icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Korting op je inboedelverzekering door beveiliging tegen inbraak

Je huis beveiligen tegen inbraak kan een veiliger gevoel geven. Het kan ook zorgen voor korting op de premie van je inboedelverzekering. Hoeveel korting kun je krijgen en wat moet je daarvoor doen?
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert Geld & VerzekeringBijgewerkt op:26 februari 2024

Artikel_algemenetips

Tot 15% korting op je verzekering

Voldoet je huis aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) of de Borg-norm? Dan geven sommige inboedelverzekeraars korting op je premie. Die korting ligt tussen 5% tot 15%. Sommige verzekeraars stellen wel aanvullende of eigen eisen.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Om voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen in aanmerking te komen, moet je hang- en sluitwerk aan bepaalde eisen voldoen. De producten die aan deze eisen voldoen, vind je in een online digitale lijst.

SKG-kwalificaties

In de digitale lijst kun je zoeken op zogenoemde SKG-classificaties. Deze classificaties geven aan of product goed werkt tegen inbraak is. Hoe hoger het aantal sterren, hoe meer tijd een inbreker nodig heeft om bij je in te breken.

Zelf een alarmsystemen kopen

Wil je geen korting op je premie, maar wil je je huis wel graag beveiligen met een alarmsysteem? Dan kun je zelf een alarmsysteem aanschaffen. Dat moet wel goed worden gïinstalleerd. Vraag een PKVW-erkend bedrijf om dit voor je te doen.

Doe-het-zelf

Wie handig is, kan zelf ook veel doen om aan het keurmerk te komen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Ramen, deuren, bergingen en schuren beveiligen met gecertificeerd hang- en sluitwerk.
  • Goede buitenverlichting bij de voor- en achterdeur.
  • Rookmelders bij de slaapkamers.

Kijk wel eerst goed naar de eisen op politiekeurmerk.nl

Denk aan het certificaat

Vergeet in elk geval niet om een certificaat van het PKVW aan te vragen als je aanpassingen hebt gedaan. Alleen een PKVW-erkend bedrijf kan dit certificaat afgeven. Dit heb je nodig om de korting aan te vragen bij je inboedelverzekeraar. 

Een certificaat van het politiekeurmerk is 10 jaar geldig, daarna moet je je huis opnieuw laten keuren.

PKVW-bedrijven kunnen alleen certificaten afgeven voor woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Is je woning jonger? Dan moet je hiervoor een erkende inspectie-instelling inschakelen, zoals Stichting CB&V en R2B Inspecties. 

Borg-norm

Voor de Borg-norm moet meer gebeuren dan voor het Politiekeurmerk. Je hebt dan in ieder geval een alarmsysteem nodig. Dat alarmsysteem moet Borg-gecertificeerd zijn en geïnstalleerd worden door een erkend bedrijf. Deze alarmsystemen kunnen behoorlijk prijzig zijn.

VEB Beveiligingscertificaat

Er is nog een derde keurmerk. Het VEB Beveiligingscertificaat. Dit lijkt veel op het Borg-certificaat en is ook 5 jaar geldig. Het wordt uitgegeven door bedrijven die zijn aangesloten bij de Vereniging Erkende Veiligheidsbedrijven (VEB). De VEB controleert zelf de bedrijven die zijn aangesloten.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.