E-readers

Zoek e-readers

 • Type scherm

 • Aanraakscherm

 • Prijs

Bezig met laden... 19 e-readers gevonden

Ons advies

 • Kooptips

  video
 • Amazon Kindle Paperwhite & Kobo Glo HD

  video
 1. De beste e-reader

  Wat is de beste e-reader?

  De Consumentenbond testte zo'n 25 e-readers op schermkwaliteit, gebruiksgemak, leeservaring, bladerfunctie en de bibliotheekfunctie. Een van de best geteste e-readers heb je al voor zo'n €100. Opvallend veel modellen scoren een flinke onvoldoende. Een e-reader met een score van 2,5 raden we echt af.

  De beste e-reader uit de test.
 2. E-reader of tablet

  Wil je echt alleen boeken lezen, dan raden we een e-reader aan. Een e-reader is goedkoper en leest een stuk prettiger dan een tablet, zoals een iPad. Maar met een tablet kun je veel meer. Denk aan internetten, foto's en filmpjes bekijken of documenten bewerken.

  Kiezen tussen e-reader of tablet
 3. E-books lezen op een tablet

  E-books lezen gaat het fijnst op een echte e-reader. Een e-reader heeft een e-ink-scherm dat heel rustig is voor de ogen. Ook op een goede tablet kun je prima e-books lezen, zolang je de schermhelderheid maar goed instelt. Kijk met welke apps je e-books op je tablet kunt lezen.

  E-reader apps voor tablets
 4. Hoe koop je e-books?

  Stapel boeken versus e-reader

  Als je een e-book koopt bij een online-boekhandel, kun je na betaling een bestandje downloaden en op je e-reader zetten. Sinds 2013 verkopen de meeste online boekhandels e-books zonder lastige kopieerbeveiliging (DRM). Je kunt gekochte boeken nu gemakkelijk van de computer naar de e-reader slepen, of je koopt je boeken direct vanaf de e-reader.

  E-books kopen: hoe werkt dat?
 5. Gratis e-books

  Lezen met een kop koffie

  Via internet kun je heel veel gratis legale e-books downloaden. Maar je zult er maar weinig echt nieuwe uitgaven vinden. De meeste gratis e-books zijn namelijk uitgaven waarop het auteursrecht is verlopen.

  Gratis e-books
 6. E-reader kapot, wat nu?

  Heb je een e-reader die het niet meer doet door kapotte knoppen of vastgelopen software? Vaak kun je hem binnen en buiten de garantieperiode nog laten repareren. Wanneer je zelf voor de reparatiekosten opdraait, is het al gauw voordeliger om een nieuwe (of tweedehands) e-reader aan te schaffen.

  Kapotte e-reader: repareren of niet?

Achtergrondinformatie over e-readers

Meest recente vragen over e-readers

Meer vragen en antwoorden

Tests

De leukste gratis apps

De leukste gratis apps

Haal meer uit je tablet - Android

Haal meer uit je tablet

Het beste uit de cloud

Vind uw weg in de cloud