Vaatwassers

Zoek vaatwassers

 • Type inbouw of vrijstaand

  • Wat is het verschil?
 • Energieklasse

 • Prijs

Bezig met laden... 528 vaatwassers gevonden

Ons advies

 • Kooptips

  video
 • IFA: ontwikkeling vaatwassers

  video
 1. De beste vaatwasser

  De Consumentenbond test vaatwassers continu. Dat betekent dat er vrijwel elke maand kersverse testresultaten van de nieuwste vaatwassers te zien zijn. We testen vaatwassers op was- en droogprestaties, maar ook op het energie- en waterverbruik en de programmaduur. Daarbij beoordelen we ook het gebruiksgemak, de constructie en het geluid van de vaatwasser. Welke vaatwassers zijn het best en waarom?

  De beste vaatwasser uit de test.
 2. 3 soorten vaatwassers: inbouw, onderbouw en vrijstaand

  Wil je de vaatwasser deel laten uitmaken van je keukeninterieur, dan kies je voor een geïntegreerde inbouwvaatwasser (bedieningspaneel is zichtbaar aan de buitenkant) of volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser (bedieningspaneel is in de bovenkant van de deur verwerkt). Een vrijstaande vaatwasser staat los van het keukeninterieur. Een onderbouwvaatwasser zit ertussenin.

  Meer over soorten vaatwassers.
 3. Hoe groot moet de vaatwasser zijn?

  Een gewone vaatwasser is zo´n 60 cm breed. Hierin passen zo'n 12 couverts (servies voor 12 personen). Ben je alleen of heeft je keuken minder ruimte, kies dan voor een smalle vaatwasser (45 cm breed, 9 couverts) of een tafelmodel vaatwasser (45 cm hoog, 4 tot 6 couverts).

  Alle afmetingen vaatwassers en aantal couverts.
 4. Wanneer welk vaatwasprogramma

  De normale, dagelijkse vaatwas doe je op 55° tot 65°. Is je vaat viezer of juist minder vies dan normaal, of wil je energie besparen? Dan kun je kiezen uit drie tot vijf andere standaardprogramma's. En dan zijn er nog de extra's, van een turbo- en antibacterieel programma tot een baby- en bierglazenprogramma.

  Meer over vaatwasprogramma's.
 5. Tips voor een droge vaat

  Wil je dat je servies schoon én droog uit de vaatwasser komt? Zorg voor genoeg glansspoelmiddel en zout. Is de vaatwasser klaar, zet dan direct de deur open. Trek de rekken er voorzichtig uit, zodat achtergebleven water niet op droge vaat spettert. Leeg eerst het onderste rek.

  Meer tips voor een droge vaat.

Achtergrondinformatie over vaatwassers

Meest recente vragen over vaatwassers

Meer vragen en antwoorden

Vaatwassers per merk

Vaatwassers per type