! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkoopste kopje espresso

De prijs van koffie uit een cupje ligt hoger dan een kopje koffie gezet met koffiebonen. Maar een portiesysteem is wel weer veel goedkoper dan een volautomaat. Met welk systeem zet je het goedkoopste kopje espresso?

Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:19 november 2020

Artikel_goedkoopstekopjeespresso

Prijs van de espressomachine

Een koffiecupmachine heb je al vanaf enkele tientjes. Halfautomaten zijn over het algemeen iets duurder. Voor een volautomaat betaal je al gauw honderden euro's, tot meer dan €1200.

Maar door het soort koffie die je voor de machine gebruikt, kun je op den duur duurder uit zijn met een goedkoper apparaat. 

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke espressomachines goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste espressomachine

Beste-Espressomachines-General

Wat is het goedkoopste kopje espresso?

Volautomaten en pistonmachines zijn het duurst, maar zetten het goedkoopste kopje espresso: €0,06 per kopje. Zelfs als je erg dure koffie koopt, kost een kopje maar €0,14. ESE-pads, te gebruiken in pistonmachines, kosten tussen €0,30 en €0,35.

Koffiecups duurder

Koffiecups zijn in verhouding het duurst. De prijs hangt af van het soort. 

Alternatieve koffiecups

Er zijn alternatieve koffiecups te koop, voor zowel Nespresso als Dolce Gusto. Deze zijn voordeliger geprijsd dan de orginele koffiecups. Afhankelijk van het merk koop je ze in de supermarkt, online of bij een koffiespeciaalzaak.  

Prijzen van niet-orgiinele Nespressocupjes lopen uiteen van €0,10 tot €0,43. Niet-originele Dolce Gusto cups variëren van €0,19 tot €0,48. 

Navulbare koffiecups

Het voordeligst zijn de navulbare koffiecups van Nespresso. Hier kun je elke koffie die je wilt in stoppen, maar een fijne espressomaling is wel aan te raden. Van 2 navulbare capsules deden wij een eerste indruk: de Hema koffiecapsulemaker en de Waycap.

Duurder met melk

Espressoapparaten met melkopschuimer zijn ongeveer €50 tot €100 duurder dan hun machines zonder. Een losse melkopschuimer kost zo rond de €50 tot €80. Koffie met melk, zoals cappuccino, maakt een kopje €0,08 duurder.

Lees hoe je het beste kunt melk opschuimen of bekijk de test melkopschuimers.

Lees ook:

Welke espressomachine past bij jou?

Wij helpen je met een paar simpele vragen.

Gebruik de keuzehulp

Keuzehulp Espressomachine