icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Espressomachines

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Espressomachines.


2018

Nieuws | 5 maart 2018

Terugroepactie Illy koffiebonen

Koffieproducent Illy roept blikken met koffiebonen terug. Het gaat om verschillende blikken medium roast (250 gram) en dark roast.

22 februari 2018

Hoe wij espressomachines testen

In de test espressomachines testten we volautomaten, halfautomaten en portiesystemen. We kijken naar de techniek, gebruiksgemak en smaak.

22 februari 2018

Garantie op espressomachine zonder kassabon

Een kassabon is niet altijd nodig. Je moet wel kunnen bewijzen dat je het product in de betreffende winkel hebt gekocht, bijvoorbeeld door een bankafschrift of door een verklaring van een winkelmedewerker.

22 februari 2018

Levertijd van espressomachine

Als je iets hebt gekocht en je hebt een levertijd afgesproken, moet de leverancier zich aan deze afspraak houden. Weet wat zijn plichten en jouw rechten zijn als de levertijd wordt overschreden.

22 februari 2018

Je rechten als je een espressomachine online koopt

Als je een aankoop via internet of telefonisch (koop op afstand) hebt gedaan, geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Als je spijt krijgt van je aankoop kun je die binnen deze termijn zonder opgaaf van reden ongedaan maken.

22 februari 2018

Klacht kenbaar maken bij verkoper van espressomachine

Ben je niet goed behandeld door een verkoper? Of houdt een bedrijf zich niet aan de afspraken? Leg dan eerst in een gesprek de klacht voor aan de verkoper.

22 februari 2018

Klachtenbrief schrijven aan verkoper van espressomachine

Heb je een klacht over een winkel of bedrijf en ben je er in een eventueel gesprek niet uitgekomen? Stel dan in een brief de verkoper in gebreke vanwege niet nagekomen afspraken.

22 februari 2018

Klacht voorleggen aan Geschillencommissie

Heb je een verkoper in gebreke gesteld per brief en na 4 weken nog geen reactie ontvangen? Of is je klacht niet naar tevredenheid afgehandeld? Dan kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie.

22 februari 2018

Garantie op espressomachine binnen garantietermijn

Gaat een product gedurende de garantieperiode kapot, dan heb je recht op garantie: de verkoper of fabrikant moet het product repareren of vervangen.

22 februari 2018

Garantie op espressomachine buiten garantietermijn

Ook na de garantieperiode van de winkel of fabrikant kun je nog recht hebben op gratis reparatie of vervanging. Dat is je wettelijk recht op een deugdelijk product. Wel moet je kunnen aantonen dat het product buiten jouw schuld kapot is gegaan.

22 februari 2018

Verkoper legt schuld voor kapotte espressomachine bij jou

Je aankoop gaat kapot en de verkoper zegt dat het je eigen schuld is. Moet jij dan bewijzen dat je het product normaal hebt gebruikt?

22 februari 2018

Extra garantie bijkopen op espressomachine

Denk goed na voordat je in de winkel extra garantie bijkoopt: vaak betaal je voor iets waar je wettelijk gezien al recht op hebt. Ook worden schades vaak al door andere verzekeringen gedekt, bijvoorbeeld door je inboedel- of reisverzekering.

22 februari 2018

Espressomachine retourneren of ruilen

Als je iets in een winkel hebt gekocht is het wettelijk gezien zo: koop is koop. Ga in gesprek met de winkelier en kijk of je er samen uit kunt komen als je spijt hebt van een aankoop. Als je je aankoop online, telefonisch of aan de deur hebt gedaan geldt er een wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

22 februari 2018

Duurzame koffie

We drinken gemiddeld zo'n 3 kopjes koffie per dag. Maar sta je er wel eens bij stil waar koffie eigenlijk vandaan komt en wie de bonen plukt?

22 februari 2018

Afdanken en repareren van espressomachines

Apparaten worden soms overbodig of gaan stuk. Wat doe je er dan mee? In de schuur laten staan of in de vuilnisbak gooien zijn niet bepaald de beste keuzes. Verschillende oplossingen zijn: repareren,  weggeven of verkopen of inleveren bij winkel of milieustraat.

21 februari 2018

Malen van koffiebonen

In een espressomachine kunnen verschillende soorten maalschijven zitten. Wat zijn de mogelijkheden en welke is beter?

21 februari 2018

Espresso maken

Goede espresso zetten is een kunst. Daarom helpen we je een eind op weg. Zo zet jij thuis ook dat heerlijke kopje espresso.

21 februari 2018

Is koffie gezond?

Nederlanders drinken gemiddeld 3,2 kopjes koffie per dag. Hoe zit het met koffie en onze gezondheid?

Test | 21 februari 2018

Wat is een goed merk espressomachine?

Ruim 3500 consumenten gaven antwoord op vragen over 14 veel verkochte merken espressomachines. Wat vindt ons panel het beste merk espressomachine?

21 februari 2018

Espressomachine schoonmaken

Spoel de machine dagelijks en reinig melkresten. Zo voorkom je verstoppingen en de verspreiding van bacteriën.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in