icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste opstalverzekering

Wat is de beste opstalverzekering? We vergelijken de polissen van meer dan 30 aanbieders op voorwaarden en premies. Zij scoren allemaal een voldoende voor de voorwaarden. Dat maakt het vergelijken van de premies extra interessant én lucratief.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:26 juni 2018

alleenstaande-verzekering

Beste uit de Test

De woonhuisverzekering TOP van Interpolis komt als Beste uit de Test met een 8,4, gevolgd door de woonhuisverzekering van SNS met een 8,2.

De woonhuisverzekering TOP scoort onder meer goed vanwege de standaardgarantie tegen onderverzekering en het standaard meeverzekeren van je bergplaats, schuur, stal, volière of garage, ook als die zich op een ander adres bevindt. Verzekeringen van Interpolis worden exclusief aangeboden door de Rabobank.

Andere opstalverzekeringen met een Testoordeel van 8 of hoger zijn:

  • ASR
  • BLG Wonen
  • Reaal
  • Nationale-Nederlanden Standaard (allrisk)

Combineer opstal- en inboedelverzekering

Wil je naast een opstalverzekering ook een inboedelverzekering? Sluit dan beide verzekeringen bij 1 aanbieder af. Bij schade ontstaat er dan nooit discussie over wie wat moet vergoeden.

Heb je een koopwoning? Dan kun je sowieso een inboedel- en opstalverzekering afsluiten. Woon je in een appartement vraag dan bij de vereniging van eigenaren of je huurbaas waar de gezamelijke opstalverzekering is afgesloten. Daar kun je eventueel ook je inboedelverzekering afsluiten.

De Maatwerk-combinatie (allrisk) van Nationale-Nederlanden kwam met een 8,4 als Beste uit de Test. Andere wooncombinaties (inboedel- én opstalverzekering) met een 8 of hoger zijn:

  • Interpolis TOP
  • Nationale-Nederlanden Standaard (allrisk)
  • SNS

Fikse premieverschillen

Kwaliteit kost doorgaans geld. De meeste verzekeringen die een 8 of hoger scoren, zijn duurder. Uitzondering is de verzekering van SNS.

Daarnaast is de hoogte van de premie sterk afhankelijk van onder meer je woonplaats en het soort woning. Kijk daarom in onze vergelijker welke opstalverzekering voor jou de beste voorwaarden biedt in combinatie met de gunstigste premie.

Woonverzekeringen met goede voorwaarden hoeven niet duur te zijn. In de tabel staan een aantal redelijke tot goede opstalverzekeringen die gemiddeld minder dan €180 per jaar kosten.

5 voordelige opstalverzekeringen

Verzekeraar en dekkingTestoordeel
Hema (allrisk)7,8
InShared (extra uitgebreid)7,7
United Insurance (allrisk)7,5
nowGo (extra uitgebreid)7.3
ING (extra uitgebreid)

7,1

Lees ook: