icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Huissleutel kwijt? Meld het bij je verzekeraar

Huissleutel kwijt? Meld het snel bij je inboedelverzekeraar. Die zal de kosten van een nieuw slot vaak vergoeden. In ieder geval als de sleutel is gestolen.
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert Geld & VerzekeringBijgewerkt op:25 april 2022

huissleutel-kwijt

Doe aangifte bij de politie

Sommige verzekeraars dekken verlies van je huissleutel niet, maar geven aan dat er sprake is van een grijs gebied. De grens tussen diefstal en verlies is lastig.  Doe altijd aangifte te doen van vermissing of diefstal van je sleutels.

Meld het bij je verzekeraar

Sleutels kwijt of gestolen? Neem contact op met de verzekeraar. Overleg wat je het beste kunt doen. Verschillende verzekeraars eisen dat je de sloten binnen 24 uur vervangt. Dit geldt als de vinder van je sleutels je adres kan achterhalen. Dit om de kans op inbraak of insluiping zo klein mogelijk te maken. Bewaar de aankoopbon van je nieuwe sloten en sleutels.

Vergoeding voor slot vervangen 

De dekking voor het vervangen van sloten varieert bij de meeste verzekeraars van €250 tot €1000. Bij Lemonade is de vergoeding heel hoog: maximaal €200.000. Je kunt de vergoeding gebruiken om je sloten te laten vervangen. Een vergoeding van €250 dekt meestal niet de kosten.

FBTO (Basis) vergoedt de kosten voor het vervangen van sloten niet, ook niet bij diefstal. Ook valt dit bij FBTO niet onder de opstalverzekering.  

Bespaartip

Bij cilindersloten kun je vaak de cilinders laten vervangen. Hierdoor hoef je alleen nieuwe sleutels aan te schaffen. Dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.