Autobanden

Zoek autobanden

 • Zomerband / Winterband

 • Bandenmaat

 • Prijs

Bezig met laden... 173 autobanden gevonden

Ons advies

Heb je al een account? Log in

Meer video's
 1. Test 2014: de beste winterbanden

  Veel van de dit jaar door de Consumentenbond geteste winterbanden doen het onder alle weersomstandigheden redelijk of goed. Een aantal banden blijft in de internationale winterbandentest wat achter en 4 banden raden we zonder meer af.

  De beste winterbanden in 2014
 2. Test vierseizoenenbanden 2014: vlees noch vis

  Met vierseizoenenbanden onder je auto zou de halfjaarlijkse bandenwissel (van zomer- naar winterbanden en omgekeerd) achterwege kunnen blijven. Klinkt goed,  maar de 4 door de Consumentenbond geteste typen schieten op één of meerdere fronten tekort.

  Bekijk de test vierseizoenenbanden
 3. De beste zomerbanden 2014

  De Consumentenbond heeft 33 zomerbanden in twee maten uitgebreid getest. Drie banden krijgen het predicaat Beste Koop en 5 zijn Beste uit de test. Kies deze zomer de autobanden die het beste bij je auto en rijstijl passen!

  De beste zomerbanden 2014
 4. Zijn aparte winterbanden en zomerbanden nodig?

  Ga je op wintersport met de auto dan zijn winterbanden een must. In Nederland zijn ze niet noodzakelijk als je de auto kunt laten staan bij sneeuw. Rijd niet het hele jaar door met winterbanden. Bij zomerse temperaturen hebben ze namelijk een veel langere remweg.

  Meer over winterbanden, zomerbanden en vierseizoensbanden.
 5. De juiste bandenmaat

  De juiste bandenmaat verschilt per auto. Kijk voor de maat op de autobanden die er nu onder zitten. Een bandenmaat is bijvoorbeeld 155/70 R 13 T. Uit deze 'code' lees je de breedte, hoogte, soort band (radiaal), velgmaat en snelheid waarvoor de autoband geschikt is af.

  Kies de juiste bandenmaat.
 6. Test: bandenspanningsmeters

  Het is aan te bevelen om elke maand de spanning van de banden van de auto te controleren. Rijden met een te lage bandenspanning zorgt voor minder grip op de weg, meer slijtage en een hoger brandstofverbruik.Wij testten 12 elektronische bandenspanningsmeters, van €8 tot €25.

  Testresultaten bandenspanningsmeters.
 7. Vervang winterbanden tijdig

  Winterbanden kun je helaas niet 'oprijden' tot de wettelijk toegestane minimale profieldiepte van 1,6 mm. Al bij 4 mm heb je een stuk minder grip op besneeuwde wegen. Ook winterbanden 'oprijden' in de zomer kan gevaarlijke situaties opleveren.

  Meer over winterbanden vervangen.
 8. Autobanden aanschaffen, afdanken en vervangen

  Om een goede grip op de weg te hebben is het van belang dat de autobanden in goede staat zijn: ze hebben voldoende profiel, zijn niet beschadigd en vertonen geen droogtescheurtjes. Controleer daarom voor je eigen veiligheid en comfort de banden regelmatig en vervang ze tijdig.

  Autobanden aanschaffen, vervangen en afdanken

Achtergrondinformatie over autobanden

Meest recente vragen over autobanden

Meer vragen en antwoorden

Tests

Testjaarboek 2015 (e-book)

Testjaarboek 2015, alle tests in één bundel

Testjaarboek 2014 (e-book)

Testjaarboek 2014, alle tests in één bundel

De mooiste Nederlandse steden (e-book)

De 25 mooiste Nederlandse steden.

Autobanden per merk