icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test koffiepads

Test|Met welk merk koffiepads zet je de lekkerste koffie? En welke koffiepad is het meest verantwoord? Grote verrassing, de huismerken halen Senseo en Douwe Egberts links en rechts in. Voor nog geen €0,05 heb je al een lekker en duurzaam kopje koffie.

 

Ineke Smit

Ineke Smit , Expert Baby & Kind Gepubliceerd op:23 augustus 2016

Koffiepads predicaten hoofdbeeld

Voor een lekker kopje koffie uit je koffiepadapparaat hoef je al lang niet meer bij Senseo of Douwe Egberts te zijn. Vooral Alber Heijn weet de A-merken af te troeven. Zijn Perla-koffie doet het bij zowel de regular als de dark roast erg goed.

Opvallend is dat ook op duurzaamheid de A-merken behoorlijk worden afgetroefd. Waar zij geen duurzaamheidskenmerk hebben, hebben verreweg de meeste huismerken dat wel. 

Benieuwd naar de testresultaten?

Leden hebben onbeperkt toegang tot onze testresultaten. Geen lid? Meld je aan en krijg direct toegang.

Word lid

Al lid? Log in

Bijna 90 consumenten proefde in totaal 1275 kopjes koffie. 43 van hen nipten van de regualr, 45 van de dark roast. En wat blijkt? Veel huismerken scoren beter op smaak én op duurzaamheid. En dat voor maar tweederde van de prijs. 

Wat verder nog opviel

  • Lidl, Hema en Café René hebben niet helemaal goed begrepen dat een regular-koffie juist wat zachter van smaak hoort te zijn. Hun koffie is te sterk, te bitter en te zuur volgens de proevers.
  • Jumbo neemt dark roast wel heel serieus. Bijna de helft van de proevers vindt deze koffie te sterk. 
  • Ok€ mag zijn dark roast juist wat langer branden. De proevers vinden deze koffie te waterig, maar ook te zuur. En hij ziet er een beetje 'ranzig' uit. 
  • Laat je niet verleiden door termen als 'zacht', 'mooi' en 'heerlijk cremalaagje'. Senseo-koffie heeft geen crema- maar een schuimlaagje. Cremalaagjes horen thuis op een espresso.
  • Douwe Egberts en Aldi hebben hun eigen duurzaamheidsprogramma. Dit is beter dan niets, maar een keurmerk, zoals UTZ of Fairtrade, heeft de voorkeur.

De volledige test koffiepads (pdf voor leden) staat in de Consumentengids van september 2016.

Artikelen binnen Gebruikstips

Alle artikelen

7 dagen gratis

Maak 7 dagen gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk direct dit artikel én al onze tests.