icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bonen, capsules of gemalen koffie?

Fijn gemalen koffie, heet water en hoge druk. Zo maak je espresso. Maar… maal jij zelf bonen of koop je liever gemalen koffie, capsules, cups of pads? Welkom in de wondere wereld van espresso.
Jonne Hage
Jonne Hage

Expert Woning & Huishouden

Artikel_bonencapsulepadsofgemalenkoffie

Gemalen koffie

Halfautomaten werken doorgaans gemalen espressokoffie. Maar er zijn ook veel volautomatische modellen die uit de voeten kunnen met gemalen koffie. Gemalen koffie is in veel verschillende kwaliteiten en maalgraden verkrijgbaar. Informeer in een speciaalzaak welke maalgraad geschikt is voor jouw apparaat. Je kunt koffiebonen zelf malen of laten malen in een speciaalzaak.

Bekijk alle handmatige modellen voor gemalen koffie.

Bekijk alle volautomaten voor gemalen koffie.

Bonen

Een volautomatische machine heeft een bonenreservoir en maalt zelf de koffiebonen. Zo heb je de meest verse koffie. Zorg wel dat je niet te veel bonen in het reservoir doet. Verpak bonen zolang mogelijk in een afgesloten verpakking, dan blijft de smaak het best behouden. Je hebt dus niet per se een groot bonenreservoir nodig. Enkele machines hebben 2 reservoirs, zo kun je kiezen uit 2 verschillende soorten bonen.

Bekijk alle modellen die overweg kunnen met bonen.

Capsules

Nespresso, Dolce Gusto, Lavazza O Modo Mio, Segafredo, Tassimo en Illy Iperespresso werken allemaal met capsules. Deze heten ook wel cups.

Het aantal smaken verschilt sterk per merk. Bij Dolce Gusto heb je ook capsules voor thee en chocolademelk. Ook Tassimo heeft capsules voor thee en chocolademelk. Bij deze systemen heb je voor de varianten met melk een aparte capsule met melk nodig.

Bekijk alle modellen die overweg kunnen met capsules.

Servings en koffiepads

Halfautomaten werken met servings, koffiepads en/of gemalen koffie. De pads zijn er van verschillende merken. Het bekendst zijn de ESE-pads. ESE staat voor Easy Serving Espresso. Dit komt oorspronkelijk bij Illy vandaan, maar meerdere fabrikanten leveren tegenwoordig deze pads. In een pad zit 7 gram koffie, die op de juiste manier gemalen is voor espresso.

Bekijk alle modellen die overweg kunnen met servings en pads.