icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Inboedel- en opstalverzekering

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Inboedel- en opstalverzekeringen.


2018

Nieuws | 22 februari 2018

Consument is voor openheid provisie schadeverzekeringen

Consumenten willen weten welk bedrag een tussenpersoon aan vergoedingen ontvangt bij het afsluiten van een schadeverzekering.

Nieuws | 20 februari 2018

Rabo verhoogt bemiddelingskosten

De Rabobank heeft de vaste vergoeding voor bemiddeling van de verzekeringen van Interpolis weer verhoogd. Een jaarlijkse verhoging die per verzekering neerkomt op enkele centen per maand. Maar je ziet nu bij je premieberekening niet hoe de premies zijn opgebouwd.

Eerste indruk | 23 januari 2018

nowGo Deviceverzekering

Met de Deviceverzekering verzeker je je nieuwe smartphone, tablet of laptop voor schade door vallen, stoten, water en eventueel diefstal. Is je apparaat beschadigd, dan wordt het thuis of elders bij je opgehaald.

Nieuws | 23 januari 2018

Inboedelopslagbedrijven niet transparant

Opslagbedrijven verschillen in werkwijze en prijzen. Hoe ze werken staat vaak wel duidelijk op hun website, maar over de prijzen zijn ze een stuk geheimzinniger.

Nieuws | 18 januari 2018

Wéér miljoenenschade door zware westerstorm

De westerstorm van donderdag 18 januari was al de tweede storm van dit jaar en de zwaarste sinds 2013. De schade loopt opnieuw in de vele miljoenen. Bij wie meld je welke schade?

Nieuws | 5 januari 2018

Schade na storm circa €10 miljoen

De particuliere schade na de storm van woensdag is circa €10 miljoen. Stormschade aan je huis of auto kun je vaak op de verzekering claimen, óók schade door buren.

Nieuws | 4 januari 2018

Avéro Achmea uit onze vergelijkers

Verzekeraar Avéro is niet langer te vinden in onze online vergelijkers. De reden hiervoor is dat het label van Achmea vanaf 1 januari 2018 geen nieuwe klanten meer accepteert.

Nieuws | 2 januari 2018

Minder schade tijdens jaarwisseling

De schade aan woningen en auto’s tijdens de jaarwisseling lijkt lager uit te vallen dan vorig jaar, met een ruime schatting van 10 tot 12 miljoen euro.

2017

Nieuws | 27 december 2017

Vuurwerkschade: welke verzekering dekt wat?

Jaarlijks zorgt vuurwerk voor meer dan 10 miljoen aan schade aan woningen en auto’s. Bekijk vooraf wat jouw verzekering vergoedt.

Nieuws | 12 december 2017

Openheid over provisie bij schadeverzekeringen moet in de wet

Bemiddelaars in schadeverzekeringen moeten hun klanten actief gaan informeren over de hoogte van de provisies die ze krijgen. De minister van Financiën moet die verplichting in de wet opnemen.

27 november 2017

Je inboedel opslaan

Ga je verhuizen of verbouwen en heb je tijdelijk ruimtegebrek, dan kun je je spullen tijdelijk elders opslaan. Welke mogelijkheden zijn er en waar moet je op letten?

22 november 2017

Vereniging van Eigenaars moet sparen

Vanaf 1 januari 2018 zijn verenigingen van eigenaars (vve's) verplicht een minimale reservering te doen in een fonds voor groot onderhoud.

Nieuws | 20 november 2017

Allianz beperkt dekking mobiele elektronica

Verzekeraar Allianz heeft het pakket van voorwaarden bij de inboedelpolis vernieuwd. De dekking van mobiele elektronica wordt beperkt en nieuwe woonverzekeringen gelden nu ook bij (tijdelijk) verhuur.

Nieuws | 15 november 2017

Schade na babbeltruc niet vergoed bij Zelf

Slachtoffers van zogenoemde babbeltrucs zijn bij de verzekeraars Zelf en nowGo dubbel de pineut. Schade door dieven die met een kletsverhaal zijn binnengekomen, wordt door deze 2 verzekeraars niet vergoed. Andere inboedelverzekeraars doen dat wél.

Eerste indruk | 23 oktober 2017

Vernieuwde woonverzekeringen van Centraal Beheer

De vernieuwde woonverzekeringen van Centraal Beheer zijn interessant voor mensen die hun huis verhuren via bijvoorbeeld Airbnb, maar niet voor wie zijn waardevolle spullen ook op reis goed wil verzekeren.

Nieuws | 13 oktober 2017

Verzekeruzelf.nl kampioen eigen risico

Verzekeruzelf.nl is met zijn woonverzekeringen kampioen van het hoogste eigen risico.

Nieuws | 13 oktober 2017

Interpolis heeft Beste opstalverzekering

De opstalverzekering van Interpolis is bij de Consumentenbond als Beste uit de Test gekomen. De opstalverzekering TOP van Interpolis scoort een 8,4.

Nieuws | 13 oktober 2017

Beste inboedelpolissen zijn van NN

De beste inboedelverzekeringen zijn de allriskpolissen van Nationale-Nederlanden (NN). Dit komt vooral doordat de polissen van NN 10 jaar lang de nieuwwaarde van het verzekerde vergoeden.

Nieuws | 4 oktober 2017

‘Overstromingsverzekering niet beter dan vangnet’

Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) bieden schadeverzekeraars niet per se een betere bescherming tegen het overstromingsrisico dan een ‘publiek vangnet’ als de huidige Wet tegemoetkoming schade bij rampen.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in