icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Koffiecupmachines: Nespresso, Dolce Gusto en meer

Koffiecupmachines kennen we van bijvoorbeeld Nespresso of Dolce Gusto. Het zijn relatief compacte, eenvoudige apparaten waarmee je onder hoge druk koffie zet met koffiecups.

Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:4 juni 2020

Cupmachines

Koffiecupmachines worden ook wel (gesloten) portiesystemen genoemd, omdat je per koffiecupje één kopje koffie zet. Senseoapparaten zijn ook koffiemachines met een portiesysteem, maar vanwege de manier van zetten en het soort koffie scharen we ze niet onder espressomachines. Lees meer over Senseo bij koffiezetapparaten.

Voor- en nadelen

Koffiecupmachines hebben een aantal voor- en nadelen ten opzichte van volautomaten of pistonmachines.

VoordelenNadelen
Kan prima kwaliteit espresso zettenPrijs per kopje is relatief hoog
SnelVerpakkingsmateriaal per cup (niet duurzaam)
Makkelijk in gebruikKleine watertank
Eenvoudig schoonmaken en ontkalkenWeinig persoonlijke instellingen mogelijk
Minste lawaaiÉén kopje tegelijk
Compact op het aanrechtWeinig extra's zoals kopjesverwarming etc.

Beste koffiecupmachines

Even geduld, producten aan het ophalen...

Winkel
Levertijd
Bezorgprijs

Kosten

De meest populaire koffiecupmachines kosten minder dan €100. Maar de modellen verschillen sterk in prijs, uiteenlopend van €50 tot ruim €400. De machines met de laagste prijs zijn eenvoudig, zonder veel opties. De duurste modellen hebben melksystemen, zijn groter en hebben meer opties en instellingen.

In vergelijking met volautomaten of pistonmachines zijn koffiecupmachines het voordeligst geprijsd. Maar de prijs per kopje is, dankzij het gebruik van koffiecupjes, het hoogst. Als je veel koffie drinkt, ben je op langere termijn voordeliger uit met een pistonmachine, waarvan er al goeie zijn vanaf €75. Of zelfs met een een volautomaat, met prima modellen vanaf €300. 

Lees meer over de prijs van een kopje espresso.  

Melk opschuimen

Wil je koffievarianten met melk kunnen maken, dan zijn er koffiecupmachines waarmee je melk kunt opschuimen. Enkele uitgebreidere apparaten hebben een stoompijpje om zelf handmatig mee op te schuimen. Ook kan het apparaat een geïntegreerde melkkan of losse melkopschuimer (veelal Aeroccino) hebben. Apparaten voor Dolce Gusto hebben melkcapsules om melkkoffies mee te maken.

Lees meer over melk opschuimen of vergelijk koffiecupmachines met een melkopschuimer.

Koffiecupsystemen

9 Dolce Gusto PiccoloAlle koffiecupmachines worden gemaakt voor een specifiek systeem koffiecups. Kies je voor een machine met een bepaald systeem, dan kies je ook voor de bijbehorende koffiecups. Een Nespressocupje past niet in een machine voor Dolce Gusto en vice versa.

  • Nespresso
  • Dolce Gusto (zie foto)
  • Bosch Tassimo T-Discs
  • Illy Iperespresso
  • Lavazza a Modo Mio
  • Segafredo MyEspresso

Binnen alle koffiecupsystemen kun je kiezen uit verschillende machines. Verschillende merken maken Nespressomachines, zoals DeLonghi, Krups, Magimix en Sage. Voor Dolce Gusto maakt voornamelijk Krups de machines. Lees wat een goed merk espressomachine is.

Nespresso of Dolce Gusto of ..?

Kies je nu het beste voor een Nespressomachine of eentje voor Dolce Gusto? Of ga je toch voor een Illy Iperespresso? Lees wat de verschillende systemen onderscheidt en maak je keuze.

Lees ook: