icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Huissleutel kwijt? Meld het bij je verzekeraar

Huissleutel kwijt? Meld het snel bij je inboedelverzekeraar. Die zal de kosten van een nieuw slot vaak vergoeden, zeker als de sleutel is gestolen.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 25 april 2022

huissleutel-kwijt

Doe aangifte en meld het bij je verzekeraar

Sommige verzekeraars dekken verlies van je huissleutel niet, maar geven aan dat er sprake is van een grijs gebied. ‘De grens tussen diefstal en verlies is lastig’, laat ASR bijvoorbeeld weten. ‘Beste is in alle gevallen om aangifte te doen van vermissing/diefstal van de sleutels en even contact op te nemen met de verzekeraar om te overleggen wat je het beste kunt doen.’

Sloten vervangen meestal vergoed

De dekking is meestal tot een bepaald maximumbedrag, variërend van €250 tot €1000. Met deze bedragen kan een slotenmaker je sloten vervangen. Alleen FBTO (Basis) en Klaverblad (Budget) vergoeden de kosten van het vervangen van sloten door diefstal van sleutels niet. Ook niet op de opstalverzekering.  

Verschillende verzekeraars eisen dat je de sloten binnen 24 uur vervangt als de vinder van je sleutels je adres kan achterhalen. Dit om de kans op inbraak/insluiping zo klein mogelijk te maken. 

Bespaartip

Bij klassieke cilindersloten kun je vaak de cilinders (laten) vervangen. Hierdoor hoef je alleen nieuwe sleutels aan te schaffen. Dat scheelt behoorlijk in de kosten, zéker als er meerdere gelijksluitende cilindersloten zijn geplaatst.​​

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.