icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Dolce Gusto cups: overzicht van alternatieven

Originele cups voor Dolce Gusto zijn verkrijgbaar in vele smaken. Naast cups voor koffie, kun je ook cups kiezen voor bijvoorbeeld cappuccino, choco en thee. Ook kun je van andere merken cups kopen voor in je Dolce Gusto machine.   
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 3 februari 2022

Dolce gusto Koffiecups

Cups van Nescafé 

Cups voor Dolce Gusto worden na Nespresso het meest verkocht. De originele cups zijn van Nescafé. Dolce Gusto onderscheidt zich doordat niet alle cups alleen bestaan uit koffie. Je kunt ook kiezen voor melkkoffie (eventueel met smaakje), choco, ijskoffie en thee. In totaal zijn er 40 smaken.

Voor één kop cappuccino gebruik je 2 capsules. Een capsule voor koffie en eentje voor melk. In onze smaaktest gebruiken we Espresso en Ristretto. De koffies verschillen in sterkte, aangegeven met een schaal tot 12, en in kopgrootte klein, medium of groot.

De originele cups kosten zo’n €0,31 per stuk. Voor een cappuccino heb je 2 cups nodig. 

Niet-originele Dolce Gusto cups

Naast de originele cups van Nescafé, kun je kiezen uit veel andere merken.

  • De alternatieve cups voor Dolce Gusto kosten gemiddeld €0,28 en zijn niet altijd goedkoper dan de originele. Prijzen van verschillende merken lopen sterk uiteen.
  • De smaak is niet hetzelfde. Dit hebben wij niet getest. Ben jij enorm tevreden over de kwaliteit van een alternatief cupje? Laat het anderen weten via ons forum.
  • Alternatieve cups zijn meestal niet recyclebaar.
  • Soms kan het gebruik van een niet-origineel cupje problemen geven met de machine. Heb jij problemen met een specifiek cupje? Laat het weten via ons forum.

Lees waar je rekening mee kunt houden bij het gebruik van een niet-origineel koffiecupje. Je kunt ook kiezen voor een hervulbare cup.

Prijzen cups voor Dolce Gusto

Merk Prijs * Smaken c.a. ** Te koop bij ***:
Bellarom € 0,19 4 Lidl
Caffe Gondoliere € 0,19 4 AH
Jumbo € 0,19 6 Jumbo
G'woon € 0,22 1 Hoogvliet
Grand Maestro € 0,29 5 Koffievoordeel.nl
Perla € 0,29 9 AH
Lavazza € 0,30 4 Hoogvliet

Dolce Gusto

€ 0,31

40

Dirk

Celeste d'Oro € 0,33 8 Koffievoordeel.nl
Segafredo € 0,34 6 Segafredo.nl
Starbucks € 0,38 9 Hoogvliet, Dirk

Opmerkingen bij tabel

* Gemiddelde prijs per cupje in februari 2022, exclusief eventuele verzendkosten. We hebben gekozen voor de prijzen van de grootverpakking van de cupjes. Prijs kan per smaak verschillen. Focus ligt op (variaties van) de smaken Lungo, Cappuccino, Cafe au Lait en Latte Macchiato. 

** Aantal verkrijgbare smaken (februari 2022).

*** Winkel(s) waar we de laagste prijs aantroffen.

Praat mee!

Staat jouw favoriet er niet bij of wil je iets kwijt over een van de cups? Laat het ons weten via ons forum.

Lees ook: 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.