icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste espressomachine voor jou, door ons getest

Met welke espressomachine zet je zonder veel moeite het perfecte kopje espresso? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle koffiemachines grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben espressomachines voor je getest

Laatste update van de test: 27 mei 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke espressomachine uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke espressomachines goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen verschillende soorten espressomachines voor koffiebonen, koffiecups en gemalen koffie, van €50 tot wel €2000. We kijken naar het gebruiksgemak en proeven natuurlijk de koffie. Lees meer over hoe wij espressomachines testen.

 • Espressomachines highlight 1 - lekkere koffie

  1. Lekkere koffie

  Hoe uitgebreid de espressomachine ook is, de koffie moet wel lekker zijn. Wij beoordelen de smaak van de espresso's en cappuccino's uit alle apparaten. Een getraind panel beoordeelt de koffie op een juiste balans van smaken en aroma’s.

 • Espressomachines highlight 2 - juiste temperatuur

  2. De juiste temperatuur

  Het is belangrijk dat een espresso op de juiste temperatuur wordt gezet zodat alle aroma’s en smaken zo goed mogelijk uit de gemalen koffieboon worden onttrokken. Direct na het zetten is de ideale temperatuur van de koffie in het kopje zo rond de 67°C. Daarom meten we de temperatuur vlak na het zetten. Sommige koffiemachines leveren maar een lauw bakkie.

 • Espressomachines highlight 3 - schoonmaken

  3. Schoonmaken van de espressomachine

  Het minst leuke aan een espressomachine is het onderhoud. Hoe vaak moet je ontkalken en hoe makkelijk is dat dan? Dat zoeken we allemaal voor je uit. We geven voor elk getest model aan hoeveel onderhoud de koffiemachine nodig heeft.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen espressomachines op deze en nog veel meer punten? Ontdek welke koffiemachine het beste uit de test komt. Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden