icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inboedelverzekering voor studenten

Een inboedelverzekering voor studenten is een van de belangrijkste verzekeringen als je op kamers gaat. Studentenhuizen en studentenflats staan namelijk bekend als plekken waar veel ingebroken wordt.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:7 juni 2018

student-op-kamer-inboedel

Veel inbraak bij studentenhuizen

Dat er veel wordt ingebroken bij studentenhuizen en studentenflats heeft een aantal oorzaken:

  • Slechte beveiliging: er blijven vaak deuren of ramen openstaan en er is bijna nooit een alarminstallatie ingeschakeld.
  • In weekenden en vakanties zijn er over het algemeen weinig of geen mensen thuis.
  • Er valt relatief veel te halen. In een studentenhuis met bijvoorbeeld 8 studenten zijn vaak ook 8 tv's, computers en telefoons te vinden.

Tip: let erop dat je ook buitenshuisdekking hebt, voor het geval bijvoorbeeld je laptop of smartphone in de trein wordt gestolen.

Vergelijk inboedelverzekeringen in onze vergelijker en kies de verzekering die bij jou past.

Dekking

Een inboedelverzekering voor studenten dekt de schade als er iets gestolen wordt, maar ook als er waterschade is of brand- of rookschade in je studentenhuis ontstaat. Daarbij is het juist in studentenhuizen vaak niet goed gesteld met de brandveiligheid.

Uitkering bij schade/inbraak

Let op: er is wel een aantal eisen waaraan moet worden voldaan, voordat je verzekering uitkeert. Zo moet er bij diefstal altijd sprake zijn van braaksporen, wat in een studentenhuis soms lastiger is. Een huisgenoot kan ook even vergeten zijn de deur goed af te sluiten na een avondje stappen.

Korting op inboedelverzekering

Studenten kunnen vaak flinke korting krijgen op een inboedelverzekering. Univé bijvoorbeeld, heeft een speciaal label voor jongeren/studenten: Zekur.nl. Informeer altijd eerst bij de huisbaas of die een algemene (of gezamenlijke) inboedelverzekering heeft afgesloten, waar alle studenten ook onder vallen. Zo voorkom je dat je eventueel dubbel verzekerd bent. Het gaat weliswaar 'maar' om een paar euro per maand, maar gedurende je hele studententijd praat je dan toch al gauw over een paar honderd euro. Maak dus voor jezelf de afweging: heb ik voldoende waardevolle spullen om een inboedelverzekering voor studenten te rechtvaardigen, of neem ik het risico?

Aansprakelijkheidsverzekering

Zorg dat naast je inboedelverzkering ook een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Voor studenten geldt hierbij dat zolang je uitwonend bent en ongehuwd, je altijd verzekerd bent op de AVP van je ouders. Bij ABN Amro, Centraal Beheer, De Nederlanden van Nu, FBTO, Hema, Interpolis, Univé en ZLM geldt dit ook voor gehúwde uitwonende studenten.

Bespaar ook op:

Artikelen binnen Keuzeadvies

Alle artikelen