icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bonen, gemalen koffie, cups of pads?

Een kopje espresso zet je met gemalen koffie, heet water en hoge druk. Maar in welke vorm kies je de koffie? 
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 5 april 2022

Keuzehulp Espressomachines - welke uitspraak past het best

Artikel_duurzamekoffieKoffiebonen

Een volautomatische machine heeft een bonenreservoir en maalt zelf de koffiebonen. Zo heb je de meest verse koffie. Verpak bonen zolang mogelijk in een afgesloten verpakking, dan blijft de smaak het best behouden.

Een groot bonenreservoir is niet nodig. Heeft jouw machine dit wel? Doe dan het reservoir niet vol. Enkele volautomaten hebben 2 reservoirs. Zo kies je uit 2 verschillende soorten bonen.

Een enkele pistonmachine heeft een bonenmaler, die de gemalen koffie rechtstreeks in het portafilter laat komen. 

Bekijk alle volautomaten of pistonmachines geschikt voor bonen

gebruikstips-espresso-maken-4m'sGemalen koffie

Pistonmachines werken met gemalen espressokoffie. Maar er zijn ook veel volautomatische espressomachines die een optie hebben voor gemalen koffie. Gemalen koffie is in veel verschillende kwaliteiten en maalgraden verkrijgbaar.

Informeer in een speciaalzaak welke maalgraad geschikt is voor jouw apparaat. Je kunt koffiebonen zelf malen of laten malen. Zelf malen geeft de meest verse koffie. 

Bekijk alle pistonmachines of de volautomaten geschikt voor gemalen bonen.

nespresso-cupsKoffiecups

Koffiecupmachines voor Nespresso, Dolce Gusto, Lavazza O Modo Mio, Segafredo en Illy Iperespresso werken allemaal met koffiecups (ook wel capsules genoemd). Het aantal smaken verschilt per merk.

Bij Dolce Gusto heb je ook capsules voor thee en chocolademelk. Verder heb je aparte capsules met melk nodig voor bijvoorbeeld een cappuccino. Lees meer over Nespressocups en Dolce Gusto cups

Vergelijk alle koffiecupmachines of de machines voor cups van Dolce Gusto, Nespresso of Illy.

Koffiepads

5 ESE padsSoms kun je ook koffiepads gebruiken in een halfautomaat. Deze pads leg je in het filterbakje van het apparaat. De pads zijn er van verschillende merken. Het bekendst zijn de ESE-pads. ESE staat voor Easy Serving Espresso.

Dit systeem is oorspronkelijk van Illy, maar meerdere fabrikanten leveren tegenwoordig deze pads. In een pad zit 7 gram koffie, die op de juiste manier gemalen is voor espresso. Daarnaast heb je ook koffiepads voor een Senseo-apparaat, die we onder koffiezetapparaten scharen. Bekijk de test koffiepads voor Senseo. 

Bekijk de pistonmachines geschikt voor ESE-pads

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.