icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste inboedelverzekering

Met onze vergelijker kun je de beste inboedelverzekering voor jou uitzoeken. We vergelijken de inboedelpolissen van meer dan 30 aanbieders op voorwaarden en premies. Zij scoren allemaal een voldoende voor de voorwaarden. Dat maakt het vergelijken van de premies extra interessant. Én lucratief.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Bijgewerkt op:  17 augustus 2017

DeBeste_inboedelverzekering_1200x800

In het najaar van 2017 testten wij 60 losse inboedel- en opstalverzekeringen én combinaties, van in totaal 34 aanbieders. De verzekeringen bieden allemaal de extra uitgebreide (eug) of de - nog ruimere - allriskdekking. De voornaamste schade-oorzaken zoals brand, storm en inbraak vallen daarmee altijd onder de dekking.

Beste uit de Test

Met een testoordeel van 8,9 komt de Maatwerk Inboedelverzekering van Nationale-Nederlanden (allrisk) als Beste uit de Test, gevolgd door de Standaard-polis (8,5), óók van NN. Als één van de weinige vergoedt NN in geval van schade liefst 10 jaar de nieuwwaarde.

Andere inboedelverzekeringen met een 8 of hoger zijn:

  • ING
  • Interpolis
  • Nationale-Nederlanden Maatwerk (extra uitgebreid)

Combineer de inboedel- en opstalverzekering

Wil je naast een inboedelverzekering ook een opstalverzekering? Sluit dan beide verzekeringen bij 1 aanbieder af. Bij schade ontstaat er dan nooit discussie over wie wat moet vergoeden.

Heb je een koopwoning? Dan kun je sowieso een inboedel- en opstalverzekering afsluiten. Woon je in een appartement informeer dan bij de vereniging van eigenaren of je huurbaas naar waar de gezamelijke opstalverzekering is afgesloten. Daar kun je eventueel ook je inboedelverzekering afsluiten.

De Maatwerk-combinatie (allrisk) van Nationale-Nederlanden kwam met een 8,4 als testoordeel ook hier als Beste uit onze Test. Andere wooncombinaties met een 8 of hoger zijn:

  • Interpolis TOP
  • Nationale-Nederlanden Standaard (allrisk)
  • SNS

Fikse premieverschillen

Kwaliteit kost doorgaans geld. De meeste verzekeringen die een 8 of hoger scoren, zijn duurder. Uitzondering is de verzekering van SNS. 

Daarnaast is de hoogte van de premie sterk afhankelijk van onder meer je woonplaats en het soort woning. Kijk daarom in onze vergelijker welke inboedelverzekering voor jou de beste voorwaarden biedt in combinatie met de gunstigste premie.

Woonverzekeringen met goede voorwaarden hoeven niet duur te zijn.  Hieronder staan een aantal behoorlijke tot goede opstalverzekeringen die gemiddeld minder dan €100 per jaar kosten.

Verzekering Testoordeel
United Insurance (allrisk) 7,0
Woongarant (extra uitgebreid) 7,0
Zelf/nowGo (extra uitgebreid) 6,8
Verzekeruzelf.nl (extra uitgebreid) 6,7

Lees ook: