icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

De beste opstalverzekering

Wat is de beste opstalverzekering? We vergelijken de polissen van bijna 30 aanbieders op voorwaarden en premies. Zij scoren allemaal een voldoende voor de voorwaarden. Dat maakt het vergelijken van de premies extra interessant én lucratief.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:27 mei 2019

alleenstaande-verzekering

Beste uit de Test

De Woonhuisverzekering Maatwerk All in-polis van Nationale-Nederlanden komt als Beste uit de Test met een 8,6. Deze polis scoort onder meer goed vanwege onbeperkte herbouwwaardegarantie, de onbeperkte (en langdurige) dekking tijdens aan-/verbouw en leegstand van de woning en de ruime vergoeding van de diverse bijkomende kosten.

Goede verzekeringen

Andere goede verzekeringen zijn:

  • Woonhuisverzekeringen van SNS, score: 8,4
  • Verzekeruzelf.nl (Allrisk), score: 8,4.
  • Andere opstalverzekeringen met een Testoordeel van boven de 8,0 zijn de allriskpolissen van AllSecur, Interpolis, ABN Amro, Centraal Beheer, ANWB, Inshared, ING en Reaal (via de adviseur).

Combineer opstal- en inboedelverzekering

Wil je naast een opstalverzekering ook een inboedelverzekering? Sluit dan beide verzekeringen bij 1 aanbieder af. Bij schade ontstaat er dan nooit discussie over wie wat moet vergoeden.

Heb je een koopwoning? Dan kun je sowieso een inboedel- en opstalverzekering afsluiten. Woon je in een appartement vraag dan bij de vereniging van eigenaren of je huurbaas waar de gezamelijke opstalverzekering is afgesloten. Daar kun je eventueel ook je inboedelverzekering afsluiten.

Fikse premieverschillen

Kwaliteit kost doorgaans geld. De meeste opstalverzekeringen die qua Testoordeel boven de 8 scoren, zijn duurder dan gemiddeld. Uitzonderingen zijn de verzekeringen van SNS, Inshared, Verzekeruzelf.nl en in mindere mate AllSecur en Reaal.

Daarnaast is de hoogte van de premie sterk afhankelijk van onder meer je woonplaats en het soort woning. Vergelijk woonverzekeringen en kijk welke opstalverzekering voor jou de beste voorwaarden biedt in combinatie met de gunstigste premie.

Woonverzekeringen met goede voorwaarden hoeven niet duur te zijn. In de tabel staat een aantal behoorlijke tot goede opstalverzekeringen die gemiddeld rond de €180 of minder per jaar kosten.

5 voordelige opstalverzekeringen

Verzekeraar en dekkingTestoordeel
Hema (allrisk)7,8
nowGo Comfort (allrisk)7,8

InShared (extra uitgebreid)

7,6
nowGo Bewust (extra uitgebreid)7.4

United Insurance (allrisk)

7,0

Lees ook: