icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inboedelverzekering bij tijdelijke opslag

Heb je spullen in tijdelijke opslag? Dan zijn er grote verschillen in hoeveel geld je inboedelverzekeraar je bij schade terugbetaalt. Tijdelijke opslag noem je ook wel self-storage. Verzekeraars verstaan onder tijdelijke opslag ook opslag in een onbewoond gebouw, garage of loods.
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert Geld & VerzekeringBijgewerkt op:15 februari 2024

Inboedel-opslagbedrijven

Dubbel verzekerd

Bedrijven die tijdelijke opslag aanbieden, zijn niet verantwoordelijk als er schade aan jouw spullen is. Toch zijn er opslagbedrijven die een verzekering voor je afsluiten. Dit zit dan vaak bij de huur inbegrepen.

Check dus of jouw spullen in tijdelijke opslag al verzekerd zijn. Als je zelf te snel een inboedelverzekering afsluit, kan je dubbel verzekerd zijn. Dat is zonde.

Dekkingsverschillen voor tijdelijke opslag

Bijna alle inboedelverzekeraars dekken tijdelijke opslag. ANWB, FBTO, Lemonade en Unigarant doen dit niet. Bij de rest van de inboedelverzekeraars zitten er grote verschillen in wat zij verzekeren. 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.