icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste pistonmachine (halfautomaat)

Pistonmachines, ook wel halfautomaten genoemd, zijn espressomachines waarbij je vrijwel alles zelf bepaalt. De hoeveelheid koffie, de doorlooptijd en de doorloopsnelheid. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste pistonmachine is. Door zelf alle apparaten grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben pistonmachines voor je getest

Laat onze test je helpen om een goede espressomachine te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke espressomachine uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke pistonmachines goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen halfautomatische espressomachines voor thuisgebruik in de gangbare prijsklasses. Daarbij kijken we hoe goed ze koffie kunnen zetten en hoe de kwaliteit van de koffie is. We kijken ook naar gebruiksgemak en energieverbruik. Met pistonmachines is het vaak even oefenen, maar uiteindelijk heb je dan ook een koffie perfect naar jouw smaak!

 • Espressomachines halfautomaat highlight 1 - espressogevoel

  1. Dat echte espressogevoel

  Echte Italiaanse koffie, dat is een portafilter gevuld met een berg versgemalen koffie. Dat krijg je eigenlijk alleen bij een pistonmachine. Of de koffie uit zo'n halfautomaat ook lekker is? Wij zochten het voor je uit.

 • Espressomachines halfautomaat highlight 2 - oefening baart kunst

  2. Oefening baart kunst

  Een pistonmachine vergt meer geduld en inzet van de gebruiker dan bijvoorbeeld een volautomaat. Je bepaalt zelf hoeveel bonen je gebruikt, hoe hard je de koffie aanstampt en hoeveel water je door de koffie laat lopen. Met enige oefening zet je met deze machines wel de allerlekkerste espresso’s.

 • Espressomachines halfautomaat highlight 3 - cappuccino met stoom

  3. Cappuccino’s met stoom

  Pistonmachines beschikken in de meeste gevallen over een stoompijpje voor het opschuimen van melk. Het is belangrijk dat het stoompijpje met een goede hoek in het kannetje gezet kan worden en genoeg stoomdruk geeft. Dat is zeker niet altijd het geval.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen espressomachines en wat de beste is?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van espressomachines en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste espressomachine is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.