Besparen en budgetteren

Verstandig omgaan met je geld

Budgetteren, geld lenen, je huis als pensioenpot, het depositogarantiestelsel als waarborg voor je spaargeld, handige rekenhulpjes en digitale huishoudboekjes. Die informatie stelt je samen met het antwoord op veelgestelde vragen over sparen, beleggen, pensioenen, hypotheken en verzekeringen in staat goed en verstandig met je geld om te gaan.

 1. Hoe kijk jij naar geld? Doe de test

  Hoe kijk jij naar geld? Je houding ten opzichte van geld is een nauwkeurige afspiegeling van je karakter of psychologische gesteldheid. In extreme gevallen kan dat een gezond beheer van eigen geldzaken in de weg staan. De volgende test geeft een indruk hoe jij ervoor staat.

  Ga naar de test
 2. Digitale huishoudboekjes

  Om meer controle over je financiën te krijgen en misschien ook te bezuinigen, is het handig inzichtelijk te maken waar het geld aan op gaat. Een digitaal huishoudboekje kan hierbij helpen. Elk programma heeft zo zijn voor- en nadelen. Kijk waarmee je handigste kunt budgetteren.

  Bekijk de voor- en nadelen
 3. Handige rekenhulpjes

  Op internet zijn veel rekenhulpjes te vinden die budgetteren en je persoonlijke financiële planning een stuk makkelijker maken. De Consumentenbond zet de belangrijkste op een rij.

  Naar de rekenhulpjes
 4. Depositogarantiestelsel

  Het depositogarantiestelsel bepaalt wat er met je geld gebeurt als je bank failliet gaat. Hieronder vind je veelgestelde vragen over deze regeling.

  Lees verder
 5. Lees alles over budgetteren

  • Wij geven volop tips om te budgetteren.
  • Als lid kun je ook vragen stellen en antwoorden van anderen lezen.
  Heb je al een account? Log in

Achtergrondinformatie over budgetteren

Meest recente vragen over budgetteren

Meer vragen en antwoorden