icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Espressomachines

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Espressomachines.


2023

24 juli 2023

Koffiedranken

Van een ristretto tot een latte macchiato. Er zijn veel variaties te maken op een gewoon kopje koffie. Door te spelen met de verhoudingen water, koffie en melk(-schuim). Wat zijn de verschillen?

Eerste indruk | 12 mei 2023

Jura Ono review

De Jura Ono zit tussen een cupmachine en een pistonmachine in. Zo heb je de vrijheid om voor elk kopje koffie een andere smaak te kiezen. Je hoeft hierbij geen cupjes te gebruiken. Hoe werkt dit?

Nieuws | 11 januari 2023

Koffiepads bij het gft-afval

Koffiepads en theezakjes mogen nu in de gft-afvalbak. Dat geldt (voorlopig) niet voor koffiecups die claimen composteerbaar te zijn. Die zijn nog onvoldoende biologisch afbreekbaar voor het gft.

2022

Nieuws | 16 juni 2022

Veiligheidswaarschuwing: IKEA METALLISK espressomaker

Over de METALLISK espressomaker van IKEA zijn meldingen binnengekomen over het openbarsten van de espressomaker bij het gebruik ervan. Dit heeft mogelijk brandwonden als gevolg.

25 maart 2022

Soorten melkopschuimers

Een espressomachine kan verschillende soorten melkopschuimers hebben. Van een stoompijpje waarmee je zelf aan de slag kan, tot een volledig automatische.

Eerste indruk | 17 januari 2022

Philips L'Or Barista Sublime

De L’Or Barista Sublime is een koffiecupmachine waarmee je met XXL cups dubbel zoveel koffie kunt zetten. Voor 2 kopjes tegelijk of 1 grote kop. Hoe werkt dat? En wat zijn de voor- en nadelen van het apparaat?

2021

Nieuws | 9 september 2021

Waarschuwing: koop niet bij beste-koffiezetapparaten.nl

Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting heeft meerdere meldingen ontvangen over de website beste-koffiezetapparaten.nl. Dit is zeer waarschijnlijk een nepwebshop. Koop hier dus niet!

26 augustus 2021

Levensduur van huishoudelijke apparaten

Hoe lang gaat een wasmachine gemiddeld mee? En welk onderdeel van de koelkast wordt het vaakst gerepareerd? We vroegen duizenden consumenten naar hun ervaringen met diverse huishoudelijke apparaten.

Test | 11 februari 2021

Espressomachine: wat is een goed merk?

Jaarlijks testen we tientallen espressomachines. Maar hoe tevreden zijn consumenten over het merk van hun espressomachine? We vroegen het aan 4500 gebruikers.

2020

Eerste indruk | 9 september 2020

Nespresso Vertuo

Vanaf oktober verkoopt Nespresso in Nederland een volledig nieuw koffiecupsysteem met bijbehorende bolvormige koffiecups: Vertuo. Wij zochten uit waarom je voor dit nieuwe systeem zou kunnen kiezen.

8 juni 2020

Koffiecups

Kies je voor een koffiecupmachine, dan kies je ook voor het gebruik van koffiecups. Welke keuze heb je daarin?

4 juni 2020

Koffiecupmachines

Koffiecupmachines kennen we van bijvoorbeeld Nespresso of Dolce Gusto. Het zijn relatief compacte, eenvoudige apparaten waarmee je onder hoge druk koffie zet met koffiecups.

Eerste indruk | 2 april 2020

Krups Nespresso Atelier

De Krups Atelier is een machine voor Nespresso-cupjes. Je kunt direct in het glas met één druk op de knop ook melkvarianten-koffie zetten.

2018

Test | 21 december 2018

De beste melkopschuimers

Zo’n mooie schuimlaag op de koffie zoals in de koffiebar geserveerd wordt, krijg je dat thuis ook voor elkaar? We testten 18 melkopschuimers.

Nieuws | 5 maart 2018

Terugroepactie Illy koffiebonen

Koffieproducent Illy roept blikken met koffiebonen terug. Het gaat om verschillende blikken medium roast (250 gram) en dark roast.

22 februari 2018

Hoe wij espressomachines testen

In de test espressomachines testen we volautomaten, koffiecupmachines en pistonmachines. We testen onder meer de kwaliteit van de espresso en cappuccino en beoordelen het gebruiksgemak

22 februari 2018

Espressomachine repareren of afdanken

Apparaten worden soms overbodig of gaan stuk. Wat doe je er dan mee? Verschillende oplossingen zijn: repareren,  weggeven of verkopen.

21 februari 2018

Een goede espresso zetten

Goede espresso zetten is een kunst. Wij helpen je op weg om thuis een heerlijk kopje espresso te zetten.

21 februari 2018

Espressomachine schoonmaken

Spoel de machine dagelijks en haal melkresten weg. Zo voorkom je verstoppingen en de verspreiding van bacteriën.

21 februari 2018

Espressomachine ontkalken

Een espressomachine moet je af en toe ontkalken en grondig schoonmaken. Hoe pak je dat aan?


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in