icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Archief Inboedel- en opstalverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Inboedel- en opstalverzekeringen.


2017

Nieuws | 15 augustus 2017

Dekking woonverzekering vaak onbekend

Veel verzekerden hebben geen idee of hun inboedelverzekering allrisk-dekking biedt of ‘slechts’ extra uitgebreide. Dat blijkt uit een online peiling van de Consumentenbond.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

Nieuws | 27 juli 2017

Meer fraudeurs gesnapt

Schadeverzekeraars hebben vorig jaar 10.000 fraudeurs opgespoord. Naar verwachting gaan er dit jaar veel meer valse schadeclaims volgen.

Nieuws | 17 juli 2017

Unigarant biedt inboedeldekking smartphone en tablet als module

Sinds 6 juli kun je bij Unigarant jouw mobiele apparatuur verzekeren in een aanvullende module op je inboedelverzekering. Kies je ervoor om de module niet af te sluiten, dan kun je schade aan of verlies van de smartphone en tablet niet meer claimen.

11 juli 2017

Verhuizen: regel je inboedelverzekering

Je inboedelverzekeraar moet weten dat je gaat verhuizen. Misschien is een andere inboedelverzekering zelfs beter in je nieuwe situatie. En hoe is je inboedel eigenlijk verzekerd tijdens de verhuizing?

Nieuws | 26 juni 2017

Nieuw in onze vergelijker: nowGo

Vanaf vrijdag 30 juni zijn de verzekeringen van nowGo (Vivat) opgenomen in onze online vergelijkers.

Nieuws | 26 juni 2017

Grote verschillen bij dekking elektronica schade

Veel inboedelverzekeraars hebben de schade dekking van mobiele apparatuur als telefoons, tablets en smartwatches flink beperkt.

Nieuws | 23 juni 2017

Verzekeraar onna-onna stopt

Onna-onna gaat samen met zijn enige aandeelhouder Aegon. Daarmee houdt de op vrouwen gerichte verzekeraar - na bijna 10 jaar - op te bestaan.

Eerste indruk | 22 juni 2017

3D-verzekering

Heb je een 3D-printer voor thuisgebruik? Turien & Co brengt speciaal voor 3D-printende consumenten een schadeverzekering op de markt.

Nieuws | 19 juni 2017

Allrisk-premies weer fiks hoger

De fikse premiestijging van woonverzekeringen met een allrisk-dekking zet zich voort. Ten opzichte van 2015 zijn allrisk-opstalverzekeringen liefst 11,5% duurder geworden. De gemiddelde premies van een inboedelverzekering gingen in diezelfde periode met 5,5% omhoog.

28 april 2017

Afschrijvingslijsten verzekeraars bij schade

De Consumentenbond vindt dat alle schadeverzekeraars duidelijkheid moeten geven over de vergoeding van producten die niet meer nieuw zijn. Een aantal verzekeraars heeft zijn afschrijvingslijsten inmiddels openbaar gemaakt.

25 april 2017

Sluwe slotenmakers: houd ze buiten de deur!

Als je voordeur dichtvalt terwijl je sleutels nog binnen liggen, wil je zo snel mogelijk weer je huis in. Daar maken heel wat slotenmakers misbruik van door torenhoge prijzen te vragen voor hun legale inbrekerstechnieken.

Eerste indruk | 20 april 2017

Delta Lloyd woonverzekeringen 2017

Per 1 april 2017 heeft Delta Lloyd een viertal nieuwe woonverzekeringen in de markt gezet, naast de bestaande producten. Het gaat om de inboedelverzekering 2017 en de opstalverzekering 2017, beide in zowel een Allrisk- als een extra uitgebreide (Comfort-) variant.

7 april 2017

Voorkomen is beter dan blussen

Brand in huis! Je moet er niet aan denken, maar het kan iedereen overkomen. Houd het risico van een woningbrand zo klein mogelijk met deze preventieve maatregelen.

Nieuws | 24 maart 2017

Alleenstaande duurder uit dan stel

Als alleenstaande betaal je in diverse steden meer voor een inboedelverzekering van ING dan als stel. Bij de rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer is de module Echtscheiding voor een eenpersoonshuishouden duurder dan voor een echtpaar.

Eerste indruk | 15 maart 2017

Combinatievoordeel SNS

SNS gaat klanten met een betaalrekening vanaf 1 april belonen met een hogere spaarrente en lágere verzekeringspremie. Al langer gold een rentekorting van 0,25% op een SNS Hypotheek.

21 februari 2017

Klantenservice verzekeraars onder de loep

Klantenservices van schadeverzekeraars zijn tot weinig bereid als je geen klant bij ze bent. In ons mystery-onderzoek volgde in een kwart van de contacten géén of geen goede inhoudelijke reactie.

Nieuws | 7 februari 2017

Veel verzekeringskaarten ontbreken nog

Veel verzekeraars hebben nog geen verzekeringskaarten op hun website staan. Hierdoor is het soms voor consumenten lastig polisvoorwaarden van schadeverzekeringen te snappen en te vergelijken.

Nieuws | 6 februari 2017

Premies opstalverzekering flink gestegen

Je woonhuis (of opstal) verzekeren is dit jaar flink duurder geworden. Afhankelijk van het soort woning stegen de premies ten opzichte van mei 2016 tussen de 2 en 5%. Bij de inboedelverzekeringen is er ‘gemiddeld gezien geen sprake van een premieverschil’.

Nieuws | 5 januari 2017

Transparantie provisie schadeverzekeringen niet verplicht

Transparantie over de hoogte van provisie bij schadeverzekeringen wordt in Nederland niet verplicht, tenzij het om provisie gaat die de consument rechtstreeks aan de dienstverlener betaalt.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in