icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Archief Inboedel- en opstalverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Inboedel- en opstalverzekeringen.


2017

Nieuws | 13 oktober 2017

Verzekeruzelf.nl kampioen eigen risico

Verzekeruzelf.nl is met zijn woonverzekeringen kampioen van het hoogste eigen risico.

Nieuws | 13 oktober 2017

Interpolis heeft Beste opstalverzekering

De opstalverzekering van Interpolis is bij de Consumentenbond als Beste uit de Test gekomen. De opstalverzekering TOP van Interpolis scoort een 8,4.

Nieuws | 13 oktober 2017

Beste inboedelpolissen zijn van NN

De beste inboedelverzekeringen zijn de allriskpolissen van Nationale-Nederlanden (NN). Dit komt vooral doordat de polissen van NN 10 jaar lang de nieuwwaarde van het verzekerde vergoeden.

Nieuws | 4 oktober 2017

‘Overstromingsverzekering niet beter dan vangnet’

Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) bieden schadeverzekeraars niet per se een betere bescherming tegen het overstromingsrisico dan een ‘publiek vangnet’ als de huidige Wet tegemoetkoming schade bij rampen.

Nieuws | 27 september 2017

London uit onze vergelijkers

De verzekeringen van London keren niet meer terug in de online vergelijkers van de Consumentenbond. Moederconcern Allianz stopt namelijk met de verkoop van verzekeringen onder de naam London.

Nieuws | 15 september 2017

‘Volop misverstanden overstromingsschade’

Bij schade aan gebouwen en goederen door overstroming verwachten de meeste consumenten dat anderen de schade betalen. Dit misverstand komt naar voren in een nieuw rapport van het Verbond van Verzekeraars.

31 augustus 2017

Financieel advies: hoe zit het met nazorg?

Wie een financieel product heeft afgesloten heeft volgens de wet recht op nazorg. Hoe ver die nazorg gaat en of je hiervoor moet betalen hangt van verschillende factoren af.

Nieuws | 15 augustus 2017

Dekking woonverzekering vaak onbekend

Veel verzekerden hebben geen idee of hun inboedelverzekering allrisk-dekking biedt of ‘slechts’ extra uitgebreide. Dat blijkt uit een online peiling van de Consumentenbond.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

Nieuws | 27 juli 2017

Meer fraudeurs gesnapt

Schadeverzekeraars hebben vorig jaar 10.000 fraudeurs opgespoord. Naar verwachting gaan er dit jaar veel meer valse schadeclaims volgen.

Nieuws | 17 juli 2017

Unigarant biedt inboedeldekking smartphone en tablet als module

Sinds 6 juli kun je bij Unigarant jouw mobiele apparatuur verzekeren in een aanvullende module op je inboedelverzekering. Kies je ervoor om de module niet af te sluiten, dan kun je schade aan of verlies van de smartphone en tablet niet meer claimen.

11 juli 2017

Verhuizen: regel je inboedelverzekering

Je inboedelverzekeraar moet weten dat je gaat verhuizen. Misschien is een andere inboedelverzekering zelfs beter in je nieuwe situatie. En hoe is je inboedel eigenlijk verzekerd tijdens de verhuizing?

Nieuws | 26 juni 2017

Nieuw in onze vergelijker: nowGo

Vanaf vrijdag 30 juni zijn de verzekeringen van nowGo (Vivat) opgenomen in onze online vergelijkers.

Nieuws | 26 juni 2017

Grote verschillen bij dekking elektronica schade

Veel inboedelverzekeraars hebben de schade dekking van mobiele apparatuur als telefoons, tablets en smartwatches flink beperkt.

Nieuws | 23 juni 2017

Verzekeraar onna-onna stopt

Onna-onna gaat samen met zijn enige aandeelhouder Aegon. Daarmee houdt de op vrouwen gerichte verzekeraar - na bijna 10 jaar - op te bestaan.

Eerste indruk | 22 juni 2017

3D-verzekering

Heb je een 3D-printer voor thuisgebruik? Turien & Co brengt speciaal voor 3D-printende consumenten een schadeverzekering op de markt.

Nieuws | 19 juni 2017

Allrisk-premies weer fiks hoger

De fikse premiestijging van woonverzekeringen met een allrisk-dekking zet zich voort. Ten opzichte van 2015 zijn allrisk-opstalverzekeringen liefst 11,5% duurder geworden. De gemiddelde premies van een inboedelverzekering gingen in diezelfde periode met 5,5% omhoog.

28 april 2017

Afschrijvingslijsten verzekeraars bij schade

De Consumentenbond vindt dat alle schadeverzekeraars duidelijkheid moeten geven over de vergoeding van producten die niet meer nieuw zijn. Een aantal verzekeraars heeft zijn afschrijvingslijsten inmiddels openbaar gemaakt.

25 april 2017

Sluwe slotenmakers: houd ze buiten de deur!

Als je voordeur dichtvalt terwijl je sleutels nog binnen liggen, wil je zo snel mogelijk weer je huis in. Daar maken heel wat slotenmakers misbruik van door torenhoge prijzen te vragen voor hun legale inbrekerstechnieken.

Eerste indruk | 20 april 2017

Delta Lloyd woonverzekeringen 2017

Per 1 april 2017 heeft Delta Lloyd een viertal nieuwe woonverzekeringen in de markt gezet, naast de bestaande producten. Het gaat om de inboedelverzekering 2017 en de opstalverzekering 2017, beide in zowel een Allrisk- als een extra uitgebreide (Comfort-) variant.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in