icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inboedelverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Inboedelverzekeringen.


2024

8 april 2024

Dekking inboedelverzekering bij storm

Alle inboedelverzekeraars dekken schade door storm aan spullen in je huis. Wat dekt de inboedelverzekering precies bij stormschade?

25 februari 2024

Wat dekt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Welke schade kun je claimen op je inboedelverzekering?

2 januari 2024

2023

11 mei 2023

Waterschade voorkomen

Schade door water is lang niet altijd gedekt op je opstal- of inboedelverzekering. Gelukkig kun je zelf veel doen om waterschade te voorkomen.

27 maart 2023

Huisdieren en je inboedelverzekering

Schade aan je huisdieren is in veel gevallen gedekt op je inboedelverzekering. De verschillen tussen inboedelverzekeringen zijn wel groot.

2022

Nieuws | 1 december 2022

Geen geld meer naar ontbossing

Als het aan het Europees Parlement ligt, mogen banken en verzekeraars straks geen leningen of andere financiële diensten meer verlenen die bijdragen aan ontbossing. De Consumentenbond vindt dit een goed plan en pleit ervoor dat Nederland zich achter dit wetsvoorstel schaart.

Nieuws | 4 oktober 2022

Blij met snelle invoering provisietransparantie maar uitwerking moet concreter

De Consumentenbond is blij dat de Tweede Kamer een motie heeft aangenomen waarin Minister Kaag wordt opgeroepen haast te maken met de invoering van actieve provisietransparantie bij schadeverzekeringen.

Nieuws | 29 juni 2022

Consumenten willen duidelijkheid over provisie

De Consumentenbond is niet te spreken over het voornemen van minister Kaag om tussenpersonen gemiddelde provisies te laten communiceren aan hun klanten. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten die een schadeverzekering afsluiten, precies willen weten hoeveel provisie hun tussenpersoon hiervoor ontvangt.

Nieuws | 10 januari 2022

Nieuwjaarsquiz: betaalvragen het moeilijkst

Ruim 1800 deelnemers testten hun kennis over juridische en financiële kwesties via onze Geld Nieuwjaarsquiz. De vragen over betalen werden het minst goed beantwoord.

2021

Nieuws | 18 november 2021

Rookmelders vanaf 1 juli verplicht

Installeer op elke verdieping van je huis een rookmelder. Voor nieuwbouwwoningen is een rookmelder op iedere verdieping al sinds 2003 verplicht. Maar dit gaat per 1 juli ook gelden voor alle bestaande woningen.

Eerste indruk | 11 november 2021

FBTO Basis inboedelverzekering: eerste indruk

Naast de ‘gewone’ inboedelverzekeringen lanceerde FBTO een Basis-variant. Deze uitgeklede inboedelverzekering is bedoeld ‘voor klanten die zich alleen tegen de grootste risico’s willen verzekeren tegen een scherpere prijs’.

Nieuws | 15 juli 2021

Overstroming steeds vaker gedekt

Schade door overstromingen wordt door een groeiend aantal woonverzekeraars vergoed. De meeste beperken zich daarbij wel tot overstromingen van zogenoemde niet-primaire waterkeringen, zoals die van de Geul en de Gulp in Zuid-Limburg.

4 maart 2021

Cybercrime en inboedelverzekering

Cybercrime is een snel groeiende vorm van criminaliteit. Een aantal inboedelverzekeraars biedt dekking tegen cybercrime aan.

2020

13 november 2020

Hoe duurzaam is jouw verzekeraar?

Voel jij je thuis bij een verzekeraar die duurzaamheid belangrijk vindt? We laten je zien welke verzekeraars duurzaam zijn.

16 september 2020

Je telefoon verzekeren

Heb je schade aan je telefoon of aan een ander elektronische apparaat? Let dan goed op wat je inboedelverzekering je terugbetaalt.

Nieuws | 4 september 2020

Reaal verdwijnt per 1 november

De verzekeringen van Reaal verdwijnen per 1 november 2020 uit onze vergelijkers. Reaal verkoopt vanaf dan geen nieuwe schadeverzekeringen meer.

Nieuws | 31 augustus 2020

Twee nieuwe polissen tegen cybercriminaliteit

Internetcriminaliteit is in opkomst en verzekeraars springen daar op in. Deze week kwamen er 2 mogelijkheden bij om je tegen de gevolgen van 'cybercrime' te verzekeren.

28 mei 2020

Voorkom registratie als fraudeur

Vul alle vragen naar waarheid in. Doe je dit niet dan heeft dit vervelende gevolgen.

Nieuws | 11 februari 2020

Verschillen vergoeding extra kosten opstalverzekeringen

De storm zorgde afgelopen weekend weer voor flinke schade. Zo viel er een heimachine op een wooncomplex in de wijk Katendrecht in Rotterdam, waardoor verschillende woningen onbewoonbaar werden. Wat wordt er vergoed en door wie?

10 januari 2020

Inboedelverzekering bij tijdelijke opslag

Heb je spullen in tijdelijke opslag? Dan zijn er grote verschillen in hoeveel geld je inboedelverzekeraar je bij schade terugbetaalt.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in