icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Besparen op je inboedelverzekering

Hoe sluit je de beste en goedkoopste inboedelverzekering af? Wij leggen uit waar je op moet letten.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 11 mei 2022

Gebruikstips_Verzekeringopzeggen

Verzekeringen bij dezelfde maatschappij

Wil je naast een inboedelverzekering ook een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd? Sluit beide verzekeringen dan af bij dezelfde maatschappij. Eventueel met ook nog een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Dat bespaart geld en gedoe bij een schadeclaim. En het voorkomt overlap en gaten in de dekking.

Verzekeraars geven korting als je meerdere verzekeringen onderbrengt in een verzekeringspakket. Maar wil je de beste dekking tegen de beste prijs? Vergelijk woonverzekeringen in onze vergelijker.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en/of een BORG- of VEB-certificaat krijg je bij een aantal inboedelverzekeraars korting op je premie.

Vrijwillig eigen risico

Bij de meeste inboedelverzekeringen kun je kiezen tussen meerdere eigen risico’s. Daarbij geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Met een eigen risico betaal je altijd een deel van de schade zelf. Maar ben je in de eerste plaats geïnteresseerd in een zo laag mogelijke premie? Dan kan een vrijwillig eigen risico interessant zijn.

Wanneer een nieuwe vergelijking maken?

  • Bij verhuizing.
  • Bij wijziging van de gezinssamenstelling, zoals geboorte, samenwonen, scheiden en overlijden.
  • Na een verbouwing. Zo voorkom je onderverzekering.
  • Bij dure wijzigingen, zoals de aanschaf van dure elektronica.
  • Controleer minimaal eens per 3 jaar of de verzekering nog klopt.

Speciale wensen

Heb je kostbare bezittingen zoals sieraden, antiek of een dure verzameling? Controleer dan goed de dekkingen en uitsluitingen in de voorwaarden.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.