 8,1 7,4
a.s.r. Inboedelverzekering (AR) 7,8 7,7
a.s.r. Inboedelverzekering (EUG) 7,8 7,3

De groene score van FBTO zit hier net onder met een 7,5. Het algemene testoordeel van de FBTO inboedelverzekering AR is 8,4 en is Beste uit de Test. Het algemene testoordeel van de EUG-variant van de FBTO inboedelverzekering is een 8.

*Dit is een jaarlijks onderzoek. Het volgende onderzoek is in oktober 2024.

Woonverzekeringen vergelijken

In onze Woonverzekering Vergelijker kun je jouw persoonlijke voorkeuren invullen en kijken welke verzekeringen het beste bij je passen. Vergelijk op prijs én voorwaarden.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.