icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Besparen op je inboedelverzekering

Er zijn veel soorten inboedelverzekeringen. Waar moet je op letten bij een inboedelverzekering? En hoe sluit je de beste en goedkoopste af? We leggen het uit.
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert Geld & VerzekeringBijgewerkt op:26 februari 2024

Gebruikstips_Verzekeringopzeggen

Verzekeringen bij dezelfde maatschappij

De inboedelverzekering en opstalverzekering samen noem je de woonhuisverzekering. Wil je ze allebei? Sluit ze dan dan af bij dezelfde verzekeraar. Je kunt ervoor kiezen om ook een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af te sluiten. Dat bespaart geld en gedoe als je schade hebt. Het voorkomt ook dubbele verzekering en onderverzekering.

Verzekeraars geven korting als je meer dan een verzekering in een pakket bij ze afsluit. Wil je de beste dekking tegen de beste prijs? Vergelijk dan woonverzekeringen in onze vergelijker.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Heb je het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en/of een BORG- of VEB-certificaat? Dan krijg je bij sommige inboedelverzekeraars korting op je premie.

Vrijwillig eigen risico

Bij de meeste inboedelverzekeringen kun je kiezen tussen meerdere eigen risico’s. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Met een eigen risico betaal je altijd een deel van de schade zelf. Wil je een zo laag mogelijke premie? Dan kan een vrijwillig eigen risico interessant zijn.

Wanneer maak je een nieuwe vergelijking?

Speciale wensen

Heb je kostbare bezittingen zoals sieraden, antiek of een dure verzameling? Controleer dan goed de dekkingen en uitsluitingen in de voorwaarden.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.