Autobanden

Zoek autobanden

 • Zomerband / Winterband

 • Bandenmaat

 • Prijs

Bezig met laden... 172 autobanden gevonden

Ons advies

Heb je al een account? Log in

Belangrijke informatie over autobanden

Behalve de beste autobanden informatie over bandenmaten, het profiel van banden, waarom je voor winterbanden kunt kiezen, landen waar winterbanden verplicht zijn en bandenspanningsmeters.

Meer video's
 1. De beste zomerbanden 2014

  De Consumentenbond heeft 33 zomerbanden in twee maten uitgebreid getest. Drie banden krijgen het predicaat Beste Koop en 5 zijn Beste uit de test. Kies deze zomer de autobanden die het beste bij je auto en rijstijl passen!

  De beste zomerbanden 2014
 2. Test 2013: de beste winterbanden

  Wie zomaar een set winterbanden koopt, loopt letterlijk het risico een uitglijer te maken. In de jaarlijkse test winterbanden van de Consumentenbond blijken de verschillen in eigenschappen groot. Zie de resultaten van 2013. 

  De beste winterbanden.
 3. Zijn aparte winterbanden en zomerbanden nodig?

  Ga je op wintersport met de auto dan zijn winterbanden een must. In Nederland zijn ze niet noodzakelijk als je de auto kunt laten staan bij sneeuw. Rijd niet het hele jaar door met winterbanden. Bij zomerse temperaturen hebben ze namelijk een veel langere remweg.

  Meer over winterbanden, zomerbanden en vierseizoensbanden.
 4. De juiste bandenmaat

  De juiste bandenmaat verschilt per auto. Kijk voor de maat op de autobanden die er nu onder zitten. Een bandenmaat is bijvoorbeeld 155/70 R 13 T. Uit deze 'code' lees je de breedte, hoogte, soort band (radiaal), velgmaat en snelheid waarvoor de autoband geschikt is af.

  Kies de juiste bandenmaat.
 5. Test: bandenspanningsmeters

  Veilig en zuinig rijden doe je door regelmatig je bandenspanning te controleren. Wij testten 6 elektronische bandenspanningsmeters, van €8 tot €25. De twee goedkoopste meters komen als beste uit de test.

  Testresultaten bandenspanningsmeters.
 6. Vervang winterbanden tijdig

  Winterbanden kun je helaas niet 'oprijden' tot de wettelijk toegestane minimale profieldiepte van 1,6 mm. Al bij 4 mm heb je een stuk minder grip op besneeuwde wegen. Ook winterbanden 'oprijden' in de zomer kan gevaarlijke situaties opleveren.

  Meer over winterbanden vervangen.

Achtergrondinformatie over autobanden

Meest recente vragen over autobanden

Meer vragen en antwoorden

Tests

Testjaarboek 2014 (e-book)

Testjaarboek 2014, alle tests in één bundel

De mooiste Nederlandse steden (e-book)

De 25 mooiste Nederlandse steden.

Testjaarboek 2013 (e-book)

Testjaarboek 2013, alle tests in één bundel

Autobanden per merk