icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste espressomachine

Wij testen het hele jaar door de allernieuwste espressomachines. De laatste update is van december 2017. Er zijn enorme verschillen in prijs. Ook de oordelen voor de smaak van de espresso en de kwaliteit van het melkschuim lopen flink uiteen. De Beste Koop bij de espressomachines met capsules is al verkrijgbaar vanaf €75. Bij de volautomaten en halfautomaten is de Beste uit de Test minstens 4 keer zo duur als de Beste Koop.

Jonne Hage
Jonne Hage

Expert Woning & Huishouden


 • Beste_categorie_Espressohalfautomaat

  Bij halfautomaten heb je zelf de volledige controle over de espresso: je bepaalt de koffie, de doorlooptijd en de doorloopsnelheid. Tussen halfautomaten zijn er enorme prijsverschillen. Wij testen de populairste modellen in het segment tot €1000.

  De Beste uit de Test zit met €850 aan de top. De Beste Koop is verkrijgbaar voor €170. 

  Beste uit de Test

  Testoordeel 7,5 Vanaf € 799,-


  Beste Koop

  Testoordeel 7,3 Vanaf € 159,-


 • Beste_categorie_Espressoportie

  Portiesystemen werken met capsules. Denk hierbij aan Nespresso en Dolce Gusto. Ook Lavazza, Illy en Segafredo hebben eigen systemen. Bij de gesloten portiesystemen zijn de onderlinge verschillen in testresultaat niet enorm. Maar er is zeker een verschil in waardering tussen de machines van Nespresso, Dolce Gusto en de overige portiesystemen. De Beste Koop kost €75. 

  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,7 Vanaf € 195,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,7 Vanaf € 219,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,7 Vanaf € 229,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,7 Vanaf € 255,-


  Beste Koop

  Testoordeel 8,0 Vanaf € 74,-


  Beste Koop

  Testoordeel 8,0 Vanaf € 74,-


 • Beste_categorie_Espressovolautomaat

  Volautomaten malen zelf de koffiebonen en zetten automatisch een espresso. Uitgebreide machines schuimen ook de melk nog eens automatisch op. Volautomaten zijn er vanaf zo'n €200 tot bijna €5000. Twee zeer uitgebreide apparaten zijn Beste uit de Test, maar daar betaal je dan ook meer dan €1000 voor. De Beste Koop komt uit een voordeliger segment (rond de €300) en biedt voldoende opties voor de meeste gebruikers.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,2 Vanaf € 1.198,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,2 Vanaf € 1.188,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,2 Vanaf € 1.228,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,2 Vanaf € 1.675,-


  Beste Koop

  Testoordeel 8,0 Vanaf € 289,-


De beste espressomachines

Wij testen espressomachines uit verschillende categorieën: gesloten portiesystemen zoals Nespresso, volautomaten en halfautomaten.

Top-3 aandachtspunten uit de test

 1. Prijs: de prijzen lopen behoorlijk uiteen, vanaf ongeveer €50 tot meer dan €2000. Maar een goede espressomachine hoeft niet duur te zijn.
 2. Uitvoeringen: espressomachines zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn variaties in kleur en in voorzieningen. Met de een kun je bijvoorbeeld melk opschuimen en met de ander niet. Ook de wijze van opschuimen kan verschillen: automatisch, met een stoompijpje of een slangetje dat melk opzuigt uit een pak of beker. 
 3. Ontkalken: het ontkalken duurt gemiddeld een half uur tot een uur. De bijgeleverde informatie over het hoe en wat bij het ontkalken is soms minimaal. Bij sommige machines is handmatig ontkalken zelfs helemaal niet nodig: het hele proces is dan geautomatiseerd.

Bekijk de testresultaten en kies de espressomachine die voldoet aan jouw wensen.

Waar wij op letten

Wij testen de espressomachines uitgebreid en onafhankelijk op:

 • kwaliteit van de koffie
 • prijs
 • energiegebruik
 • temperatuurstabiliteit
 • geluid 
 • gebruiksgemak
 • extra's

We kwamen tot opmerkelijke ontdekkingen! Een Beste Koop onder de cupsystemen koop je al voor zo'n €80. Wil je ook melk op kunnen schuimen, dan worden de apparaten wat duurder. Bekijk de testresultaten en bespaar direct door de beste espressomachine aan te schaffen.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten