icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Huissleutel kwijt? Meld het bij je verzekeraar

Huissleutel kwijt? Meld het bij je inboedelverzekeraar. Die vergoedt vaak de kosten van een nieuw slot. In ieder geval als de sleutel is gestolen.
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert Geld & VerzekeringBijgewerkt op:27 februari 2024

huissleutel-kwijt

Doe aangifte bij de politie

Sommige verzekeraars dekken verlies van je huissleutel niet. De grens tussen diefstal en verlies is namelijk lastig. Doe altijd aangifte bij de politie van vermissing of diefstal van je sleutels.

Meld het bij je verzekeraar

Neem ook contact op met je verzekeraar als je sleutels kwijt of gestolen zijn. Overleg wat je het beste kunt doen. Sommige verzekeraars willen dat je de sloten binnen 24 uur vervangt. Dit geldt als de vinder van je sleutels je adres kan achterhalen. Bewaar de bon van je nieuwe sloten en sleutels.

Vergoeding voor slot vervangen 

De dekking voor het vervangen van sloten varieert bij de meeste verzekeraars van €250 tot €1.000. Bij Lemonade is de vergoeding heel hoog: maximaal €200.000. Je kunt de vergoeding gebruiken om je sloten te laten vervangen. Een vergoeding van €250 dekt meestal niet de kosten.

FBTO (Basis) vergoedt de kosten voor het vervangen van sloten niet, ook niet bij diefstal. Dit valt bij FBTO niet onder de opstalverzekering.  

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.