icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Espressomachine: wat is een goed merk?

Test
|
Jaarlijks testen we tientallen espressomachines, waaronder volautomaten, pistonmachines en koffiecupmachines. Maar hoe tevreden zijn consumenten over het merk van hun espressomachine? We vroegen het aan 3880 gebruikers. Eén merk gooit overduidelijk de hoogste ogen.
Irene La Faille

Irene la Faille   Expert espressomachinesGepubliceerd op:11 februari 2021

Artikel_soortenespressomachines

Highlights uit de enquête

 1. 1
  Eén merk stijgt boven de rest uit

  Vrijwel alles van dit merk oogst tevredenheid, van prestaties tot gebruiksgemak. Mensen zijn zelfs zo tevreden, dat het overgrote deel aangeeft de volgende espressomachine zeker van hetzelfde merk te kopen. 

 2. 2
  Prijs-kwaliteit zegt veel

  Een merk kan nog zo voordelig zijn, als je niet tevreden bent over de kwaliteit, dan krijgt dat merk alsnog een lage score op prijs-kwaliteitverhouding. Bij één merk is het heel duidelijk: de machines zijn niet het voordeligst, maar gebruikers zijn heel enthousiast over de prijs-kwaliteitverhouding. 

 3. 3
  Grote verschillen in levensduur

  Hoelang ging de vórige espressomachine van het merk mee, voordat het kapot ging en vervangen moest worden? Gemiddeld is dat zo'n 6 jaar, maar het beste merk gaat maarliefst twee keer zo lang mee als het merk met de kortste levensduur.

Welke merken hebben we vergeleken?

Bosch
DeLonghi
DeLonghi (voor Nespresso)
Jura
Krups
Krups (voor Dolce Gusto)
Krups (voor Nespresso)
Magimix
Magimix (voor Nespresso)
Melitta
Miele
Philips
Saeco
Siemens

Zo weten we over wélk merk gebruikers het meest tevreden zijn en hoe ze kijken de prestaties en het gebruiksgemak van het merk. Ook lees je hoe waarschijnlijk het is dat hun volgende espressomachine weer van datzelfde merk zal zijn, bijvoorbeeld op basis van de levensduur.

Conclusie

Hoogste waardering

Bezitters van een espressomachine van Jura zijn het meest tevreden over hun apparaat. Ze zijn opvallend blij met de prestaties en het gebruiksgemak van hun machine. Op vrijwel alle aspecten springt Jura boven de rest uit. Het merk krijgt dan ook het hoogste cijfer voor merktevredenheid: een 9,0.

Merktevredenheid espressomachines

Jaarlijks testen we de nieuwste espressomachines. Maar hoe tevreden zijn consumenten uiteindelijk met hun espressomachine? We vroegen het Consumentenbond Panel over hun espressomachine. 3880 Panelleden gaven aan hoe tevreden ze zijn over hun machine. Dit kunnen zowel volautomaten als pistonmachines of koffiecupmachines zijn. 

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue