icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Bonen, gemalen koffie, capsules of pads?

Een kopje espresso zet je met gemalen koffie, heet water en hoge druk. Maar in welke vorm kies je de koffie? 

Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:12 mei 2020

Keuzehulp Espressomachines - welke uitspraak past het best

Artikel_duurzamekoffieKoffiebonen

Een volautomatische machine heeft een bonenreservoir en maalt zelf de koffiebonen. Zo heb je de meest verse koffie. Verpak bonen zolang mogelijk in een afgesloten verpakking, dan blijft de smaak het best behouden. Het beste doe je dan ook niet het bonenreservoir vol en is een groot bonenreservoir niet per se nodig. Enkele volautomaten hebben 2 reservoirs. Zo kies je uit 2 verschillende soorten bonen.

Een enkele halfautomaat heeft een bonenmaler, die de gemalen koffie rechtstreeks in het portafilter laat komen. Lees meer over koffiebonen malen

Bekijk alle volautomaten of halfautomaten geschikt voor bonen

gebruikstips-espresso-maken-4m'sGemalen koffie

Halfautomaten werken met gemalen espressokoffie. Maar er zijn ook veel volautomatische espressomachines die een optie hebben voor gemalen koffie. Gemalen koffie is in veel verschillende kwaliteiten en maalgraden verkrijgbaar. Informeer in een speciaalzaak welke maalgraad geschikt is voor jouw apparaat. Je kunt koffiebonen zelf malen of laten malen. Zelf malen geeft de meest verse koffie. Lees meer over koffiebonen malen.

Bekijk alle halfautomaten of de volautomaten geschikt voor gemalen bonen.

nespresso-cupsCapsules of cups

Nespresso, Dolce Gusto, Lavazza O Modo Mio, Segafredo en Illy Iperespresso werken allemaal met capsules (ook wel cups genoemd). Het aantal smaken verschilt per merk. Bij Dolce Gusto heb je ook capsules voor thee en chocolademelk en heb je aparte capsules met melk nodig voor bijvoorbeeld een cappuccino. Er zijn ook alternatieve cupjes te koop. 

Bekijk alle cupmachines of de machines voor cups van Dolce Gusto, Nespresso of Illy.

Koffiepads

5 ESE padsSoms kun je ook koffiepads gebruiken in een halfautomaat. Deze pads leg je in het filterbakje van het apparaat. De pads zijn er van verschillende merken. Het bekendst zijn de ESE-pads. ESE staat voor Easy Serving Espresso. Dit komt oorspronkelijk van Illy, maar meerdere fabrikanten leveren tegenwoordig deze pads. In een pad zit 7 gram koffie, die op de juiste manier gemalen is voor espresso. Daarnaast heb je ook koffiepads voor Senseo-apparaten, welke we onder koffiezetapparaten scharen. Bekijk de test koffiepads voor Senseo. 

Bekijk de halfautomaten geschikt voor ESE-pads

Lees ook:

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke espressomachines goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste espressomachine

Beste-Espressomachines-General